Point of no return (för att få ett megatråkigt inlägg att verka spännande).

Är det okej att lägga sig strax efter 22 en fredagkväll? Jaag tror jag skall låtsas det i alla fall. Ni får ursäkta om texten blir osammanhängande, men jag är verkligen helt slut i huvudet. Jag stannade för övrigt kvar i Stockholm och Max tyckte att jag skulle kunna följa med honom och några till ut ikväll för att fira två kompisars födelsedagar. Jag var så sjukt trött efter jobbet att jag inte direkt räknade med att komma iväg, men när jag väl bestämt mig för att ta mig i kragen och följa med kom jag på det.. nooo pengar har Vivvi :D Oh jag hatar försäkringskassan som förskingrar mina riksdaler lite extra idag bara därför :/ ååh.

Vidare börjar jag bli som de där jobbiga klagomanerna i min bekantskapskrets som jämt bara pratar om hur trötta de är, så det är en negativ trend jag skall försöka bryta... imorgon kanske. Kan någon få mig i säng nu? (Lägg märke till tvetydigheten häähää).

Min dator segar för att den håller på att uppdatera virusrutiner eller något (på eget initiativ, jag fattar noll) såå.. jag oorkar inte ladda upp någon bild för allt går såå långsamt. Haha och guu va jag klagar :D Nä, detta blir sista inlägget med klagomålande på ett tag, loovar ;D

Sömnsaknaden fortsätter :D

Vivvsan ensam i en lägenhet, hur slutar det? I ärlighetens namn tror jag att det slutar i sängen väldigt snart :D haha! Jag är, som alltid, megaslut efter jobbet och som vanligt grämer jag mig över att jag inte får förtälja något om dagen i fråga. Jag kan dock berätta att jag jobbade ihop med roliga personer även idag, varav den ena var en flitig kille som jobbade extra när han inte pluggade stenhårt för att bli pilot. Pilot?! Förstå vad tufft :D

De på min introduktionsavdelning är nyfikna på hur det går för mig och önskar mig hela tiden massa lycka till, jag saknar dem faktiskt en hel del fastän det är så trevligt folk på min nya avdelning också :D haha! Särskilt saknar jag en patient där, men jag passar på att springa dit och hälsa på honom på rasterna istället (a) häähäähää.

Annars har inga byggarbetare gjort bort sig idag och jag tror därför att jag avrundar med att avslöja att jag har superstora problem med att bestämma mig för om jag skall stanna hemma i Stockholm eller åka till Dalarna imorgon efter jobbet. Gief råd tack :D haha!

Jag ser galet sliten ut på alla bilder numera, vilket jag ju också är,
meen det är också viktigt att komma ihåg, såå det dokumenteras ändå :D

Mer sömn åt mänskligheten!

Första riktiga jobbdagen och denna spenderades på en annan avdelning, som (om möjligt) innehöll ännu roligare personer och där trivdes jag sannerligen som fisken i vattnet. Samordnaren tog dock sitt förnuft till fånga angående att låta mig arbeta dubbelpass första dagen och jag behövde således inte arbeta 13 timmar, pheew :D Istället passade jag på att stanna kvar en timme på jobbet för att tvätta och under tiden kom en byggarbetare förbi och höll mig sällskap en halv minut medan han fyllde på sin vattenflaska. Det var ju.. intressant :p haha!

Däremot skall jag jobba torsdag och fredag, vilket innebär att min planerade medföljning till Dalarna icke blir av. Möjligheten finns förstås att åka buss dit efter jobbet, men det är samtidigt skönt att vara ensam hemma också kanske. Jag är ambivalent, så vi får väl helt enkelt se hur det blir med den saken.

Under arbetspasset märkte jag idag att det faktiskt finns 3 (och inte 2) saker som jag inte äter. Att ketchup och fiskbullar inte går ned visste jag redan, men att strömming inte var någon hit för mig hade jag ingen aning om. Det var inte smaken som var otäck, utan alla de där benen som bara fastnade i halsen hela tiden :/ buhuu vad jobbigt :p


Förtydligande: Jag förstår av Jimmies kommentar nedanför att jag formulerat mig otydligt i föregående inlägg, så jag skall väl snabbt försöka sammanfatta vad jag egentligen menade.

