Upplyftande gossar och Mormors kalaws :D

Det är en himla tur att man har en hel del vänner som är riktigt, rent utsagt, för jäävla gulliga. De som borde lyftas fram idag är Niickää och MikeyMike. De är bra gossar vill jag lova ;)

Niickä föreslog att vi skulle ses idag, eftersom jag inte var i form att träffa någon alls i helgen. Efter att ha övertalat läraren att ge oss sovmorgon på onsdag fick jag dock nöja mig med att ringa och förhöra honom om helgens missade spektakel, eftersom hans flickvän hållit honom vaken hela natten. Oschysst, men vi får väl försöka ses någon annan dag då (förutsatt att han överlever, med tanke på att han eventuellt kan komma att göra volter i rulltrappor till en vana) ;) haha!

Anyhow, på söndagen kom jag faktiskt iväg för att fira att mormor fyllt jämnt :D Och... jag låter väl bilderna tala för sig själva. Jag hade egentligen för intention att publicera en film där morfar korkar upp champagnen också, men ljudet i den är superkonstigt :/ så jag måste försöka fixa det först, annars får jag väl göra en ny film till jul ;) haha!

Sällskapet minus Vivvi :)


Morfar, födelsedagsbarnet och Ann :)


Vivvsan, Mammii och Dogge.
(Pappa och Lasse ville tydligen inte fastna
på kort utöver bilderna ovanför).Mormors underbart goda mat som hon bjöd oss lyckliga på :D

Nu är det jul i Vivvis värld.

1a advent betyder ny bloggdesign i Vivvsans blogg. Att jag känt mig totalt oinspirerad till följd av mina rådande depp-period bör tilläggas, meen jag gjorde mitt bästa ändå. Låt oss hoppas att man inte lessnar totalt innan nyår ;)Juligt värre.


Grabben har en given karriär som poet ;)

"Veronica du är min ögonsten,
Veronica du har så sexiga ben."

-
AlexX med 2 x.


Prov och pension = wuhubidu.

Jag ska iväg och skriva datorprov vääldigt snart och därför blir detta den snabbaste uppdaten på länge. Jag kände dock att jag var tvungen att göra detta eftersom jag bommade igår, fy fy!

Ehm.. vad skall jag förtälja? Well, vi fick tillbaka provet som jag knappt pluggat till och guess what? Jag fick 43/44, hade tydligen glömt att skriva att ögonlocket skall tvättas utifrån och in på frågan "hur håller man ett öga rent och fint?"...Nitlott :D Fast det gjorde inte så mycket, mitt sämsta resultat hittills är alltså fortfarande 1 fel, amazing :D Bara några veckor kvar också, spännande. :D

Anyway, nu blir det blir bilder, för jag ska upp med ett citat också :D Hold on!


  
Detta damp ned i min brevlåda idag.
Tjänstepension? Jag är 20 år och tydligen
har de planerat att jag skall dö snart,
för det var ett överrepresenterat ämne i de där papprena.
Uppmuntrande, verkligen :D
Rubriken "När du avlider" ska jag ta med mig hela kvällen.

Med blommor och med blad...

Min favoritmormor (jag har visserligen inte fler att välja på, men ändock ;D ) fyller jämnt idag och då jag misstänker att jag ärvt en stor andel av mina braiga egenskaper från henne skall detta uppmärksammas :D
Grattis mormor!! :D


Frisörfobin är botad...

...eftersom det inte syns någon skillnad efter frisörbesöket idag :D Hon klippte inte ens antydan till för kort, me sooo happy happy! :D :D  
Före och efter :D

BakningsVivvi slår till igen.

Jag kände att det var på sin plats att dela upp dagens berättelse i två delar. I det här inlägget har jag nämligen för intention att visa upp körsbärskakan jag bakade igår och bjöd killarna på (i utbyte mot rom och cola, hihi). Jag tänkte att det kanske inte var så lämpligt att visa upp dessa bilder bredvid en bild på mammas illa tilltygade finger, så kakan fick ett eget inlägg ;D haha!


Körsbärskaka var det ja :)

Lösning på centreringsproblem: använd chrome.

