Tur att mammor finns.

Dagens skoldag var halverad och när jag dessutom fick skjuts hem av Marianne kändes dagen riktigt härlig. Sedan blev jag påmind om att jag måste in till jobbet och fylla i timrapporten, vilket inte var lika härligt. Jag kämpade mig dit, träffade arbetskamrater jag inte sett sedan introduktionen och de tyckte alla att det var superkul att jag vill bli sjuksköterska. Det är faktiskt en hel del gulligt folk som jobbar där, hade jag halvt glömt bort ;) haha!

Dessvärre var det inte enbart roligheter jag råkade på. Jag fick veta att en av mina två favoritboende gått bort. Att man kommer närmare vissa boenden än andra tror jag är oundvikligt och jag fick kämpa riiktiigt hårt för att hålla tillbaka tårarna. Känns tomt utan henne på något konstigt vis, fastän jag inte jobbat på den avdelningen på länge. Ischa, hoppas verkligen att hon är på ett bra ställe nu.

Efter att ha besökt jobbet mötte jag upp mamma i stan och hon fick således trösta mig så gott hon kunde (bland annat genom att bjuda mig på hamburgare... hihihihi). Hon är en bra mamma.

Nu återfann jag just en gammal bekant, på min gamla msn, som jag inte pratat med på år och dagar och därför tänker jag göra det nu :) tjiihiing!

 

+    = GLAAAD Vivvi :D


Marknadsstånd syftade jag giiivetvis på ;)

"Jaa.. men jag gillar stånd."

- Vivvsan.

Beslutsångest deluxe hux.

Jag misstänker att mitt vardagsliv blivit en aning blasé för mig. Känns inte som om det finns något spännande att skriva om på vardagarna, för de ser ju exakt likadana ut :p haha! Unikt för idag kan vara att jag suttit och spanat symaskiner till förbannelse, men då jag fortfarande inte kan bestämma mig för huruvida en mekanisk eller en datoriserad vore bäst går det inte att bestämma sig. Dessutom försöker jag hålla i pengarna så gott det går, jag har nog aldrig haft så pass mycket pengar på kontot och det vore förstås trevligt om inte hela summan gled mig ur händerna på en gång ;p

Det är dock inte det enda jag är ambivalent till tusen över och det är rimligt att anta att jag retar gallfeber på de flesta av mina bekanta. Detta med orsak av sjuksköterskehögskolan - jag har naaada aning om vart jag skall söka eller om jag ens har chans att komma in någonstans. Jag tror dock att jag listat ut vart jag helst vill gå, men det är ju sabla svårt att komma in där, så det kanske är mer taktiskt att välja en annan skola? Å andra sidan skulle jag halvt dö om jag sökt in till en annan skola bara för att senare inse att jag faktiskt hade kommit in på skolan jag helst vill gå på om jag bara sökt...

I alla fall :D Min tanke var att min studievägledare skulle vägleda mig åt något håll idag, men dåå passar människan givetvis på att ta semester juust den dagen då jag faktiskt har tid att besöka henne. BlääÄÄ :D

 

 


Det är inte lätt när det är svårt... :p


Så sjukt gulligt :D haha!

"Säg till när du är klar med
sjuksköterskeutbildningen

så ska jag gå och göra mig illa, haha!"

- Ante.

Teknikens under: fiilm :D

På skeppsbar uppstod videodokumentation :D


Superbt vackert :D haha!

Hej, jag har haft kul :)

Utgång blev det igår och det känns lägligt att låta bilderna tala för sig själva ;P


  
Först och främst var miljontalsbussar inställda,
så jag stack hem till killarna, lånade Dogges
mindre häftiga solbrillor, och blev superglad
när pappa erbjöd mig skjuts. Taack! :D     
Första anhalt var Maddes kök, där vi och Anna drack vin, åt massa godsaker,
lekte "jag har aldrig" och spelade kort. Maddes mamma hade bland annat
bakat äppelkaka och deet var gott må ni tro ;)     
Sedan begav vi oss av till Theodora, där en ytterst trevlig servitör
kastade bort några killar från bordet närmast entrén för att
vi skulle sitta där. "De är bra reklam" löd motiveringen.
Medan vi satt där kom en kille fram och sade godnatt till mig
innan han lämnade lokalen. Deet var annorlunda ;p     
Sedan är det svårt att veta varifrån resten av bilderna
är tagna, men jag troor att även dessa är från Theodora.     
Detta troor jag är från Skeppsbar,
där jag blev insläppt trots 20årsgränsen.
Jag är stoolt ;)Kvällen avslutades på donken och efter det var det bums i säng som gällde, trots att Max tyckte att vi borde sammanstråla innan jag åkte hem. Jag är ledsen :D


"Neger och president" = kul citat, Dörrvaktning = också kul citat :D

"Du vann!"

- Madde.


"Åh, vann jag?"

- Anna.


"Nej, inte riktigt..."