Jag skrev något om att de på jobbet nekat sökanden med erfarenhet och referenser för att istället satsa på mig, vilket jag ansåg otroligt. Jimmie menade då på att det var givet att de skulle satsa på mig eftersom de kände mig från tidigare och vart han fick det ifrån vet jag inte, för det gjorde de givetvis inte :p De hade ingen aning om vem jag var när de tog in mig på intervju och därifrån valde att ge mig introduktionsdagar (vilket alla nya får, även om jag lyckades tjata till mig 2 dagar till) och jag vidhåller därför fortfarande att det var rätt amazing att de valde att ge just mig och inte de andra (på pappret bättre kvalificerade) sökanden en chans till jobb hos dem :p

För övrigt tror jag inte att det är möjligt att jämföra dubbelpass på olika jobb, då arbetsuppgifterna naturligt är vitt varierande och ja Jimmie, man får en halvtimmes rast per pass :) 
Jag lyckades på nå skumt sätt dra sönder
mitt linne idag, jag veet inte hur jag lyckas,
men att jag behöver nya kläder råder det inga tvivel om :D haha!
Måste även tala om att jag somnade genast efter att
den andra bilden togs. Gosh, jag var trött :D
Nu blir det svårt att soma om igen om några timmar,
meen det var värt det :D

- Skryt? - mjaaa...

Huhu min dag började intressant idag också må ni tro. När jag stod och väntade på tåget fick jag syn på en tjej som hade väldans tvivelaktiga kläder på sig, varpå jag "råkade" skratta lite högt och när hon sedan vände sig om såg jag att det var en av mina kollegor, haha! Jag lär ju bli omtyckt där om jag omedvetet börjar mobba mina jobbarkompisar innan introduktionen ens är över :P Wuu, vad stolt jag är.

Apropå omtyckt gav min handledare mig massa beröm för min utveckling från dag 1 och då sista introduktionsdagen var över idag hade jag räknat med att gå hem, sova och ta långhelg, men deet fick jag inte. De ville ha mig att jobba redan ikväll, men det tackade jag busigt nog nej till och fick istället komma och jobba imorgon. Troligtvis blir det dubbelpass och jag vet inte huur jag skall orka jobba 13 timmar på en dag. Jevla galningar :D

Dessutom fick jag ryktesvägen höra att de nobbat sökande med erfarenhet samt bra referenser och jag ställer mig återigen frågan, varför valdes jag över alla andra? De fick slänga en himlans massa introduktionstimmar/dagar på mig jämfört med vad de behövt om de anställt någon annan med erfarenhet (och dessutom goda referenser?!) I dont get it, men det är väl bara att se glad ut och ta åt sig detta indirekta, men massiva, beröm.

Den enda manliga personalen på min introduktionsavdelning visade även ned mig till vilorummet idag och demonstrerade hur massagestolen fungerade, den var helt sjukt bra faktiskt :D Såå det är nog i den jag skall försöka spendera mina kommande raster i och då blir det kanske inte så himla farligt att jobba 13 timmar i alla fall? ;D haha!

Jag kom verkligen inte på en enda lämplig bild att förgylla inlägget med, så vi får sorgligt nog klara oss utan :o

Needslag.

Jag är farlig för stackars unga byggarbetare. På vägen in till jobbet var en av dessa, annars så hårt arbetande, gossar så upptagen med att spana på mig att han föll huvudstupa ned i gropen de höll på att arbeta vid, varpå dennes kollega började tjuta av skratt och klappade händerna samtidigt. Det blev nog relativt genant för alla parter, men att det var roligt gick förstås inte att ta miste på. Dessvärre var det också det enda som var roligt idag.

När jag väl kom fram till avdelningen berättade de att en av patienterna gått bort under natten och jag kan inte riktigt beskriva känslan som kom över mig när jag hörde det. Trots att det vore fel att påstå att vi kommit varandra osedvanligt nära på de få dagar jag vistats där var jag närapå att börja gråta över vederbörande. Uscha, jag passar verkligen inte i vården känner jag idag. Jag bryr mig på tok för mycket om patienterna och tar med mig jobbet hem i tankarna, där det stannar tills jag går dit igen. Det är nog inte helt bra, men jag får väl slutföra introduktionen imorgon och se vad som händer efter det, jag borde nog söka mig vidare även om min handledare sade att jag gjort fantastiska framsteg på dessa korta dagar. Ischa.

