Pluggning som spårat ur ;)

Det är inte det att det är ointressant, för det är det verkligen inte, men jag orkar verkligen inte plugga. Jag har examination imorgon (som vanligt) och började plugga 18.00 idag och har sedan dess tagit 5 pluggpauser. Jag känner mig grymt oansvarig, men jag orkar verkligen inte. Inte alls bra.

Därför tänkte jag förena nytta med nöje och plugga lite via bloggen, ni kära läsare kan med andra ord sluta läsa här :D


Konjunktivit/ögoninflammation: orsakas av [bakterier eller virus], har symptomen [rodnad, sveda, värk, varflöde och ökat tårflöde]. Behandlas med [spolning, baddning och eventuellt ögonsalva i form av Noviform].

Hyposfagma: orsakas av [hastig temperaturförändring] och behandlas [inte, går över inom en vecka].

Katarakt/grå starr: orsakas av [grumlig lins], har symptomen [synfältsbortfall och synnedsättning] behandlas [via operation, där en ny lins sätts in].

Glaukom/grön starr: orsakas av [för högt tryck i kammaren (som innehåller vatten)], har symptomen [synfältsbortfall], kan obehandlat leda till blindhet och skall därför noga behandlas med [ögondroppar xalatan som sänker trycket].

Makuladegeneration: orsakas av [cirkulationsproblem i gula fläcken), har symptomen [försämrad synskärpa och en grå fläck i mitten av synfältet], behandling [saknas].


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0