Mitt liv i Tallinn, haha!

Jag är numera hemkommen från Tallinn och jag måste säga att det känns väldigt roligt att veta att ni alla saknat mig sååå mycket! Jag måste på samma gång passa på att hålla tummarna för Linda som ju faktiskt är ute på hal is där nere i Motalatrakterna, låt oss hoppas att hon överlever lika bra som jag gjort!

Kryssningens befolkning bestod av p14, f13 och äldre estniska tanter på cirka 70-80 år som trodde att de äntligen skulle få sitt stora genombrott i karaokebaren. Det fanns helt enkelt inga vettiga människor där alls och därför förstår ni nog varför jag blev så grymt exalterad när några boys (deras ålder uppskattad till 60) besteg scenen för att sjunga "staten och kapitalet." Det slutade dock med att de enbart stod och skrek "rock n roll" och "fuck you," men eftersom jag och mina kära följeslagare var utless på estniska folkvisor måste jag säga att de där snubbarna faktiskt var riktigt underhållande!

Båtens människor var alltså inget höjdarfolk och efter att ha hört cirka 103040 fjortisar skrika "shiit.. vi får köpa ut! De kollar inte leg! ooh shiit.. ska du dricka ett helt FLAK?!" var jag väldigt glad över att få gå i land i Tallinn och lämna de försupna tolvåringarna åt sitt öde: att ligga och spy i hytten hela dagen.

Tallinn måste jag säga är en väldigt fin stad, påminner mycket om Stockholm. I gamla stan var det dessutom så färgglatt precis som bilden från google antydde och jag lyckades se otroligt mycket rosa saker, vilket ju förstås räddade min dag. Vi avslutade dagen på "hesburger" och vid det laget var vi rejält utpumpade och många estniska kronor fattigare.
  

Jag och dogge hade lite olika uppfattningar
om hur man bäst spenderade de första fem
minuterarna i hytten...        
Eftersom folket på båten sög fick vi underhålla oss själva...


        

Tallinn var fint, förutom att Dogge förstörde den fint uppbyggda
stämningen i mina bilder! ;(
     


     
Jag gillade speciellt affären med den rosa inredningen! ;D


     
När båtens enda hårdrockare sjungit klart,
när de estniska pengarna tagit slut,
tog jag mig en hut
och gick och sov i väntan på mat.
(ser ni hur fint det rimmar? :D)


Se upp Tallin, här kommer Vivvi!

Nu far jag iväg till Tallin en dag eller två. Jag vet att ni är hemskt ledsna för att jag försvinner, men ni kan ju alltid läsa igenom min blogg cirka 10 gånger så känns det nog bättre! :D So long suckers! mohahah!


image69
Jag snodde en bild från google, där det påstås att detta är Tallin.
Ser kanske mer ut som Legoland i Danmark? hmm...

Och så försvann ytterligare en motalabo ;p

Idag hade jag inte tänkt att blogga för jag har en fruktansvärd huvudvärk efter att ha varit på IKEA halva dagen och jag har dessutom x antal väskor att packa tills imorgon. Nu föll det sig dock inte bättre än att jag hamnade i en mycket trevlig diskussion med en motalabo och detta resulterade naturligtvis i att jag blev tvungen att blogga i alla fall.

Killen i fråga, vars ålder förmodligen skulle kunna uppskattas till 12, påstod att volvo var en helt okej bil att ha som drömobjekt och att det dessutom passade utmärkt att dricka skumpa i den också. Väldigt viktigt att poängtera är naturligtvis att det inte skulle vara vilken volvo som helst, utan en xc90 (som ser ut som alla andra volvobilar fast med större baklucka).

Avslutningsvis måste jag citera min favoritdel av diskussionen:

- "Hmm, undra varför jag ska flytta till gbg och inte sthlm"
- "För att du inte känner till annat än torv och volvo?"
- "För att sthlmare är enormt kaxxig, tror dom vet/kan allting"
- "Mjaa.. tycker att du precis bevisat varför vi är det."
Volvo xc90.
Någon mer än jag som tycker synd om grabben?

Hur många av er visste att jag har huggtänder?