Sedan vägrar försäkringskassan av okänd anledning ge mig pengar, de skulle varit inne för 1,5 vecka sedan. Ich bin arg. Så jag skall väl försöka ringa dem på onsdag och fråga vad tusan de håller på med, men att det jäämt skall vara sådant enormt strul med arbetsförmedlingen och liknande instanser. Uäää!


I just don't know what do to with myself...
Nej men om jag kunde sluta bry mig så mycket såå vore det väl bra :D haha!

Nördträsket här kommer jag!

Huhu helgens kulmen är nådd mina vänner! Min bror (som tydligen blivit rik som ett troll på sitt jobb) köpte idag en ny dator och gissa vem som fick hans gamla? Thaats right, Vivvsan har egen dator. Sedan min förra totalkraschade har jag fått dela med mamma och nu är jag som ett barn på julafton… över en dator som min bror haft… hmm? Nå väl, den får duga riktigt bra tills jag lyckats tjäna ihop pengar så jag kan köpa en ny själv :D wuuhuui.

Tja, nu får mina stackars vänner det ytterligare svårare att få med mig ut, poor things! :D Jag tror jag ber om ursäkt redan nu. Annars har jag inte så värst mycket att förtälja, igår tog jag det megalugnt på grund av skum huvudvärk och idag har jag bara umgåtts med familjen för att se till att överföringen av min dator skulle gå så smidigt som möjligt.. häähää :D

För övrigt hittade jag min webbcam som varit på rymmen sedan mina fjortisdagar. Den gömde sig på något superunderligt sätt mellan skrivbordet och garderoben den jäkeln, men nu är det bara att installera den så kan jag börja strippa i cam... den trodde ni på va? ;) haha!


    
Så ser mitt skrivbord ut numera
och så mååste jag givetvis fota min upphittade webbkamera :p
Undrar om den ens fungerar längre?

Wonderbara citat :D

Under kvällen/natten uppstod en hel del roliga citat som bör dokumenteras, i alla fall de som uppkom under början av kvällen när jag fortfarande kunde dokumentera dem i mobilen så länge ;p haha, enjoy!

"Du får sätta den i ett annat jävla hål då"
- Dogge."Är du allergisk?"
- Vivvsan.

"Lite kanske grand"
- Dogge."Det där ser ut som fallossymboler"
- Vivvsan.

"Det ser ut som min utsikt hemma"
- Dogge."Här finns inget som är långt inte"
- Dogge.

Gaalet säger jag bara. (Varning: låångt inlägg!)

Återigen artade sig inte min fredagskväll som jag tänkt mig (oovanligt). Utgångsläget var att jag skulle ut med Niclas och nå kompisar till honom, men ni vet väl hur jag är? Jag ville stanna hemma :D haha!


Sedan tyckte elektrikern att jag skulle åka över till honom och utföra något magiskt på hans balkong och då han, i alla fall i min värld, bor något sånär nära tänkte jag att jag faktiskt skulle kunna åka dit. Meen den ungen svarade inte när jag började göra mig färdig att åka och istället började jag och Patrik snacka om att åka och bada mitt i natten. Jag orkade dock inte åka dit heller och helt plötsligt hörde Dogge av sig och erbjöd sig hämta upp mig med bil utanför porten för att eskortera mig till partaj i hans och Pontus lägenhet och dåå kunde jag knappast skylla på att jag inte orkade ;p haha!

Jag måste passa på att tillägga att man alltid är superlättad när man stiger ur bilen efter att ha åkt med Dogge bakom ratten (och med hjärtat i halsgropen) och överlevt. Han kör ju helgalet den där gossen, men så länge han inte voltar med mig i bilen är jag glaaad :D haha! Tack för att du orkade åka och hämta mig, supergulligt :D

Vi hade inte setts sedan 2005 eller något kom vi på och det var sannerligen kul att se Dogge igen. Deras lägenhet var en äkta ungkarlslägenhet vill jag lova och Dogge hade innan sagt att de städat halva dagen... deet märktes inte :D haha! Men den var supermysig och jag skulle gärna byta med dem ändå ;) haha!