- Madde."AnnaPanna... My niggah"

- Madde."Hur gammal är du?"

- Dörrvakt.


"19."


- Vivvsan.


"Nej, du är 20."

- Dörrvakt.


"Nää, 19 sade jag."

- Vivvsan.


"Det är 20årsgräns, så du är 20."

- Dörrvakt.


"Jahaa! Ja, just det, jag är 20."

-
Vivvsan.


Lågtryck.

Resa ut mot Spejjes land stod på planeringen idag, men gossen fick heelt plötsligt för sig att gå på hockey imorgon så då blev det förstås inge partajande där ute. Istället föreslog han att jag skulle åka över och dricka rödvin, men med tanke på hur jag blir av rödvin var det nog säkrast att låta bli tänkte jag ;) haha!

Sedan ville Alexander komma hit och göra annat än att dricka rödvin. Vid det här laget hade jag bestämt mig för att vara hemma och få lite läxor gjorda (hitintills har jag lyckats göra NOLL läxor, jag är stolt) och således stannade jag hemma utan sällskap. För tillfället sysselsätter jag mig med att kommunicera med Madde och Kjelle på msn och då är det förstås fel att påstå att det är en misslyckad fredagskväll ;)

Min granne bredvid har gått bort, det kom hit någon firma och slog sönder hans möbler här utanför porten. Det känns respektlöst, jag skulle gråta ögonen ur mig om jag såg att någon slog sönder mina möbler inför ögonen på mina grannar efter att jag dött. Hmm... för första gången hittar jag en fördel med att reinkarnation kanske inte existerar.


Jag lyssnade just på "silent night"
och insåg att jag vill ha jul...NU!

Man skall även tänka positivt ;D

Det känns som om det vore värdefullt att även dokumentera de positiva delarna med dagen. Vi hade kvartsamtal (har man det på komvux, undrar ni, deet har man) och även om jag visste att studierna gått bra blev jag förvånad över lärarnas lovord.

De tyckte att utbildningen var "för lätt" för mig och att jag absolut borde söka in till sjuksköterskehögskolan istället, sedan berömdes bland annat även mitt språk samt analytiska förmåga. Jag brukar få cred för de två sistnämnda sakerna, men det kändes speciellt att höra det från vårdlärare. Känns även hur great som helst att de tror att jag kommer klara sjuksköterskeutbildningen galant och dessutom uppmanade mig att söka utbildningen genast. Jag är hur pepp som helst på att plugga nu :D hah!

Sedan hade jag trevliga brev som väntade på mig hemma. CSN har äntligen beviljat studiemedel och dessutom fick jag min lönespecifikation som var betydligt högre än vad jag hoppats på. Livet är bra härligt... ibland :) haha!

 

Heelt värdelösa är ni visst inte, CSN :D wuu!


Hemlighetsstämplat på riktigt.

Hej hopp ni tappra läsare som lyckats hitta hit! Nu vet jag att supermånga är nyfikna på kommentaren i inlägget under och förmodligen även över varför bloggen blivit lösenordsskyddad. De båda sakerna hör, inte helt otippat, ihop. Jag tog upp kommentaren med dess skribent (Sandra) i skolan idag, varpå det uppdagades att hon helt enkelt feltolkat innehållet i min text och detta har i sin tur lett till att vederbörande undvikit mig så långt det gått. Det är trist att sådana här missförstånd uppstår och att de dessutom förs upp via nätet, vi är ändå 19 och 23 år och man tycker ju således att man bör vara vuxen nog att kunna föra dialog om detta istället.

Nå väl, detta är utrett och jag lägger det således bakom mig nu, med den konsekvens att jag lösenordsskyddat bloggen tills vidare för att undvika att en liknande situation uppstår (såå kul är det inte att vara osams med klasskompisar för skitsaker ;p haha!)


Jag vill hur som haver tacka er läsare
som följer med mig in i denna hemliga bloggvärld
och jag hoppas att ni skall stå ut
med mitt ytterst avancerade lösenord ;D haha!

Skoohola.

Gulfija fortsätter sina tappra försök till att lära mig ryska, väldigt underhållande och jag önskar verkligen att jag kunde lägga mer ord på minnet än vad jag gör. Hon föreslog att hon skulle guida runt mig i Ryssland en vacker dag, kanske går det bättre då? ;D Haha!

Annars har det nog inte hänt något exceptionellt viktigt. Jo! När Marianne insisterade på att få bjuda mig på te visade det sig att cafeteriapersonalen faktiskt kunde vara trevlig, heelt otroligt! Sedan ville tjejorna absolut ha pizza till lunch och övertalade mig (som haft med mig sallad) att fråga pizzagubbarna om jag fick sitta med och äta där inne. Därmed flirtade jag in mig och såg förmodligen ut som ett anorexifall med min hemmagjorda sallad bredvid deras pizzor, haha!