Slutet på det alldagliga livet skulle vara igår och början på nya äventyr skulle börja idag. Om man kan kalla dagens eskapader för äventyr är jag tveksam till, men det är definitivt inget jag brukar sysselsätta mig med.

Efter att ha visat upp mina extremt snygga skisser för tryckeriet som skall trycka mina planscher till mitt projektarbete tvingade jag pappa att köra mig till banken så att jag kunde hämta ut lite pengar och efter det begav vi oss av mot Lidingö centrums ATGombud. Där hämtade jag ut Neverstorebiljetter som Joakim gått med på att betala trots att han inte vet vilka Neverstore är, mycket intressant!

Innan vi åkte vidare lyckades pappa vinna två nya trisslotter på en gammal lott och så vann vi på dem, skrapade nya, vann på dem, skrapade nya osv. Efter en halvtimme vann vi inte längre och den högsta summan vi vunnit på cirka 20 lotter var 50 spänn, äkta bedrägeri om ni frågar mig.

Sedan begav vi oss av till skomakaren för att få mina stövlar omklackade och efter det återstod det bara att vänta på att tillskottet skulle komma med McDonaldsmat till oss. I och för sig kanske det är tarvligt att kalla henne "tillskottet" nu när jag vet vad pappas nya heter, men vad är det man säger? "Varför ändra på något som fungerar så bra"... eller något.

Just nu sitter jag och planerar att överta världen tillsammans med Adde, som vanligt, samtidigt som jag har beslutångest över ett par skor. De är underbara och jag bara måste ha dem, men de är grymt dyra och tänk om jag skulle hitta några billigare som fungerar lika bra? Ve och fasa säger jag bara.

Avslutningsvis måste jag även meddela att jag bitit mig själv i kinden (av alla ställen) cirka 25 gånger idag. Precis när jag skrev det bet jag mig ännu en gång på exakt samma ställe, så 26 gånger. Det gör sjuukt ont och jag hoppas att ni alla lider med mig eller i alla fall övertalar mig att beställa en tandläkartid så att någon kan slipa ned de där jävla huggtänderna.


 

image67
Jag måste även passa på att visa upp mitt nya halsband
som jag fått av Joakims mamma. Tusen Tack
!

Grönt passar utmärkt till tårtor.

Det är ingen födelsedag utan tårta menar Jocke och därför begav vi oss tidigare ikväll tappert av mot Willys för att införskaffa ingredienser till en blå blåbärstårta. I affären upptäckte vi dock till vår stora förskräckelse att det inte fanns något som ens påminde om blå karamellfärg och därför bestämde vi oss snabbt för att istället göra en grön tårta. Originellt!  
Minttårta med matchande drinkar.. oohoo!


Roosa <3

För en tid sedan lovade jag Linda att vara med på Älvsjömässan för att fungera som hennes mentala stöd när hon skulle stå där och sälja smink. Det visade sig dock att Linda hade sagt helt fel tid till mig (för det kan ju aldrig vara så att det var jag som tog fel) och detta resulterade i att jag icke kunde hålla mitt löfte. Hur ledsen Linda är över missödet vet jag inte riktigt, men eftersom jag är en sådan underbar person måste hon ju förlåta mig inom en snar framtid.

Efter en hård dag i skolan igår mötte jag upp Jocke i stan för att köpa en födelsedagspresent till min mor. Det hela slutade med att vi tvingades åka till Farsta eftersom det bara var där de sålde den mp3spelare som jag ville ge mamma. När vi väl kom dit upptäckte vi dock att den inte fanns där heller och istället fick jag lov att köpa en rosa mp3spelare som jag själv egentligen ville ha och var mycket avundsjuk på. Det är nog bäst för min mamma att hon ger mig något vääldigt fint när jag fyller år nästa gång! ;p

På kvällen var det väl egentligen tänkt att vi skulle åka till Bålsta, men vi hann aldrig så långt. Jag har ingen aaaning om varför, men vi glömde helt enkelt bort det. Jag vaknade sedan klockan 3 på morgonen och hade extremt ont i magen, vilket resulterade i att jag tvingades lägga mig i soffan och slökolla på avdankade barnprogram innan jag till slut kunde somna om vid 7-8 någonting. Det jävligaste var att fjärrkontrollen låg 2 meter bort, men eftersom jag hade så ont orkade jag inte resa mig för att hämta den och i och med detta lärde jag mig att teletubbies nog måste vara den värsta terrorn till tvprogram man någonsin kommit på, usch!