Efter att ha haft superkul (tack för att du lurade dit mig Dogge ;D) var det dags att ta sig hem vid 3, Mange och Sara skjutsade mig till en busshållsplats och så var äventyret igång. Under hela kvällen figurerade så många skumma människor att jag inte minns samtliga och detta berodde faktiskt inte på alkoholintaget ;P haha!

Det var så galet många som stannade och frågade om de fick skjutsa mig, om de fick betala en taxi åt mig om jag kunde följa med hem och sova med dem och guu vet vad. Som om jag skulle våga sätta mig i en bil med totalt främmande killar eller åka och sova med dem? haha :D De två skummaste pojkarna under kvällen minns jag dock och den ena var riktigt läskig. Han tyckte att tjejen bredvid mig i busshållsplatsen i centralen skulle hoppa framför ett tåg för att hon såg tråkig ut och uppträdde allmänt hotfullt. Whoot? :o

Då passade den andra skummaste killen på och lade armen om mig och sade att jag var hans flickvän. Den andra tjejen tog en taxi hem efter att den andra otrevliga killen gått och då spårade "min" kille ur totalt. Han började tafsa ööverallt på mig och sade hela tiden "kaan vi inte kramas snälla? Du fryyser ju, jag vill värma dig" och dåå fick jag panik och sprang runt busskuren med honom efter mig (skrikandes "snäälla, kan vi inte kramas") och jag försökte samtidigt få tag i någon på min telefonlista att prata med, men inte en jävel var vaken. Jag var livrädd för alla de där jobbiga killarna avlöste varandra och tjatade om att få bjuda ut mig och betala drinkar och jag vetejfan vad alltså, obehagliga var de allihop i alla fall.

Slutligen, dags att avrunda innan inlägget blir föör jeevla långt, såg jag att bussen inte gick på helgerna och jag fick således för mig att jag var tvungen att gå hem (jag vet inte varför jag inte tänkte på att tbanan fanns som alternativ). Så jag gick till ropsten och återigen vägrade killarna att lämna mig ifred. Vid stureplan började en massa (5 stycken någonting) taxichaufförer stanna och be om att få skjutsa hem mig gratis?! Det låter ju heelt seriöst? Nej tack sade jag och promenerade vidare. Jag var hemma 05.56 och ni kan nog gissa att jag var megadöd då. Nå ja, återigen, tack för en kul kväll Dogge och co :DJag glömde kameran hemma så fick sno en facebookbild :D
Detta är Dogge, Ponuts och biilen innan de hämtade upp mig ;D

Supernytt.

Jahopp, då var det dags för en ny bloggdesign igen. Varför? Well, jag tröttnade på den förra :D Pinkiie blev vit, fråga inte varför och.. det var nog allt jag hade att säga :D haha! Jo, som vanligt verkar det ta en evighet för Mozilla Firefox att förstå att jag bytt design, men håll ut ändå! ;)HuuHuuHuu :D

Det har aldrig varit så skönt med helg och samtidigt längtar jag till måndag :o haha!

Att jag inte vet vart jag skall börja har blivit standard. Jag går konstant runt och tänker på patienterna och hur de har det, om de gått och lagt sig tidigt eller sent och om de fått kvällsfika och sådant :D haha! Jag är helt nedkärad i dem allihop, faaast det får man ju inte Vivvsan ;P fy fy! haha!

Sedan överkom jag det största hindret som jag fruktat ända sedan jag började och när det var gjort insåg jag att det inte bekom mig ett dugg. Sannerligen onödigt av mig att gå runt och vara nervös för en sådan sak då ;p Men, det där skrev jag enbart om för att minnas det själv vid ett senare tillfälle och då det blev himlans abstrakt för er läsare (återigen på grund av de där himlans tråkiga sekretessen) tänkte jag gå över till något mer konkret.