Att Lajnda är en hejare på peptalks visste jag redan, men ändå blir jag fortfarande lika glatt överraskad när hon hör av sig och verkligen tycks bry sig. Några sms senare hade jag fått distans till inlägget nedan och det är bara att inse att jag behöver avpollettera en hel del kompisar och eventuellt ersätta med nya, men jag lägger det på is ett tag så får vi se vad som händer med skola och grejer. Stort tack skall i alla fall Lajnda ha, för att hon är en sådan superbt bra vän :) Tack!

För övrigt är det 4 veckor (20 skoldagar) kvar tills jag avslutar min tid på Komvux, jag misstänker att det kommer att gå omänskligt snabbt. Lajnda påminde även om att det är första advent nästa helg, så nog tusan finns det saker att se framemot :) Jag verkligen läängtar efter julpynt och julklappsshopping, wiihii!


Jag agerade sjuksköterska igår
och plockade lite stygn från mammas finger.
Jag tycker nästan att det ser ännu läskigare
ut nu än vad det gjorde första dagen ;p haha!
Får hoppas att det läker ihop snart,
jag är trött på att laga mat själv :D hihi!


Efter att jag och mamma varit på Willys
gjorde vi inbrott i mormors lägenhet
och snodde det här strykjärnet till mig.
Tack mormor :D
Nu hoppas jag verkligen
att jag får flytta hemifrån! ;D haha!

Letting out the noise inside of me.

Jag hör inte hemma här och jag betvivlar att jag hör hemma någonstans annanstans. Jag vet inte vad det är för monster till medmänniskor man har att göra med. En av dem kom med världens anklagelser hit och dit för en tid sedan utan att jag kunde förstå vad det var som var fel. Hon avslutade med att säga "jag vill inte ha kontakt med dig längre" och vi har inte hörts av sedan dess, förrän idag. Människan går in på msn och skriver "hej, hur är det? :) Vi är inte ovänner nu väl?" Hennes förklaring till utbrottet sist var "ja, men kan vi inte bara glömma det? Jag säger saker jag inte menar ibland." Ska jag behöva stå ut med det då, för att det är "sådan hon är"?

Sedan har vi klasskompisarna som alla vänder sig till mig när de vill ha hjälp med något. Jag har inget emot att hjälpa dem alls, tvärtom, men det blir himla mycket när man skall hjälpa alla med grejer hela tiden. När en av dem dessutom nu blev sjuk lovade jag att ta extra anteckningar, vilket jag har gjort. Jag har försvarat henne inför datorlärare 3 gånger för att de inte ska ge upp hennes plats eftersom hon är sjuk och inte kan medverka. Jag har samtalat med andra lärarna åt henne om prov och ändå skriver hon (på facebook) utan motivering "vad kamratlig du var då :/" och jag känner bara för att riva isär allting, ringa upp datorlärarna och säga åt dem att stryka hennes plats åt fanders. Usch.

Jag har massa kompisar som har kärleksbekymmer och tjatar till förbannelse om dessa just nu, trots att jag sagt min åsikt om det. Givetvis skall man ha rätt att avlasta bekymmer på mig, men när det handlar om tjejer som inte vill ha dem eller tjejer som de egentligen inte ens vill ha själva förstår jag inte varför de måste tjata vidare om samma problem hela tiden och varför jag måste försöka stötta till förbannelse. Jag har sagt vad jag tycker, gå vidare, vad fan ska jag göra? De lyssnar ju inte ens på mig för bövelen.

Sedan har vi ju en underbar människa som igår kväll sade att han inte var ett dugg intresserad av att ses idag och sedan imorse säger "kan du komma hit nu?" och försvarar sedan gårdagens uttalande med "jag skämtade ju bara." Jävligt kul var det. Ännu roligare är att han beskyller mig för att hitta på ursäkter för att inte komma och jag vet inte.

Jag är bara en människa, jag kan inte vara alla till lags och Gud ska veta att jag undrar vad fan jag gör i den här jävla världen och hur fan man överlever. Klart jag överlever, det gör man ju alltid, men vad nattsvart allting är. Inte har man något för att vara snäll i alla fall, så mycket är säkert. Varför ska jag ställa upp för dem när jag inte får annat än skit tillbaka? Jo, för att jag är sådan och jag kan inte göra ett dyft åt det, för det enda som vore värre än att bli trampad på är att bli en av dem som trampar. Över min döda kropp.