När jag väl vaknade igen var det bara att göra sig i ordning för födelsedags lunch med släkten. Vi hamnade på en riktigt fin restaurang med extremt hemska människor, lidingöborna är nog bland de värsta människor man kan tänkas hitta. Bland annat fanns det 2 par som var ute och åt med sin son på cirka 4 år och det gjorde mig ont att se hur lite koll de hade på den stackars ungen. Vid ett tillfälle sprang ungen ut mot vattnet och han hann nog halvt drunkna innan någon av föräldrarna kom på att han saknades och sprang efter honom. Inte nog med det, när mamman äntligen hunnit ikapp och hämtat tillbaka ungen brydde de sig inte om att han sprang ut... igen! Det är fan ett mirakel att en del ungar överlever.

image63
Jag är såå avundsjuk :(

Fest på en tisdag? Allt går om man heter Vivvi ;D

19e februari innebär Joakims födelsedag och efter en del om och men bestämdes det att den skulle firas i Bålsta. Efter den extremt fina (och rosa) prinsesstårtan satte killarna på någon porrfilm av säregen art som snart avfärdades och ersattes av Frets on fire. Några öl senare började jag och Jocke spilla ut tranbärsvatten överallt och eftersom sista tåget mot stan snart skulle gå bestämde vi oss för att dra oss hem mot Lidingö för att sova. Vi fick sällskap en bit på vägen av Ronny och Viktor och när vi skiljdes åt hade jag och Jocke enbart lyckats ramla i diket en gång, vilket ju måste berömmas.

Jag missade skolan idag och Max protesterade högljutt mot att jag var bakfull en onsdag och trots att jag försökte försvara mig med att det inte var mitt fel att bålstabarnen har lov när inte vi har det verkade han inte riktigt vilja acceptera det. Jag får väl bjuda med honom nästa gång så kanske han kommer på andra tankar! ;D


Den här dagen spenderades till största del med att dricka vatten och se på film, men vi hann även med att laga ihop en utsökt efterrätt. Om jag får säga det själv så var det bland det godaste jag ätit och dessutom ser rätten oerhört aptitlig ut, tycker ni inte?


       Erkänn att ni blir riktigt avundsjuka...? ;D


Joakim gör mig galen.


image59

Två månader har passerat sedan Joakim blev min.

Vi ÄLSKAR varandra och har så grymt underart SEX överallt och hela tiden
(linda vet vad jag snackar om).


Vivvi har en ny leksak!

När Joakim på något mystiskt sätt lyckades stjäla tillbaka sin åtråvärda plattång fnös jag bara åt det och tänkte "det går nog lika bra att borsta håret samtidigt som man blåser det." Hur många tror att jag hade fel? Ja, jag erkänner det till och med! JAG HADE FEL!

Usch vad arg jag blev. Så efter att ha varit i skolan i tjugo minuter (med mycket lockigare hår än vanligt förstås.. morr) sprang jag gråtandes (inte riktigt, men ändock nästan) därifrån och tvingade med mig min kära mor in till stan. OnOff hade ingenting som ens påminde om en plattång och därför begav vi oss till SIBA. Direkt när vi kom in i butiken körde en säljare upp två telefoner i mammas ansikte och nästan skrek "vi bjuder på de här idag!" Mamma sade "nej tack" och försökte gå förbi honom, varpå han antydde att hon ändå var för gammal för att förstå vad ip-telefoni är för något. Jag blev så förbannad att jag vägrade att köpa en plattång i den butiken, trots att de faktiskt hade en rosa för ett ganska bra pris.

Istället sprang vi vidare till en annan butik och däär mina kära läsare, hittade jag min nya förälskelse. En plattång i silver med lila blommor på! Den var visserligen avsevärt dyrare än vad jag hade planerat att lägga ut, men är den lila med blommor på måste den ju vara till mig och därför köpte jag den ändå. Mohahahha!