Jag lyckades tjata till mig två introduktionsdagar till för att ytterligare komma in i arbetet och för att kunna ge patienterna bästa möjliga vård, så jag har två dagar att göra nästa vecka.. såå får vi se vad som händer sedan, verkar som om ledningen är för stressad för att hinna tänka igenom och informera om det :/ hehe. Sjuksköterskan ville även ge mig delegering, vilket nu är nästa moment jag fasar inför :D Mediciner kan det bli himlans fel med, så det skall jag givetvis försöka undvika ;P haha!

Jag träffade även på en människa som jag inte träffat sedan jag gick på dagis, då hon arbetade ihop med min mamma. Det var skönt att se ett ansikte man kände igen och bara vetskapen att hon finns i huset ibland gör det superroligt, hon bakar nämligen världens godaste bullar (häähäähää :D). Nu är det slutgaggat för mig idag.. nästan. Någon bild ska väl upp också ;)


       
Jag får megalockigt hår av håruppsättningen
och fick lite flashbacks från min permanentade period ;p
Det är ju superviktiga att dokumentera... typ.

Överlev andra dagen: check!

Dag 2 och jag är om möjligt ännu mer känsloladdad. Jag fick ta eget ansvar över en patients morgonrutin idag och goosh vad nervös jag var :D haha! Jag insåg dock snart fördelarna med det här arbetet, det är inte på alla jobb som man får betalt för att se män duscha framför ögonen på en ;) huhuhuuh!

Alla är fortfarande helt underbara och det totalsuger verkligen att jag inte får berätta detaljer, för det har hänt så galet mycket kul idag. Vi var bland annat ute i trädgården och kollade på underhållning och bara vägen dit var ett stort äventyr haha ;p Behöver jag tillägga att det finns massa halvnakna byggarbetare utanför arbetsplatsen? HääHäääHää (a)

Nej, men om jag skall vara lite seriös så är min största skräck fortfarande ahead of me, så håll tummarna för att jag överlever morgondagen också, okej? :D Vill passa på att tacka särskilt Lajnda för hennes, alltid lika underbara, peptalks :D Vad skulle jag göra utan dem? :)


       
Jag är lagom död, som ni kan se :D
Outsmyckad och närapå osminkad också,
jistanes :D

Jag och Kirre är supersnälla, loovar :)

"Säg till om du vill teama upp och döda någon någon gång."

- Kirrää.

Nurse outfit: ON

Jag vet inte vart jag skall börja. Jag gick runt med tårar brännande strax bakom ögonlocken under det hela 8 timmar långa arbetspasset, ena sekunden för att människors livsöden var så otroligt sorgliga och nästa sekund för att de var så rörande lyckliga och tappra. Jag får inte berätta mycket alls då jag jobbar under sekretess och det känns supertråkigt för det är klart att man vill dokumentera exakt hur allting var på sitt första jobb. Kanske borde jag lösenordsskydda bloggen och fortsätta att bara skriva för min egen skull? Jag vet inte, det är supertrist i alla fall :/

Arbetskamraterna var öppna och lättsamma, samtliga hälsade mig varmt välkommen och såg framemot att få jobba med mig. Dessutom är min handledare helt suverän och i deras värld tycks det inte finnas på kartan att jag inte skulle få jobba kvar där och det känns riktigt bra med ett sådant härligt bemötande första dagen må jag säga :) Sedan skall man väl aldrig glömma att saker och ting alltid är bra i början, på fredag ber jag väl om att få återgå till arbetslös ;D haha!

Igår var jag dock ett nervvrak och medan jag klippte ned mina naglar (för första gången i mitt liv bör tilläggas), tog av mina älskade ringar och lärde mig att sätta upp håret för att det skulle följa företagets regler undrade jag ett tag vad jag höll på med. Idag vet jag och då jobbet är så oerhört viktigt och meningsfullt är jag beredd att klippa ned naglarna och skippa ringarna i fortsättningen också, åtminstone tills jag fått nog av att leka hjältinna och sökt mig ifrån vårdyrket ;) haha!


       Vivvsan goes sjuksköterska? ;o

Jag tror tusan att jag är lite bra ändå.