Näe, får tackla det här på något bra sätt... imorgon :)


Pluggning som spårat ur ;)

Det är inte det att det är ointressant, för det är det verkligen inte, men jag orkar verkligen inte plugga. Jag har examination imorgon (som vanligt) och började plugga 18.00 idag och har sedan dess tagit 5 pluggpauser. Jag känner mig grymt oansvarig, men jag orkar verkligen inte. Inte alls bra.

Därför tänkte jag förena nytta med nöje och plugga lite via bloggen, ni kära läsare kan med andra ord sluta läsa här :D


Konjunktivit/ögoninflammation: orsakas av [bakterier eller virus], har symptomen [rodnad, sveda, värk, varflöde och ökat tårflöde]. Behandlas med [spolning, baddning och eventuellt ögonsalva i form av Noviform].

Hyposfagma: orsakas av [hastig temperaturförändring] och behandlas [inte, går över inom en vecka].

Katarakt/grå starr: orsakas av [grumlig lins], har symptomen [synfältsbortfall och synnedsättning] behandlas [via operation, där en ny lins sätts in].

Glaukom/grön starr: orsakas av [för högt tryck i kammaren (som innehåller vatten)], har symptomen [synfältsbortfall], kan obehandlat leda till blindhet och skall därför noga behandlas med [ögondroppar xalatan som sänker trycket].

Makuladegeneration: orsakas av [cirkulationsproblem i gula fläcken), har symptomen [försämrad synskärpa och en grå fläck i mitten av synfältet], behandling [saknas].


Kommunal är bullshit, pizza är det inte :D

Jag känner mig manad att meddela att jag lever, jag har icke blivit uppäten av hemska gymnasieelever. Faktum är att Natalja insisterade att bjuda mig, Gulfija och Mirgolja på pizza till lunch och därför överlevde jag med marginal ;D Stort tack till henne! :)

Att jag sedan höll på att få hjärnblödning på fackrepresentanten som skulle informera oss om just facket är en annan femma. Han stod mest och propagerade för socialdemokratisk politik, jämställdhet (som vi alla vet är mitt största hatobjekt att diskutera :D) och berättade hur bra facket i Nynäshamn var.

Heelt irrelevant tyckte jag och när han dessutom började stamma och bli supernervös när jag ifrågasatte vad han sade tappade jag den lilla respekt jag eventuellt hade för honom innan. Jag var övertygad om att jag skulle gå med i facket, men efter hans besök tänker jag faktiskt avstå tills jag utbildat mig och kan gå med i ett annat fack. Aldrig i livet att jag vill bli representerad av sådana där spånhuvuden, usch.Såhär slutade min förra symaskin.
Hur gick det till?
Den slog en volt i luften av sig själv
och ramlade sedan i golvet :)
Låter det sjukt?
Det är det också.
- Tror jag på spöken? - Ja :)

Riiight... hahahah :D

"Ingen gillar ju otacksamma rumpor."

- Krille.

Himla centrering som jag inte vill haa ;(

Igår var jag utkastad på grund av mammas dejtingliv och ett tag funderade jag på att övertala Vermin att bjuda på mat, men till sist mindes jag ändå hur nära det är till killarna och jag spenderade således min kväll där istället. Dogge var på världens grinigaste humör och stekte smördränkta hot dogs i en medelvarm panna och dessa fick jag sedan äta. Pappa var vänlig nog att föreslå något annat, men när Dogge för en gångs skull lagat något måste jag ju passa på att provsmaka. Nästa gång avstår jag :)

Pappa var nyss hemkommen från Åland, vilket resulterade i presenter. Jag åt vit choklad tills jag blev less (händer inte ofta) medan vi såg alla möjliga intressanta tvprogram. Sedan tvingade jag honom även att bjuda mig på lunch idag (eftersom Najna är sjuk och övriga människor överger skolan vid lunchtid), vilket han också gjorde. Många tack ska han ha :D

Imorgon har dock pappa inga möjligheter att bjuda mig på lunch och jag kommer således tvingas sitta ensam med gymnasieeleverna, jag är rädd. Skämt åsido skall jag nog vara mer rädd för SFIkursarna. Två grabbar därifrån gick förbi mig idag när jag satt i cafeterian och väntade på Maryam. Dessa gossar stannar precis vid mitt bord, stönar väldigt äckligt och häver ur sig "oooh she's sooo niiiice bla bla". Isch! Människor, jag kan engelska för bövelen?! Usch.