När jag och mamma kom hem hade vi dessutom plundrat varje asiatisk affär vi kunde hitta på räkchips, lakritste och månkakor. Jag måste säga att jag fullkomligt avgudade räkchipsen redan innan, men även månkakorna var oslagbart goda! Det godaste jag smaskat i mig idag var dock Lidls nya bar-sort med nötter och mandel. Fast det var det ju fan inte meningen att jag skulle avslöja för er när jag ville ha dem för mig själv! Typiskt! :(


På vägen hem passerade vi en hundägare som var ute och gick med sin hund. Mitt i backen utanför mitt hus stannade hon upp, varpå hunden också stannade. Hundägaren började då skälla ut hunden för att den "inte gick själv" och blev alldeles högröd i ansiktet för att hunden vägrade gå ifrån henne trots att hon skrek som en galning, konstigt eller hur? Jag vet inte vem jag ska tycka mest synd om, hunden som får massa skäll trots att den sköter sig exemplariskt eller ägaren som faktiskt vill att hunden ska göra det alla andra hundägare försöker förhindra, nämligen att springa bort. Egendomliga människor det finns.


Jag som nyss var på strålande humör blev just väldigt arg igen, då Linda påminde mig om att vi ska ha något gruppseminarium på psykologin imorgon. Detta innebär alltså att jag måste sitta resterande tid av dagen och söka upp forskarrapporter om könsroller. JAG HATAR ATT BABBLA KÖNSROLLER!! ååh... MORR!!image56

Fy fan vad vackert! :')

  

Rosa pizzahjärtan påbörjar uppvaknandet.

Ni som följt min blogg sedan ett år tillbaka vet att jag aldrig varit särskilt förtjust i att fira alla hjärtans dag och i år var inget undantag. Jag blev dock extremt inspirerad av alla matrecept som var i ropet inför torsdagen och tvingade Jocke att laga rosa hjärtpizzor med mig igår. Jag måste dessvärre erkänna att de inte var särskilt goda, men eftersom de såg fantastiska ut var det helt klart värt mödan ändå! ;)

Idag ska jag sitta och formulera en projektplan för mitt projektarbete som skall redovisas imorgon. Det känns väl relativt tungt, men eftersom jag lyckats hitta ett så pass intressant ämne som energitjuvar borde det flyta på relativt smärtfritt.


Annars måste jag faktiskt säga att mitt liv har känts oerhört enformigt på sista tiden. Ibland känns det som om det enda jag gör är att plugga och umgås med Jocke och detta har resulterat i att jag saknar de upptåg jag hade för mig innan jag träffade Jocke. Så kan vi naturligtvis inte ha det och därför måste jag ge mig ut och hitta på nya spektakel. Dessvärre måste jag denna vecka göra precis som vanligt, plugga, umgås med Jocke, plugga och umgås med Jocke. Så kommande vecka får symbolisera slutet på detta alldagliga liv, för efter det är det dags att hitta tillbaka till den gamla Vivvi!


 

        
Som ni ser såg hjärtanen betydligt godare ut INNAN de kom in i ugnen.
 Hjärtdrinkarna var dock riktigt goda
!

More power to the plattååång!

Jag är hemskt ledsen för att jag svek er igår, kära läsare, men jag har dock en exceptionellt bra ursäkt. Jag satt nämligen hela dagen och formligen drunknade bland alla resebyråer på nätet, i vilket syfte måste jag dock hemlighetshålla då det finns alltför många nyfikna personer där ute som är alldeles för roliga att reta för att kunna avslöja det hela! :D

Förutom att jag fick det extremt stora nöjet att nobba min bror att köpa ut snus till honom och bevittna skolans kondomföretags försäljning har jag spenderat större delen av dagen med att drunkna i jobbansökningar idag. Jag måste erkänna att jag börjar bli oerhört exalterad över att ta studenten snart och sedan bege mig ut i vida världen. Det är idag bara 39 skoldagar och totalt 113 dagar kvar tills dess (ja, jag håller räkningen :p haha!)
 