Tidigaste intervjun ever ägde rum idag, jag fick gå upp vid 4 på morgonen och hur många gissar på att jag var helt död då? :D haha! Det var dock en intressant upplevelse även denna gång, då det var en gruppintervjun fick jag möjlighet att spana in min konkurrens och tjejerna där var verkligen sjukt trevliga många av dem.

Det riktigt intressanta uppenbarade sig dock när företagets VD berättade hur många som sökt tjänsten. Annonsen hade legat uppe i 3 dagar och då hade 150 stycken hunnit söka, av dessa valde hon ut 20 personer för intervju och jag var alltså en av dem. Bara det anser jag i sig är en stor bedrift, men när vi sedan skulle presentera oss visade det sig att samtliga (utan överdrifter och undantag, verkligen alla andra) hade kandidat- eller magisterexamen i antingen juridik eller ekonomi + erfarenhet från branschen?! Ännu mer häpnadsväckande :o Hur tusan gjorde jag för att hamna på intervju med alla de där supermänniskorna? :o haha!

Jobbigt, jag vill verkligen ha det där jobbet, men det ser ju knappast så ljust ut när man jämför med de andra sökanden, meen man får inte alltid som man vill kanske :D

När jag kom hem orkade jag inte göra lunch själv, så jag gick över till killarna och tvingade pappa (på sin första semesterdag) att laga fläskpannkaka till mig :D Det var goooott, tack pappa :DGissa vad jag vill göra nu? :D Sooova!
Dessvärre får jag inte vända på dygnet,
då jag skall orka med introduktionen imorgon.
Såå aja baja Vivvi! ;pSedan blir det en bild på Stolle (snodd från Facebook muhaha).
Vi pratade för första gången på månader igår
och gosh vad den pojken får mig att skratta :D
Du är inte så dum du Stollson ;)

Oscar glänser ovanligt mycket i min blogg :o

"Jag är för fascinerad av dig som person
för att sluta klänga på dig, trots alla dissar  ;)"

- Oscar Nordling.

Vivvsan goes hemmafruw.

Som jag skrev i tidigare inlägg försov jag mig till Alex och min lunchdejt och för mig är det fortfarande oklart om han ville att jag skulle komma över till hans jobb senare eller inte, grabben är svårtolkad :D Istället passade jag på att fixa lillebrors gardiner som jag lovat att ta hand om i… någon månads tid? :D haha. Just det! Strök gjorde jag även :o jisses vad hemmafru-ig jag är :D

Sedan ville Oscar Nordling ha med mig ut framemot kvällen, men vid det laget var jag i full gång med att röja upp på mitt rum som ofattbart nog lyckas bli stökigt på noll komma två. För att ytterligare styrka min hemmafruimage kan jag berätta att jag spenderat hela dagen vid symaskinen igen, denna gång för att fixa till mina arbetskläder tills på tisdag. Dessvärre var det, liksom gardinerna, inget att fota direkt. Gardinerna blev 12 cm kortare och mina arbetskläder blev några centimeter mindre och en aning mer figursydda, såå var det inte mer med det :D


Min älskade symaskin kämpar på :D

Oscar är bra för mitt ego :D

3e inlägget för dagen och detta med anledning av ett hemligt meddelande jag fått på facebook under natten ;P haha!
Så var pappa ett år äldre :D

Nu har pappa klarat av sin 51:a födelsedag och jag vill påstå att det flöt på riktigt smärtfritt. Visserligen blev tårtan som jag slitit så hårt med en ren katastrof formmässigt, men det var också det enda som gick snett ;p haha! Jag kom i säng oerhört sent och vaknade således inte när Alex försökte väcka mig vid 9. Hur det blir med vår planerade lunchdejt nu har jag ingen aning om :o...förlåt? (a) haha!


     
Snapsglas, smörgåstårta (måste lägga upp en bild på den för att reta Lajnda
då hon alltid retar mig när hon äter det och inte jag. Tyvärr har hon ingen fungerande
dator för tillfället, men jag skall nog se till att hon får se den i alla fall ;D haha!)
Och till sist tårtan och jaa, varför lakritsen ser ut som mögel
och vart s:et i "grattis" tog vägen veet jag inte :/ haha!
Den var i alla fall sjuukt god, så det var väl bra antar jag ;P

     
Jag och pappa :D

  
Pappa och Dogge ;D

     
Dogge lurade på mamma sin mössa, halsduk och sina glasögon, haha ;p


Den enda potentiella prins jag såg på vägen hem ;p

Dogge är en bra son.