Idag ska jag göra Sanny glad och slänga upp en bild jag tog idag.
Han har nämligen velat se en bild av den där kjolen länge.
Jag förstår att det enbart är ur modesynpunkt som den är intressant ;)


Konstnärstalangen själv.

Som svar till alla er (cirka... kanske... 2 pers?) som halvt dött av nyfikenhet över hur min lördag slutade kan jag berätta att jag stannade hemma och pysslade om mamma. När jag säger pysslade om mamma menar jag egentligen att jag försökte övertala henne att åka till sjukhus, gav upp detta försök, blev arg och låg i soffan med popcorn nära till hands hela kvällen. Jag måste vara den bästa ompysslaren ever :D

Idag har jag försökt vara liiite bättre än vad jag var igår i alla fall och har således följt med mamma till stan för att se på när hon hämtade ut sitt antibiotika. Så blev det aldrig. Jourläkaren hade glömt att skicka in recept och istället fick jag och mamma köpa billighetspiller på plattan. Skämt åsido, jag har lagat mat också. Duktig Vivvi! :DJag har även lyckats komponera
en himla massa overheadblad till
min redovisning imorgon.
Med tanke på att jag kan lika lite om OH
som om fotosyntesen tippar jag på att
den redovisningen kommer gå gaanska dåligt.
Meeen å andra sidan är ju min Ragnhildteckning
i Picasso-klass sååå stilpoäng tack :D

Efter akutbesök.

Skall man ta hand om den här klantskallen till mamma eller ska man ut och partaja/nattbusa/filmmysa?


  

Hjälp? :o

  


Ovanlig utgång.

Jag mådde fruktansvärt illa igårkväll, men då Max sagt att det var "obli" för mig att hänga med ut så kunde jag givetvis inte stanna hemma. Det blev den tidigaste kvällen på länge, jag var nog hemma vid 23-24 någonting. Efter en halv öl blev illamåendet nämligen olidligt och jag tvingades lämna sällskapet. Trist var det, särskilt som Max nyss skickade sms och berättade att samtliga ur sällskapet trodde att jag åkte hem för att jag var gravid. Jistanes!

När jag skulle kliva av vid slussen kom en människa fram och sade "Veroooonica!! Heeej!" och kramade om mig. Jag hade verkligen iingen aning om vem det var, förrän hon uttalade för- och efternamn på den hon skulle träffa. Dåå gick det upp för mig att det var min barndomskompis Helena Wasberg, det var galet vad hon förändrats. Däremot verkade inte resten av det gamla tjejgänget ha förändrats så mycket, de tjafsar fortfarande frekvent om allt och alla. Huua, jag saknar dem inte direkt om jag säger så ;) haha!
Vivvsan innan utfärd. Jag ser nästan lite illamående ut va? ;D haha!


  
Just det!
Detta inlägg blir det första som publiceras
från min nya dator.
Är den inte bara lovely? :D
Det är nästan så att jag vill gifta mig med den ;)<
Jag vet däremot inte hur jag skall göra
för att centrera enbart bilderna och inte texten,
meen det löser sig :D


Datorläraren vet vad som prioriteras! ;) haha!

"Det viktiga är inte att det blir fint,
det här gör vi bara för att träna
mus... eh... mushanteringen!"

- Datorlärare.

Kanske finns det fina människor på jorden trots allt? :)

Jag upplevde något av det skummaste jag varit med om igår. En killkompis skickade över en msnkonversation där han beskrivit exakt vad han fann attraktivt respektive oattraktivt hos tjejer. Jag upptäckte att det mesta han tyckte var oattraktivt stämde in på mig och det han fann attraktivt saknade jag alldeles. När jag sedan summerade det hela med honom sade han just det att jag inte behöver vara orolig över att han umgås med mig för mitt utseendes skull (han är ju faktiskt inte ett dugg attraherad av mig).