Ett annat erkännande som jag måste göra är att jag numera snott Jockes plattång på obestämd tid. Jag saknar mitt egentligen platta hår så mycket att jag helt enkelt var tvungen, så nu är ni snälla och säger inget till honom... eller hur? ;) haha!   
Före och efter rånet av Jockes plattång.
Ni förstår varför jag var tvungen att göra det va?


Mästerkockarna.

Igår natt blev jag och Joakim väckta av ett telefonsamtal. Jag var dock på tok för trött för att uppfatta att det var mobilen och inte väckarklockan som ringde och hann därför inte svara. När jag idag sedan frågade personen i fråga varför hon ringt så sent svarade hon bara att hon legat och sovit och måste ha kommit åt en knapp. Hur man nu kommer åt så pass många knappar att man lyckas ringa upp mitt nummer i sömnen förblir ett mysterium och jag måste säga att jag är en aning imponerad!

Eftersom vi hade svårt att somna om efter telefonsamtalet resulterade detta i att Jocke försov sig. Jag föreslog då att vi skulle ta tillfället i akt och gå ned och handla för att sedan laga middag. Det visade sig vara en tämligen lång sysselsättning som höll oss upptagna i drygt 6 timmar(!). Resultatet blev dock enastående och vi hade väldigt roligt under tiden!image46

Enbart för att fresta er måste jag ju tala om
att de var extremt goda också, mohahha! ;D


      

Resumé.

Jag är just hemkommen från en shoppingtripp på söder som uträttades tillsammans med Jocke och min mor. Jag blev cirka 800 kronor fattigare, vilket man ju skulle kunna fälla tårar över med tanke på att en åttondel av dessa pengar lades på alldeles för stora ringar och armband. Det märkligaste av allt var väl att jag hade provat sakerna innan och ändå lyckas köpa såå fel storlek, dålig Vivvi!

Förutom vår spektakulära shoppingtur, där bland annat mamma fick en extremt stilig beundrare efter sig, har det nog egentligen inte hänt så mycket. Jenny hade tjejkväll i fredags, men hon råvägrade att låta mig ta med mig Jocke trots att jag erbjöd mig att klä ut honom till tjej. Jag förstår inte vad den tjejen har emot mina manliga bekanta? Fast om man tänker efter är det kanske inte så konstigt att hon inte vill ha dit några igen med tanke på att det slutade med stolar uppflugna i träden sist jag drog dit Erik och co.

På lördagen hade jag inte lust att göra någonting alls egentligen, jag kände mig riktigt deprimerad ena minuten för att sedan bli överlycklig i nästa. Jag misstänker att det är mina p-piller som spökar så jag antar att jag kanske borde gå och få dem utbytta. Å andra sidan har min bror bott här en längre tid nu och spritt dålig stämning i hela hemmet med sitt griniga humör som förmodligen härstammar från hans jävla wowberoende, så det är kanske dumt att byta ut p-pillrena om det egentligen är min bror jag borde byta ut. Någon som har lust att göra ett byte? Du kan få honom gratis om du vill det också? ...SNÄLLA?!

Nåväl.. Just nu ska jag egentligen sätta igång och plugga psykologi, men det känns rätt värdelöst att göra en helt irrelevant uppgift när vi ändå får en ny lärare nästa vecka. Hm.. det slutar förmodligen med att jag drar med mig Jocke och ser en av de nya filmerna vi införskaffade idag, men vem har sagt att film inte kan vara minst lika lärorikt som tråkiga skolböcker? Jag tror helt klart att filmen är bättre med tanke på ett av talen som står i Jockes matteC-bok, "En kropp som kastas rakt upp med hastigheten..." Vad är det för läskig mattesnillig lönnmördare som skrivit ihop den där matteboken egentligen?


image45
Jävligt skum mattebok om du frågar mig! ;p

Vivvsan is on a shoppingspreee (istället för killingspree :p)

Klockan 5 imorse kämpade jag mig upp för att hålla Jocke sällskap när jag egentligen själv var ledig idag. Några timmar senare åkte jag in med mamma till stan och letade kläder. Jag som haft sådana svårigheter med att hitta underkläder som inte består av grön spets blandad med typ brun och röd spets hittade faktiskt hela 4 Bh-set! wooow! Dessutom var jag bara tvungen att köpa en korsett med höfthållare på.. GRR ;D haha!