Sedan fick jag även veta att en viss procent av klasskompisarna tycker att utbildningen är ett bra forum för att ventilera frågor om egna vårdbekymmer och på så vis undslippa andra sätt att skaffa informationen på (som att slå på vårdguiden t.ex.) Intressant det där hur olika man kan se på utbildning och det förklarar kanske varför så mycket tid av lektionerna går åt till att lösa elevernas egna problem. Som sagt, intressant.

 

Jag har alltid varit livrädd för Ryssland,
men nu börjar jag väl mer och mer inse
att man blandar ihop det mycket med Sovjet
och handen på hjärtat...
jag blir nästan lite sugen på att åka dit :D haha!


Avgjort skönaste kommentaren idag :D

"När skall man använda handskar?"

- Lärare.


"När de behövs."


- Lotta.

JAG VILL INTE GÅ OCH LÄGGA MIG!

Skola stod, inte helt ovanligt, på dagordningen. Mitt semantiska minne fortsätter att överraska mig och påvisade idag undangömda kunskaper om... blodkroppar? Haha! Vi fick även tillbaka prov och jag måste tro att jag har en himlans bra nybörjartur, då jag återigen lyckades pricka in alla rätt. Eller så är kursen bara löjligt lätt och således inget briljera med? Hmm... kombination kanske, det är ju ändå komvux.

Anyway. Jobbet ringde idag också, men återigen kunde jag inte svara eftersom jag pluggar. Jag fortsätter således att undra när de skall tillämpa sina kunskaper om det faktum att jag vistas i skolan dagtid. Fast å andra sidan är det väl kul att de fortsätter ringa trots att jag aldrig kan komma ;P

Annaars.. är jag ganska trött idag. Jag har uppnått trostålder all over igen och vägrar gå och lägga mig, lite weird. Dessutom sitter Niickää och hintar om nattbad, det känns för jeevla lockande :D haha!

Jag mååste bli mer kreativ i valet av bilder, I knoow :D

Max humor måste vara Guds gåva till mänskligheten :D

"Min granne står på balkongen och stönar väldigt otäckt."

- Max.


"Va? Hahaha! Kille eller tjej?"

- Vivvsan.


"Kille. Tjejers stönande är inte lika otäckt."

- Max.

Rubriklös.

Det är snudd på onödigt att blogga idag, men då det är relativt uppenbart att jag är beroende av min högt älskade blogg gör jag det ändå ;) Well, varför är det onödigt att blogga då? Jo, för att jag inte har gjort nåågonting alls :D Niickää tyckte att jag skulle med på party igår, men jag hade väärldens lust att bara stanna hemma. Istället slutade det med att jag sprang över till killarna, åt pizza och såg superstars, men det var inte helt illa det heller.

Mitt i natten fylleringde Rausis och jag har verkligen noll minne från det samtalet, säger en del om hur trött jag var kanske? Haha. Givetvis mindes Rausis ingenting heller, dock av andra orsaker än sömnbrist (häähää), så jag kan bara tolka det som att han får ringa nästa helg också ;)

Min dator strular för övrigt järnet, jag misstänker att denne är i maskopi med en viss symaskin.. hmm.

 

 


Niickää agerar modell idag,
att han är helt ovetandes om detta
kan tilläggas ;D


Fiiilm :D

Efter några glas vin, och i väntan på Anna, lyckades jag och Madde konstruera hela 2 filmer. Varsågoda! :D


Maddes garderob.. wuu ;D


Vivvsan letar Pringles ;p

Biljardsnusk ;D

"Anna! Sitt inte ned, du täcker hålet!"

- Madde.

Partey Partey!

Andreas ville ha ut mig till krogen igen, men jag vart tvungen att avböja för att jag planerat in partajande med Spejje. Plötsligt visade det sig att jag även bokat utekväll med Anna, så då blev det så istället. Vi involverade Madde, drog hem till henne, åt upp hennes mat och såg sexdomstolen innan vi begav oss av mot staan.

Vi började på Theodora, där vi stötte på Max, Kenneth och company. Jag beställde på tok för mycket öl (hade räknat med att Anna skulle dricka det också, morr ;D haha) och var så sjukt trött på ölsmaken efter ett tag att jag i hemlighet donerade resten till Max.

Då mitt sällskap absolut ville ha tag i ragg (suck :p haha) blev det bestämt att vi skulle dra vidare till Viper. Ni som känner mig vet att det är min största fasa (trots att jag aldrig varit där) och jag blev således överlycklig när jag lyckades övertala tjejerna att spela biljard istället.

Det dröjde inte särskilt länge innan en supercharmig kille kom fram till mig och berömde mina biljardskills (som egentligen är obefintliga) och erbjöd oss att spela med honom och hans killkompisar. Jag nappade direkt, men Madde och Anna insisterade prompt på att vi skulle spela klart först. Att jag vann måste givetvis påtalas (det faktum att jag sänkt 8an två gånger och således egentligen förlorat förtäljer icke historien) och så begav vi oss av till grabbarna.