"Du får en present av mig när jag fått lön, okej?"
- Dogge.

"Det behövs inte, det räcker med att du är snäll."
- Pappa.

"Då köper jag hellre en present"
- Dogge.
Mer intervjuer, tårta och... annat gott :D

Jag blev igår kontaktad av ytterligare 2 företag som ville ha mig på intervju, varav den ena var schemalagd idag. Tjejen som intervjuade mig verkade genomgullig och tycktes tycka något liknande om mig, för helt plötsligt sade hon bara "vet du vad? Jag har befogenheter att besluta om din anställning på egen hand och jag tycker att du skall få prova på". Detta innebär 3 dagars introduktion nästa vecka och fixar jag dem blir jag anställd där och goosh vad jag är nervös, det är inget enkelt jobb precis så jag hoppas sannerligen att jag klarar av det utan att ha ihjäl någon :o

Dessvärre innebär introduktionen att jag inte kan träffa Kjelle, vi har försökt att ses hur länge som helst nu, men alltid blivit tvungna att avboka på grund av mitt jobbsökande. Morr, jag är så ledsen Kjelle.. :/ Och ja, jag är även ledsen gentemot er andra som drabbats av mina ständigt omkastade planer med jobbsökande, Rausis som jag skulle ha träffat häromdagen tex :/

Igår spenderade jag 3,5 timme med att göra pappas tårta, haha! Jag är verkligen värdelös ibland, fick göra om den två gånger och då allting gjordes från scratch tog det bevisligen sin tid och jag har fortfarande några småsaker kvar att fixa på den. Just det, i och med att pappa fyller år borde jag givetvis gratta honom, även om han inte läser detta :D såå grattis! haha!

Slutligen vill jag tacka Max som erbjudit sig att leta upp svart marsipan åt mig samt erbjudit mig jobb idag, haha! Jag tordes dock inte ta jobbet, då det vore himla synd om jag rev hela deras café ;D haha! Med tanke på hur jag och bakverk fungerar ihop vet man ju aldrig menar jag ;P haha! Tack i alla fall Max! :D

Vivvsan är lite glaad idag ändå :D

Fråga inte.

"Jag suger som en svamp... höll jag på att säga"

- Vivvsan.


Arbetsintervjuer ogillas.

Jag börjar tappa räkningen på alla dessa jobbintervjuer som aldrig tycks leda någonstans, men idag var det minsann dags igen. Jag hade verkligen ingen lust att åka dit, men jag träffade på en trevlig dam vid busshållsplatsen som underhöll mig på vägen dit i alla fall.

Plötsligt sade hon att hon kände igen sig själv i mig, hon hade tydligen haft liknande drag som mig när hon var ung, och hux flux frågade hon om jag var intresserad av att ta över hennes smyckesamling (bland annat innehållande äkta diamanter och dylikt). Jag tappade halvt hakan och sade givetvis nej, men hon insisterade på att hon kände att jag var rätt person att ta över den och att hon letat länge efter en tjej hon kände sig trygg med att ge bort samlingen till. Jag är fortfarande lite chockad och framförallt villrådig. Jag kan väl inte bara ta emot en massa dyra smycken från en främling? Eller.. kan man det? :o haha, I dont knoow.

Jobbintervjun var förövrigt intressant. Han som intervjuade mig var supertrevlig och framförallt ärlig och sade direkt att chansen var liten att få jobb där, då han hade fått tusentals ansökningar och jag dessutom saknade erfarenhet. Sedan sade han dock att jag verkade vara en sådan person som skulle få jobb väldigt snart om jag nu inte skulle få just jobbet hos dem, men om han sade det enbart för att vara snäll vet jag inte ;P haha!


Bild på min middag som jag knåpade ihop igår.
Jordgubbspannkaka, var gaanska gott faktiskt :o haha ;D

Dans = snusk :o

Det här citatet är säkert superinternt, men jag kan ju försöka sätta det i ett sammanhang i alla fall. Jag och Madde satt nämligen och tittade på något dansprogram och helt plötsligt kom vi på att man skulle kunna ha sex vart som helst och när som helst om man kunde sparka upp benen lika högt som dem i programmet och efter deet, uppstod detta citat.