Sedan hittade jag och mamma även massa annat, bland annat köpte jag två riktigt fula hängselklänningar. Varför köpte jag då dem om de är fula undrar ni och det undrar nog jag också egentligen, men det var helt enkelt extreeemt billigt (nästan gratis) och dessutom upptäckte jag att de satt fantastiskt bra på mig även om jag egentligen inte vill erkänna det.

Efter min och mammas otroligt omfattande shoppingtur åt vi lunch på vår favoritrestaurang, Mongolian. De hade höjt priser med hela 5 kr(!), men det var helt klart värt det för den maten är himmelsk god. Sedan fortsatte vi till Lidl för att plocka på oss våra älskade nudlar. Jag har inte ätit det på hur länge som helst så jag tvingade mamma att köpa en hel kasse full och ni kan ju tro att folk blev nyfikna. Bland annat stod en asiatisk man med beslutångest över en nudelpåse och började genast lassa på många fler när han såg att jag gjorde det. Han nöjde sig inte förrän han köpt en mer än mig, jag antar att det bevisar att människan är ett sant flockdjur? Så länge jag är ledaren för flocken gör det mig dock inget, mahahah! 

  
Toppen av min korsett samt en av de otroligt fula hängselklänningarna.

Magont resulterar i nörderier.

Imorse vaknade jag upp med en underlig värk i magen och eftersom jag alltid tror att det är blindtarmen så fort jag har ont i magen kände jag att det var tryggast att stanna hemma ifall värken skulle eskalera och till slut döda mig. Nu blev det väl inte riktigt så, utan värken blev betydligt bättre efter att jag ätit lite och jag insåg att jag missat Lindas och min lunchdejt nästan i onödan. Dessutom missade jag ju tillfället att redovisa min fina presentation av Picasso för mina kurskamrater i spanska, de måste bli såå besvikna!

Skämt åsido. Bortser vi från allt gråt och tandagnisslan-de som skapats idag har jag faktiskt fått rätt mycket plugg gjort. Jag har äntligen börjat på min prövning i Historia B, där jag bland annat ska skriva en uppsats på 10 sidor om förintelsen kontra Gulag. Jag vet, det låter dötråkigt... och det är det nog också egentligen, haha! Med risk för att verka nördig måste jag dock erkänna att det just nu verkar vara riktigt intressant, men äsch! Det är nog ingen idé att förklara för ni lär nog inte hålla med om att två stora massmord på människor kan vara "riktigt intressant", haha! :p

Precis när jag satt och skrev som mest på min mycket professionellt upplagda uppsats ringde min bror och anmälde att han hade för avsikt att komma över. Jag befarade att det skulle förstöra min koncentration, men tydligen är uppsatsen så pass intressant att jag kan fortsätta trots att min käre bror sitter mitt emot och skriker "Men va fan då Mulle, möörda draken! KOM IGEN DÅÅ!" till sin kompis i vent. Anne Applebaums bok om Gulag måste ha förhäxat mig alldeles, eller så är jag helt enkelt en tvättäkta pluggnörd deep down. Fan vad tragiskt! ;(

Om jag ska berätta om något annat än mitt pluggande, som i och för sig säkerligen är extreeemt intressant för er andra, så loggade jag in en snabbis på min gamla msn eftersom jag hade extremt tråkigt. Av alla finurliga (cirka 400) människor där kände jag enbart igen ett namn som jag gick in och skrev till, nämligen Kushi.