Då Alexander, grabben som bjudit in oss, försvann för att köpa öl och vi totalägde de andra killarna blev det ett kort parti och vi slutade kvällen på Max för att äta hamburgare (klassiskt!). Sedan missade jag och Madde våra tåg, varpå Madde blev osedvanligt aggressiv och jag gjorde allt i min makt för att inte bli objekt för denna ilska. När jag snubblade hem vid 4 insåg jag att jag skickat massa skumma sms till i princip hela min kontaktlista och varför nästan inga människor svarade vid den tiden på dygnet kaan jag bara inte begripa ;)

 


Madde, Vivvsan och Annaa :DVivvsan & Anna och Madde & Vivvsan.Här satt vi och såg sexdomstolen ;PI väntan på Tbanan vid Brommaplan ;D


Superbt intressant tankegång ;)

"Du skulle nog hetat kåter
om du var en dvärg i en tecknad film."

- MikeyMike.


"Haha, det där hamnar i bloggen,
det kan du räkna med."


- Vivvsan.


"Jaha, vad kul!
Jag undrade just när jag skulle hamna där."


- MikeyMike.

Produktivt.. naat.

Dagen har inte varit överdrivet händelserik, skola (med himlans trevlig lunch med Lotta och Seija) och sedan direkt hem och "plugga" (dvs sova till 19.00 ungefär) och sedan plugga på riktigt inför examinationen imorgon. Det känns som om jag kan rätt mycket, så med lite tur går provet riktigt bra (peppar peppar).

En gosse som gärna tycktes vilja försvåra studierna är Adde som tyckte att jag skulle komma över och festa ikväll i utbyte mot att han kunde köra mig till skolan imorgon. Too bad att han inte hörde av sig sist vi skulle ses, för att åka över dit ikväll skulle innebära ett indirekt accepterande av detta beteende, vilket förstås inte kommer hända ;p Arma gosse, det är bra synd.Återigen kommer jag inte på en enda bild som kan anses lämplig, sorray ;o

 


Vilset.

Friluftsdag, har man det på komvux tror ni? Det har man. Lågstadiet all over igen. Tipspromenad stod på menyn och jag vandrade runt med Eric och hans kompisar (+ Nina som sprang ikapp likt en elitlöpare), men vi var väl egentligen mest intresserad av att plocka blåbär ;D haha!

Vi lyckades även gå vilse, på en tipspromenad. Det lustiga var att jag redan innan berättat att min grupp (oavsett vilka som ingår i den) alltid går vilse vid orientering och skogspromenader och nu är detta alltså allmänt bevisat - vistas man med mig i skogen går man vilse. Good to know.

Sedan skulle jag umgås med André och slutligen fira meine lillebror som blir 18 (grattis :D). Istället ringde jobbet och lite halvt bönade om att jag skulle jobba. Såå jag begav mig av för att upptäcka att jag, som tidigare bara jobbat på demensavdelningar, för första gången skulle jobba på en somatisk avdelning och det var... känslosamt.

Kommentarer i form av "du är trevlig, det är ovanligt", "Måste den andra vara med, kan inte bara du lägga mig?" och "Jag vet att du kommer bli en superbra sjuksköterska, skall hålla tummarna för dig" fick jag mottaga från de boende och det fick mig närapå att börja gråta stundvis. De hade aldrig träffat mig förut, men gillade mig ändå mer än den ordinarie personalen... hur sjuttsingen blir de behandlade egentligen? Vill nog inte veta.

Nu... skall jag bråka med Burgos och sedan.. dricka choklad och eventuellt sova.Ofta han är 18 säger jag bara, jaaaag var mycket mognare när jag var 18 ;)


Good for you ;D haha!

"Jag kan komma när jag vill."

- André.

Darling, dear, get a grip.

Jag är en sådan som starkt tror att allt sker av en anledning, men den bakomliggande anledningen till att jag fick för mig att börja den här utbildningen hittar jag inte. När halva lektionerna går åt till att bevittna provocerande tjafs mellan lärare och en annan elev och den resterande halvan går åt till att reda ut frågor som läraren skrivit upp svaren till på tavlan 2 minuter innan undrar jag vad tusan jag gör där. Jobbet ringer då och då och frågar om jag har tid att jobba och jag tvingas alltid säga "nej tyvärr, jag pluggar", är det värt det? Att försumma jobbet för att höra läraren förklara atrofi 50 gånger per dag? Jag har mina tvivel.

Jag råkade tydligen ringa upp André medan jag och Sandra gick på bussen och den grabben satt alltså och lyssnade på allt vi sade hela resan hem innan jag upptäckte att samtalet var uppkopplat. Han frågade hur fan vi kunde hålla igång ett samtal om lärare och klasskamrater i en kvart och säger sedan åt mig att skaffa mig ett liv. Motvilligt erkänner jag att det nog kan vara så att han har en poäng.