Det skumma i det hela var den känsla som sköljde över mig efteråt. Jag tror aldrig att jag blivit så lycklig över något en kille sagt i hela mitt liv. Jag har, helt sjukt nog, aldrig haft en killkompis som funnit mig totalt oattraktiv och när den här gossen avslöjade det hela kändes det precis som om det var dem orden jag velat höra i snart 20 år. Känns helt sagolikt, jag har åtminstone en kompis som garanterat tycker om mig för den kompis jag är och inte den flickvän jag skulle kunna vara. Tack, du är fullkomligt underbar! :)

För övrigt har jag haft datorgrund idag för första gången. Jag blev klar först av alla och fick lämna salen, då halva gänget inte ens hittade startknappen på datorn efter 20 minuter var inte konkurrensen direkt stenhård. Huua.. blir svårt att motivera sig tillräckligt för att dyka upp på alla de där lektionerna tror jag :DAtt Gulfija var en urgullig människa hade jag,
som bekant, redan konstaterat.
När hon imorse kom gåendes på bussen
med den här chokladen
(som hon tvingat sin mamma att bära med
sig till mig från Ryssland)
blev jag dock huur överraskad och rörd som helst.
Jag vet inte när jag skall äta dem,
skulle helst spara dem ju :/ hehe :)
Ett jättestort taaack!! :D

 


You feel like you owe it to the world, but you owe it to yourself.

Jag har på sista tiden insett att jag inte kan göra något åt det och därför ger jag upp. Jag orkar inte kämpa för din skull längre och jag hoppas att du i framtiden börjar kämpa för dig själv innan det är för sent, om det inte redan är det. Du är en underbar människa när du är nykter och jag saknar dig och den relationen vi brukade ha - men jag kan inte låta dig dra mig med dig i fallet.
You're on your own.

Slutligen måste jag återigen uttrycka tacksamhet över mina vänner, särskilt en av dem. Varför jag tillåter människor, som t.ex. bråkar på mig i timtal över att jag inte hört av mig, ta upp min tid när det finns fantastiska vänner som du vet jag inte. Kanske är det dags att tänka om på den punkten?

För min egen skull.

Det var ju himla snarlikt ;)

"BETPMNUR... helt felstavat."

- Max.


"Hahah vad tänkte du skriva då?"

- Vivvsan.


"Veronica"
- Max.

Bääk tuu skuuwl.

Igåååår bevittnade jag hur Djurgården med näbbar och klor försvarade sin, för mig egentligen givna, plats i allsvenskan. Himlans spännande match som slutade 3-0 i förlängningen och wuu, det hade varit sorgligt om vi åkt ut mot assyriska. Då matchen iakttogs hemma hos min fader bjöds det givetvis på glass och den var mäkta god, som vanligt :D Jag tror pappa skämmer bort mig.

Anyhooow :D Idag var första skoldagen efter praktiken och det var superkul att se alla (cirka 70% av klassen, vart resten höll hus vet jag inte) igen. Gulfija kramade om mig och sade "min tjej" om mig innan hon kontrollerade att jag fortfarande mindes all ryska hon lyckats lära mig innan praktiken, hon är så galet gullig den där människan :)

På vägen hem missade jag precis bussen och följde således med Nina till centrum för att se på när hon shoppade böcker och grejer. När vi kom ut från affären fick jag syn på en av mina forna praktikkollegor och jag ville bara följa med henne och arbeta, haha!

För övrigt återstår 29 skoldagar tills jag med all rätt kan titulera mig "vårdbiträde", mäktigt.

Jag har längtat tillbaka till sängen hela dagen,
men jag antar att jag borde plugga istället.
goosh, har iinte saknat det ;P

Helgens sammanfattning.

Nu har jag varit dålig på att uppdatera... igen. Jag önskar att jag hade en legitim anledning till detta, men det har jag inte. Fredagen spenderades med mamma i stan och lördagen blev det ett himla ståhej om. Till en början hade jag ingenting alls att göra då mina tidigare planer gått i stöpet efter att en viss gosse blivit förkyld. Sedan skulle jag ut med André och hans poolers, som alla tydligen flydde till olika städer i landet och då gick inte heller detta att genomföra. Himla knas :D

Jag bestämde mig således för att vara hemma, men så gjorde jag "misstaget" att höra av mig till Stefan och då han föreslog att vi skulle ses kunde jag knappast säga nej när vi inte setts på cirka 4 år. Till centralen for jag och blev upphämtad av Stefan som körde vidare till Tyresö där avskedspartaj stod på planeringen. Det kändes lite weird med tanke på att jag inte ens kände Tobbe, gossen som skulle iväg till Lissabon, meen han och övriga deltagare på partajandet var riktigt trevliga så nema problema där inte.