Vi spelade cs med samma klan för hur länge sedan som helst och fantastiskt nog kom han fortfarande ihåg mig. Han påstod dock att jag blivit mycket mycket längre och eftersom jag inte växt en cm sedan i årskurs 8 måste det ha varit grymt länge sedan vi snackade sist. Han var dock inte intresserad av att spela cs med mig igen, utan ville ha mitt nummer så att vi kunde gå ut och festa någon gång. Sicken diss mot mitt fantastiska cs-spelande! Jag förstår helt enkelt ingentiing, haha! ;D

Herre guu.. jag lyckades få in både plugg och cs i ett och samma inlägg. Dessutom tänkte jag just lägga till att jag såg serien "days of our lives" för första gången på 100 år och kunde konstatera att det inte hänt ett skit sedan jag såg det sist trots att det som sagt är massor av år sedan, men dåå skulle jag ju verkligen få nördstämpel på mig. Så ja, jag antar att det är bäst att jag slutar nu innan jag gör bort mig ännu mer! ;D haha!  
Bara för att ytterligare förstärka hur nördigt jag kan bete mig:
 BILDER från Tyskland och Sovjet!

Neo har anlänt.

Mitt uppe i mitt extremt seriösa pluggande loggade Sanny in på msn och jag blev genast påmind om att han sist vi talades vid berättade att han snart skulle bli pappa. Jag var förstås tvungen att släppa allt gällande det spanska inbördeskriget för att höra efter hur det hade gått. När han visade bilden på deras extremt söta unge blev jag alldeles till mig!

Jag var helt enkelt tvungen att dela med mig av en bild på Sannys och Itchas son Neo. Erkänn att man helt enkelt bara smälter? :D

image40
Stort grattis till er alla tre och ett varmt lycka till!

Det stora mysteriet med hälsningar.

Linda övertalade mig just i detta nu att blogga. Jag personligen skulle ju aaldrig ha bloggat annars och eftersom ni vet vad jag tycker om att blogga kan ni säkert redan lista ut att det inte dröjde särskilt länge innan Linda lyckats övertala mig, haha! ;D

Hur som haver. Dagen började med en seg start på morgonen, då jag råvägrade att gå upp och tvingade stackars Jocke att ställa om väckarklockan gånger tusen. När jag till slut lyckades släpa mig upp ur sängen kunde jag inte tänka på annat än hur gärna jag ville tillbaka dit och tanken på att jag skulle till skolan enbart för en psykologilektion blev helt enkelt för mycket. Jag var tvungen att skicka ett sms till Linda och be om stöd för att orka gå till skolan.

Linda skällde ut mig ordentligt och hotade med stryk om jag inte dök upp i skolan, vilket resulterade i att jag genast blev betydligt mer motiverad att åka dit. Som vi hade räknat med var lektionen helt onödig. Visserligen presenterade läraren en ny vikarie som ska hoppa in i hennes ställe om en vecka och sedan ersätta henne för resten av terminen och det kändes ju underbart med tanke på hur otroligt okunnig vår ordinarie lärare verkar (Linda avslöjade idag att hon på provet för psykologi A formulerat en av frågorna såhär: "Vad säger dr. Phil alltid i slutet av programmet?). Uscha, hoppas att vikarien tar sig friheten att skriva ihop ett eget prov annars blir jag nog tvungen att hyra dr. phil the movie eller något sådant.

Nå ja, det var inte den stora anledningen till att lektionen var totalt onödig. Det var nämligen även så att vi enbart kom dit, fick en uppgift och kunde sedan åka till stan och utföra uppgiften och sedan åka hem. Vi skulle göra en observation på hur människor hälsar på varandra. En av frågorna löd ungefär "Är det någon skillnad mellan svenska och osvenska?" Nog för att det är möjligt att osvenska är ett ord i svenska akademiens ordlista (jag orkar inte slå upp det för tillfället) men vad fan är det för ordval människan har?

Jag fick dock svälja min enorma ilska gentemot lärarens oerhört fyndiga ord medan Linda drog med mig mot centralstation. Om några hälsningar äger rum i Stockholm så borde det ju vara där tyckte vi. Så vi köpte en varsin semla dagen till ära och satte oss ned för att observera. Efter 1 timme hade vi sett 4 personer hälsa på varandra, bland annat två "osvenskar" som enbart gick fram till varandra och började prata. Jag hade ingen aning om hur jag skulle formulera den hälsningen och uppgiften överlag kändes relativt misslyckad. Så jag och Linda bestämde oss för att helt enkelt strunta i den och sedan improvisera ihop något till nästa lektion. Jag har en känsla av att jag och Linda kommer att prestera högt i den här kursen!


image39
Riktigt såhär goda såg väl inte våra semlor ut
med tanke på att grädden smälte på 0,2 sekunder,
men för 10 kr kunde det vara värt det! ;D

Jag har ont.