Vermin föreslog att jag skulle åka med honom till Göteborg i helgen och bo på hotell samt se fotboll. Det känns faktiskt lockande - att ta in på hotell och bara fly undan allt för ett tag. But then again - vad löser det?

 Såhäär tycker jag om dagen i fråga ;P


Lyrical Lies.

Ny bloggdesign, är ni förvånande? Knappast, va? :p

Efter att ha tjafsat hit och dit med arbetsförmedlingen, försäkringskassan och csn kändes det som om jag behövde göra något kreativt. Det var väl lite halvt tänkt att jag skulle bege mig ned till le simhall idag också, men efter allt för jeevlans tjafs (jag får fortfarande inte mina jeeeklans pengar) känns det mer lockande att tröstäta glass ;P haha!

Nåå väl, ny bloggdesign och såå var det med det :D haha!
Jag flyttade även upp musikspelaren
så ni som envist inte vill lyssna
lättare kan stänga av den ;)

"Det är dags för freedagsmyys"... nej tack.

Lillebruur kom över på middag igår kväll och detta resulterade (efter att Dogge spelat låten "det är dags för fredagsmys" x antal gånger) i en orklös Vivvi. Därför valde jag att stanna kvar i myskläderna trots att Stejfan, Niickää och Max allihop gjorde tappra försök till att få ut mig ur lägenheten. Sorray grabbar :o

Jag har världens problem angående symaskininköp. Numera finns det tydligen datoriserade och mekaniska sådana för ungefär samma pris och jag har verkligen nada aning om vilken typ jag bör köpa. Värre är att jag inte vet vem jag skall rådfråga heller, vem har stenkoll på symaskiner liksom? haha!

Anyywaay :D Nu skola jag försöka städa upp på mitt rum och se glad ut. Hoppiruu!

 


De här människorna umgicks jag med igåår.
Wuuhuu.

 


Bakom kulisserna i Spångaland.

På kvällen bar det av till Spångaland för att umgås med Maddsan. Hon hade dukat upp med kräftor, supergod baguette och viin. Som vanligt löste vi världsproblem efter några glas och vi hann även med att sjunga alla möjliga nubbe- vin- och punschvisor från KTHs sångbok. Att KTH hjärntvättar sina elever råder det inte längre något tvivel om, läääskigt ;D

Dessutom såg vi ett tv-avsnitt av "sexdomstolen", måste avgjort vara det bästa program som någonsin gjorts (efter man & man och mumintrollen då). Nästan så det är värt att försöka fixa hem den kanalen enbart för att kunna se just det programmet någon gång då och då. Höhöhö.

Vägen hem förflöt ganska smärtfritt, bortsett från att det var två gossar som tjatade ihjäl mig om att komma och besöka dem mitt i natten. Inga namn nämnda, men ni vet vilka ni är, eller hur Pettson och Vermin? ;)Jag tog massvis med bilder (där även inkluderad en film på le sångfågel Madde),
men imorse när jag kollade igenom kameran var enbart den här bilden kvar.
Jag förstår iingenting. Var det ett spöke kanske?

Sova kanske?

Gerontologiprov stod på planeringen idag. Efteråt fick jag veta att jag i princip svarat precis tvärtemot vad resten av gruppen gjort, varav jag fick höra kommentaren "det är väl du som får alla rätt som vanligt". Kändes lite skumt med tanke på att en annan person i gruppen (som jag bara haft 3 gemensamma lektioner med) också sade något i stil med "men du kan ju redan allt" igår. Förstår inte riktigt varifrån de fått den bilden, meen skriver jag inte dåligt på det här provet får jag nästan börja oroa mig för plugghäst-stämpel, trots att jag inte ens pluggar mycket. Hmm...

Nå väl, jag har större problem än så. Efter att jag struttat runt i centrum med Lotta ringde jag csn för att höra om allt stod rätt till med mina utbetalningar nu eftersom grabben på försäkringskassan sagt att han fixat det. Deeet hade han inte. X antal samtal hit och dit senare fick jag veta att den där jeeevlans handläggaren på arbetsförmedlingen skickat in papprena så pass sent att jag med högsta sannolikhet kommer förlora mitt första studiebidrag. Naajs! Varför skall det jämt vara sådant otroligt krångel när man skall ha pengar? Öösch.

 

Detta skola jag äta ikväll sen, wiiehiiru.


I do have my blonde moments.

"Äldre i centrum...
Vadå?
Är det Lidingö centrum de menar?"

- Vivvsan.

Bakterier, ica och nostalgi.

Lektionerna idag var osedvanligt roliga, Gulfija fick mig att skratta så jag kiknade medan vi satt och kollade på diabilder föreställande en muns normalflora. Då kan ni förstå hur roligt det var ;) haha!