När vi skulle in till stan och festa vidare kom jag helt plötsligt på att jag hade en massa plugg att fixa tills imorgon (måndag) och det blev således ett väldigt abrupt avslut på kvällen för min del. Stefan vigde resten av natten åt att försöka få mig att åka tillbaka/fråga om han gjort något fel. Tjaatmoster ;)Den här människan träffade jag
på bussen in till ropsten.
Mupps :D


Jag tyckte att vi gick i ett himla mörker
och när vi passerade en skola som liknade
ett koncentrationsläger fick jag halvt panik :D
Dessvärre går det nog inte att se just pga
mörkret, men jag försöökte iaf fota det :D


Sedan fastnade även Steeejfan på bild :D Mohaha.

Jaha :o

"Spanien, Frankrike och de länderna
pratar ju mycket sämre engelska än vad vi gör."


- Tobbes mamma.


"Beror inte det mycket på andra världskriget?"

- Vivvsan.


"Nää, det är för att de dubbar alla sina filmer."

- Tobbes mamma."Kan inte du ha ditt hår bakåt?"

- Tina.


"Haha, varför det?"


- Vivvsan.


"Du är så vacker,
så du borde ha håret bakåt!"


- Tina.

Just det!

"Sup mig under bordet och gör mig lycklig!"

- Nickää.

Sista praktikdagen avbockad.

Jag har blivit en riktig mjukis. Jag var närapå att börja gråta idag igen, haha! Personalen på den där arbetsplatsen är för hiimlans underbar, det känns helt galet sorgligt att jag skall tillbaka till skolbänken på måndag och att detta var min sista praktikdag. Det tog mig faktiskt två timmar att lämna arbetsplatsen efter att jag slutat, separationsångesten var hög vill jag lova.

Däremot är det inte säkert att det var sista gången jag satte min fot där inte. På personalansvarigs initiativ bytte hon och jag nummer så skulle vi höras när jag fått besked om skolan och förhoppningsvis finns det extrajobb till mig senare :) Wiie!

Min lärare var även där för utvärdering och när jag fick se det helt fantastiskt rörande omdömet jag fått av min handledare blev jag slående överlycklig. Stoort tack till henne... och all annan personal också! :)
Personalen var dessutom så pass supergulliga att
de till och med köpt blommor (!) till mig.
Så jag har lovat att komma förbi och lämna tårta i utbyte :D
haha!


Röd tråd saknas.

Jag blir allt sämre på att uppdatera märker jag och (förutom att helgen var ett rent helvete) har detta sin simpla förklaring i att jag inte varje dag kan skriva om hur trevliga jag tycker att praktikmänniskorna är :D haha! Upprepningar är ju tråkiga och därför tänker jag istället ta upp en av vårdtagarna i detta inlägg. Vederbörande blev igår så pass ledsen över att detta är min sista vecka att jag blev riktigt rörd, hon stod och höll min hand medan hon berättade hur mycket hon tyckt om att lära känna mig och hoppades att vi skulle ses igen. Tro mig när jag säger att jag var nära tårar när jag gick därifrån.

Apropå gulliga människor måste jag tillägga att jag blev galet glad över Lajndas kommentar i något av inläggen här nedanför. Du är så snääll Lajnda :D Tacktacktack! :D

Innan jag avslutar måste jag gnälla över att jag inte kan se youtubeklipp, annat än mina egna som jag publicerat i bloggen. Är inte det sjuukt märkligt? :o Jag har verkligen prövat allt för att få det att fungera, men fortfarande kan jag inte se Max rekommenderade klipp i "leffe-boy-klass" :/ Hjälp mig någon? :DLaajnda är en bra person :)
Därför känner jag mig tvuungen
att pryda detta inlägg med en bild på henne
från min 19årsdag. mohaha!
Och, jaa, jag stal den från facebook (a) haha!Youtube är djävulens redskap
just för att det vägrar fungera
på min dator! :( Morr!

Behövligt.

"Jag har alltid en madrass på
golvet om du behöver rymma."


Ni är inte många,
men som jag uppskattar att ni finns där.
Tack!

RSS 2.0