Helgens eskapader tröttade ut mig fullständigt, men jag måste erkänna att jag hade riktigt kul mellan varven. Det hela började med att jag skulle möta upp Rikard som tidigare smsat mig om att han var på väg till Stockholm för att mellanlanda innan han for vidare till lumpen. Vid 15.20 hade jag kastat mig från lektionen och stod som avtalat vid centralstation och väntade. Nu är det dock så att dalmasar verkar ha en enorm förmåga att underskatta Stockholms storlek (jag tänker på tidigare erfarenheter när Hoback skulle flytta ned hit utan att kunna adressen till lägenheten och motiverade detta med "jag känner igen huset när jag ser det"). Rikard ringde nämligen sedan och sade "jag står på Arlanda nu, kom hit!"

Efter att ha förklarat för Rikard att det är Arlanda som ligger off och inte centralstationen, som han ville ha det till, tog jag och Jocke istället tillfället i akt att sätta oss på Burger King och svulla i oss massa mat. Det var egentligen tänkt att vi skulle simma efteråt, men efter att ha sett att poolen var helt fullsmockad och vi dessutom hade magarna fulla av hamburgare och chili cheese beslöt vi oss för att åka hem istället. Det visade sig dock att vi fick tillräckligt med motion senare i alla fall, då vi tvingades springa från "motalavägen" i hjorthagen till Ropsten för att hinna med sista bussen hem. För jävligt nog missade vi bussen med två minuter och tvingades pina oss igenom resan på lidingötåget.

På lördagen stod Solna på schemat. Efter att ha åkt dit och installerat oss i farmors och farfars lägenhet beslöt jag och Jocke oss för att promenera till solna centrum och leta underkläder. Efter att ha gått igenom hela centrumet kunde jag dock enbart hitta 3 par trosor och ett par underbara knästrumpor. Vad jag ska med knästrumporna till såhär mitt i vintern vet jag egentligen inte, men jag kunde inte motstå att köpa dem.

Efter det halvt misslyckade besöket i Solna centrum begav vi oss till Barkarby outlet för att kolla vidare där och när även det visade sig vara mer eller mindre resultatlöst åkte vi vidare till Jakobsbergs centrum. Där fann vi inte heller något av intresse, förutom gott lösgodis för 4.90 och därefter åkte vi hem till Solna igen. Vid den här tidpunkten hade det blivit snöstorm och vi passade därför på att handla ingredienser till middagen, fattiga riddare, innan vi försökte ta oss hem i ovädret. Det lustiga var att varken jag eller Joakim egentligen hittade dit hem, men efter att ha studerat en extremt tillintetsägande karta på det lilla torget började vi med tappra steg vandra hem till lägenheten.

Till slut fick vi tag i någon kille som också skulle till samma gata, men som hävdade att han inte heller hittade dit. BINGO! Hur som haver lyckades vi till slut hitta lägenheten och under tiden hade vår mystiska vägvisare försvunnit upp i rök, men det brydde sig knappast jag och Jocke oss om då när vi höll på att frysa ihjäl och äntligen hade hittat hem. Om någon mot all förmodan skulle hitta en ihjälfrusen man runt västra skogen måste jag dock erkänna att jag eventuellt skulle få lite dåligt samvete för att vi inte letade efter honom.

När vi smällt i oss massa fattiga riddare och godis hade klockan börjat närma sig elva och efter många diskussioner beslöt vi oss för att åka hem till Lidingö, det kändes helt enkelt föör jobbigt att bädda om i sängarna i Solna för att enbart stanna en natt. Så mitt i natten begav vi oss hem, där vi slocknade direkt och fortsatte halvt om halvt sova igenom hela söndagen också.

Någon som tror mig när jag säger att jag har en fruktansvärd träningsvärk i benen? :Dimage38
Mina onödiga, men ack så snygga, strumpor!

RSS 2.0