Efter skolan bar det av till icas högkvarter för en andra intervju och jag har verkligen blandade känslor inför jobbet. Jag vill verkligen utbilda mig till sjuksköterska, men å andra sidan kanske det är bra att slava runt i en icabutik ett halvår, fixa ett sparkapital och söka in senare? Jag tror att det är de där nedrans charmiga intervjuarna som lockar en extra mycket, morr på dem ;P haha!

När jag på vägen hem sedan satte mig ned vid centralen och vred huvudet för att kunna se hur många minuter det var kvar tills tåget kom blev jag tvungen att titta både en och två gånger till innan jag till slut insåg att det var Valle jag satt bredvid. Valle! Haha!

Vi gick i samma klass i 9 år, men har inte setts sedan 9an nu, gissa om vi hade mycket att prata om! haha! :D Lustigt som tusan var det dessutom för medan vi satt på tbanan hem funderade jag fortfarande på om det verkligen var Valle jag pratade med, så olik sig var han. Lång som jag vet inte vad, härligt skäggstubb över hela hakan och ingen sprucken målbrottsröst. Goosh, 9an var visst ett tag sedan ;p haha!

 

 

Jag hittade denna härliga bild från 1ans skolkatalog
där jag och Valle lämpligt nog står bredvid varandra.
I brist på annat bildmaterial åker den upp och jag håller
tummarna för att han inte stämmer mig :D


På norratiden var jag inte besatt av kjolar som jag är idag :p

"Jag är i chock... såg dig i jeans!"

- Vermin.

Grabben har en poäng, som vanligt ;D

"Hjärntransplantation...
Vem vill ha en hjärna av någon
som är dum nog att ge bort sin?"

- Max.

Om Vivvsan ändå visste vad "hålla god min" var ;P

Nu har jag börjat räkna dagar. 102 stycken kvar och hur tusan skall jag kunna bita ihop så länge? The biggest challenge yet gissar jag på och det är väl skönt att veta att detta elände kommer utveckla mig, men det förändrar inte det faktum att jag bara vill att det ska vara över :p haha! Jag är van vid att folk upprepar det jag gör, men det var länge sedan en människa upprepade exakt det jag sagt 2 sekunder efter att jag sagt det. Jag gjorde väl misstaget att tro att det tillhörde lågstadiet, meen meen :D sådant är livet.

Jag misstänker att Sandra, som haft oturen att bli sjuk, var lite trött idag. Jag minns dessvärre inte exakta frasen hon sade (och därför kan det inte platsa bland citaten) men det var något i stil med "Undersköterskor är ju högre utbildade än sjuksköterskor" :D haha! Sådana citat förgyller vardagen.

Förresten kan jag inte undgå att märka hur många det är som gillar att prata i telefon helt plötsligt. Själv tycker jag att det är rätt... obehagligt, men såvida detta inte är en kortvarig period antar jag att jag kommer bli härdad till slut… eller så låter jag bara bli att svara när gossarna i fråga ringer ;P haha!

 

 

"Smile, like the idiot you are" - Fightstar.


Vivvsan vinglar runt ordentligt i storstaden.

Andreas lurade ut mig på krogen för att delta i det partajande han arrangerade den kvällen. Där stiftade jag bekantskap med Agnes och.. gosh, har glömt hennes namn, inte bra :/ Men de var båda två supertrevliga tjejer som man enkelt fördrev tiden med. Jag och Agnes passade bland annat på att notera skillnaden mellan våra drinkar (som skulle vara exakt likadana) och när bartendern som gjort min drink tog tillbaka den för att "fixa till den" började jag halvt undra vad det egentligen var hon tänkte lägga till i den. Det slutade ändå med att jag och Agnes bytte drinkar, då vi ansåg att den andres var godast, så lade bartendern i fråga i något skumt i drinken är det stackars Agnes som lär märka det idag.

På vägen hem fick jag höra att elektrikern precis gått och lagt sig, varför jag av någon anledning kände mig manad att åka och våldgästa honom. Den stackars gossen hade inte mycket att säga till om och inom kort låg vi på hans (ytterst bekväma) soffa och kollade på allt från tråkiga filmer till tennis och tvbrus. Jag hann även med att konstatera att han avgjort har den snyggaste ungkarlslägenheten jag sett med det absolut lustigaste kylskåpsinnehållet (öl, öl, öl, öl, öl, öl, öl och så.. ketchup? haha!)

När vi båda höll på att somna och jag dessutom började må illa (troligtvis på grund av matbrist och inte konsumtionen av alkohol, haha) kändes det som om det var dags att bege sig av. Elektikern följde med mig till bussen, vilket faktiskt var supergulligt (taack! :D) och sedan blev det en låång färd hem. Pettson ringde och underhöll mig sista biten, då jag verkligen höll på att kola vippen (taaaack till dig också :D) och till slut ramlade jag innanför dörren vid halv 6. Nice!

Sedan var det bara att gå upp tidigt (vid 10) och spana på Maddes nolleuppdrag,
bestående av att leka flygvärdinna på tbanan tillsammans med resten av hennes
nollegrupp. Dessvärre fick jag bara med Madde och Vicke
(och egentligen ser jag mest ut att ha filmat alla medresenärer ;p haha)
meen den videon åker upp i alla fall :D Enjooy!


Norra Realpojkar är bra pojkar ;)

Promenad med Oscar Nordling blev det allt. Det var länge sedan jag gick så förbaskat långt och när vi satte oss på en parkbänk ute på Waldemars udde höll jag faktiskt på att somna medan Oscar Nordling (man måste skriva ut hela namnet, annars är det inte Oscar Nordling man syftar på) ihärdigt kommenterade vilken härlig penisförlängare en båt med 12 våningar vore.

Att påstå att Oscar Nordling är alldaglig kan liknas vid lagbrott, för det är han sannerligen inte. Jag måste säga att jag skrattade och kände mig superförvirrad ungefär 50-50% av tiden. Att gossen både läser på Handels och KTH samtidigt som han jobbar är väl förvirrande bara det, men när han sedan lägger till komplicerade storys om stjärnornas storlek, serieböcker och ingångslöner blir det onekligen ytterligare intressant. Vi hade heller inte setts sedan jag gick i Norra (d.v.s. 3,5 år sedan någonting) såå det var närapå att man glömt hur Oscar Nordling-ig han faktiskt är. Supertack för en ypperligt intressant dag, Oscar Nordling :D

På vägen hem ringde Burgos och pratade en massa. Han var bland annat fundersam över att jag inte fortsatte min "modellkarriär" från Norra. "Jag var helt säker på att du skulle bli modell! En tjej i min klass är med i Stadiumreklamerna numera och inte ens hon fick vara med på vår catwalk" sade han och jag konstaterar vidare att det var tur att jag slutade när jag slutade ;) haha! Härliga killar det där, Norra Realare är tusan underskattade :D

 Att båtarna nästan krockade tyckte Oscar Nordling
att vi skulle inspektera närmare.
Sedan såg han liite mindre glad ut när jag istället
riktade kameran mot honom. HiiHii sneakigt :D


Snuusk på höög nivå ;D

"Jag är lite för snabb med munnen ibland."

- Oscar Nordling.


"Det gör väl inget?"

- Vivvisen.


"Nej, bara du gillar det så!"

- Oscar Nordling.
"Vill du inte gifta dig och skaffa barn då?"

- Burgos.


"Nää.. jag kommer nog bli en sådan som blir
älskarinna åt en massa gifta män istället."


- Vivvisen.


"Jahaa.. men fan, då måste man gifta sig och så
innan man får... hehehe."


- Burgos.

Vad vore livet utan strul?

Blogginlägget uteblev igår och det berodde helt enkelt på att jag inte orkade. Vi hade gruppexamination i skolan, där jag parades ihop med Nina och bildade "lag Sverige" (superflummigt). Vi var klara med provet innan två timmar passerat och när jag kom hem låg brev från CSN och väntade på mig. "Wiiie, pengar" tänkte jag, men det visade sig att de tvärtom inte kunde betala ut några summor eftersom jag fortfarande var registrerad som arbetssökande hos försäkringskassan.

Efter flera timmars telefonsamtal visade det sig att det var min hemskt omtyckta handledare på arbetsförmedlingen som "glöömt" att skicka in mina papper. Detta innebär nada pengar från försäkringskassan och naada pengar från CSN innan hon fixat det. Som ni förstår är inte mitt förtroende särskilt högt för personen i fråga så jag skattar mig helt enkelt lycklig för att jag får lön den här månaden också. Wuu :D

Detta i kombination med lite andra tråkigheter gjorde att jag valde att stanna hemma och deppa i min ensamhet, haha! Deet… var skönt, skulle gärna fortsätta att göra det idag, men jag har bestämt promenaddejt med en gosse som är superupptagen annars, såå det vore väl dumt att dissa honom antar jag :)

 


Gladare Vivvi har existerat.


Såhär skaffar man vänner i Polen :D

"Again, how do you guys know each other?"

"Well I put a bullet in her head a couple of times."

"Oh, I see..."

- Raffa.

Helt plötsligt blev miljön intressant tycker jag ;D haha!

"Fan, vi skulle tänkt på miljön
och duschat tillsammans så vi sparat vatten!"

- Stefan.

Modellvärlden kan vänta... men sannerligen inte på mig.

"Du borde bli modell" är en fras jag fått höra hela mitt liv. Bland annat första gången jag satte min fot på mammas nuvarande jobb utbrast en sköterska där "du ska inte jobba med sådant här, du ska gå på catwalken". Guess what? Det ska jag inte alls.

Förutom det faktum att jag anser att mode är supertråkigt passar jag inte in i den där sjuka modellvärlden av andra orsaker. Jag var på casting när jag var yngre, på den tiden trillade modellerbjudanden in lite titt som tätt, alla tyckte ju att det skulle passa mig så man borde åtminstone prova på. Jag vände i dörren.

Det kändes som en kliché, falska leenden och beska kommentarer bakom varandras ryggar. Det är sannerligen ingen miljö jag önskar vistas i. Sedan får jag dessutom mitt utseende kommenterat flera gånger per dag redan som det är och då jag till och med är trött på att bli bedömd enbart efter utseendet ser jag ingen vits i att leva som modell med en massa falska människor, tråkiga kläder och utseendefixering kring mig. Det är inte sådan jag är. Jag vill ta hand om människor, hjälpa och stötta de som är i behov av det, sådan är jag.

Det var en klasskamrat som idag berättade att hon tyckte att jag skulle bli modell och när jag förklarade ovanstående tycktes hon förstå precis vad jag menade. Det var nog första gången en människa inte skakade på huvudet när jag sagt att jag absolut inte vill bli modell och det kändes bra att åtminstone en person förstår att jag har kapacitet och viljan till att göra något mer av mitt liv. Det vore synd att kasta bort halva livet på en catwalk när man kan göra något meningsfullt och viktigt inom t.ex. vården istället. Därför känns inte frasen "du borde bli modell" som en komplimang i mina öron, jag är så mycket mer än långa ben och smal midja.Burgos var den som övertalade mig att göra mitt
första och enda modelljobb,

att visa upp Norra Reals skoltröjor.

Jag måste säga att jag är glad över att jag i tidig ålder
förstod att modellbranschen inte var något för mig,
vem vet vilken hemskt elak och utseendefixerad
människa jag blivit då?

Vivvsan läser omvårdnad 1 x2? Skulle inte troo det :D

"Det är precis som om
du gått den här kursen förut."


- Lärare.

Maxad Max.

Hemkomst 00.01, väckarklockan ringer 06.00. Wuu vad pigg jag inte var imorse :D Max lurade nämligen med mig till Göta källare för att bevittna en konsert igår. Jag har fått för mig att jag avskyr konserter, det är långtråkigt och megajobbigt att stå upp så länge.


Jag minns fortfarande inte vad bandet hette, men det var ganska okej att bli döv till deras toner och när vi dessutom lyckades hitta en röd soffa att sitta i under konserten kunde jag inte klaga över att det var jobbigt att stå heller. Dessutom satt Max och kommenterade våra medmänniskor på konserten på ett sådant roligt sätt att jag höll på att kikna av skratt flera gånger. Kanske borde jag omvärdera fenomenet konsert? :D

Max är för övrigt en person som jag tror att man skulle ha sjukt kul tillsammans med även om man satt i varsin tvångströja i en vadderad cell på 1m³. Igår hann vi t.ex. med att umgås med en förmodad nybliven uteliggare, åka tbana till Åkeshov bara för att, försöka hjälpa någon snubbe med världens konstigaste uttal att kopiera, samt reflektera superseriöst om livet. Max kan man nästan ha till allt med andra ord, mycket bra gosse det där :D

Slutligen ringde ica idag och ville ha dit mig på en till intervju. Jag har väl mer eller mindre bestämt mig för att söka in till skolan rätt snart, men det kanske ändå är bra att jobba något halvår eller så först. Mjaa.. vi får se om jag får erbjudande om jobb och om jag kommer in på utbildningen osv, det mesta brukar ske av en orsak känner jag ;D  
Innan konserten besökte vi Max skola.
Därav dessa bilder på vederbörande ;D
Jag gillar framförallt den sista bilden,
så galen och tysk har han nog aldrig
sett ut på samma gång ;D


Mina referensramar är inte helt okej.

"Han surfar porr."
- Alejandro.

"Vad gulligt!"
- Vivvisen.

Smilo-feber :D

Glada smilosar efterfrågades och kanske kan det faktiskt bli så att detta inlägg präglas av just det ;D Jag idkade konversation med Alex (min bekanta från Norra-tiden) igår och hon styrde omedvetet upp mitt liv. Hon hade flyttat till Lund nu och som vanligt hade jag grymt bra utbyte av tankar och idéer med henne, riktigt bra tjej det där ;D TackTack!

Alejandro dök upp på undervisningen idag och det visade sig vara en himlans trevlig grabb från Chile. Ni kan inte ana glädjen jag kände när jag helt plötsligt insåg att jag numera har någon att prata spanska med igen, jag som saknat spanskan något galet mycket sista veckan :D haha!

Vi har fått tillbaka de första skrivningarna och en hemuppgift nu också, som jag faktiskt lyckades oerhört bra på trots minimal pluggtid bakom det hela. Inte illa pinkat! Att examinationen på fredag ser heeeljobbig ut är en annan femma, jag tippar på att det finns viss risk att min "nybörjartur" avtar då ;p haha!

 

Där har du en himlans massa glada smilosar, Kirre ;D

RSS 2.0