 "Varför man skall orka stretcha?
Ja du, Ica, man får tänka på målet... med hålet"

- Madde.

Roligheter i Spånga och läskigheter på nattbussen.

"Pineapple express" var namnet på filmen som jag och Madde hyrde på ica för 20 kr (mina sista lånade 10 kr spenderades alltså riktigt smart tycker jag själv :D). Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om filmen faktiskt, det verkade som om jag hela tiden missade att snappa upp viktiga detaljer i den då jag var upptagen med att äta upp Maddes bullar och muffins (som för övrigt var helt sjuukt goda :D tack maddsaan!)

Vi skrattade oss mer eller mindre igenom hela kvällen och Madde kom med en himlans massa klockrena citat, som jag dessvärre tycks ha glömt bort majoriteten av nu, men såådant är livet :D Jag kom iväg en timme senare än beräknat, så Madde utrustade mig med färdkost i form av en rosa muffins och sedan bar det av till bussen som var försenad. På bussen träffade jag Mickan, så vi hade sällskap mot Spånga station medan vi prisade Maddes bakning ;D haha!

Väl där gick pendeln rakt framför näsan på mig, vilket innebar att jag fick vänta en halvtimme. När jag anlände till t-centralen missade jag ropstentåget och fick vänta en till halvtimme och likadant i Ropsten, gahaa :D Det riktigt obehagliga började dock när nattbussen kom och jag fick syn på en man jag haft problem med förut, jag fick halvt panik och visste inte vad jag skulle göra eftersom vi går av vid samma hållplats. Lucky för mig har jag (ibland) en supersnäll bror som kastade sig ned till stationen för att möta upp mig, tacktacktacktacktack! Tar nästan tillbaka allt ont jag sagt om dig bror :D haha!


Rosa muffins :D
Supergoowda! :D

     
Ropsten låg helt öde när jag var där och Madde hotade med
att vampyrer skulle komma och äta upp mig :o haha!
Hon var dock supersnäll och höll sig vaken tills jag kom
hem ordentligt :D taack igen Madde!     

Stressiiiiigt, men glassiiiigt. eller något.

Ujuj här går det undan. Jag ska på bussen om några minuter för att åka till Madde och se film. Det uppdagades nämligen att hon aldrig sett varken Flugornas herre eller Vinterviken, vilket vi tänkte råda bot på. Nu faller det sig inte bättre än att bådas skattkistor klirrar tomt och vi får således hitta på någon annan lösning på kvällen, men då man alltid har kul med Maddsan tror jag inte att det blir några probleeem :D

För övrigt ringde just arbetsförmedlingen, därav all stress. Hon pratade in i det oändliga och jag loovar att hon var full, haha! Sjukt skumt, men i alla fall. Jag är arbetslös två veckor till, sedan är det tänkt att jag skall börja jobba deltid, men fram tills dess tänker jag söka vidare och hoppas på heltid eller något :D

Var det något mer? Hm.. hinner inte tänka mer på det i alla fall. Håll till godo :D tjiiiing!    
Det fick bli lite fula grimaser idag :D
Jag vet inte varför, men jag är hyper. HIHI :D

Identitetskris.

Oscar Nordling är en grabb som jag träffade under en spansklektion på Norra Real och efter att jag slutade den skolan har vi haft väldigt begränsad kontakt. Idag satt vi och pratade igenom en hel del över msn och en del av det samtalet fick mig att tvivla över vem jag egentligen är. Det låter hur löjligt som helst, sådana där klyschiga tonårstankar vi alla ställt oss när vi var 14. Till saken hör att jag alltid varit stensäker på vem jag är och jag är självgod nog att säga att jag har trivts himlans bra med mig själv.

Efter tiden på Norra lade jag allt vad högsta betyg och framtidsdrömmar hette på hyllan, jag hade upptäckt att jag inte alls ville leva ett liv så som personerna där levde sina. Jag ville inte längre utbilda mig, umgås med tråkigt intellektuellt folk eller tjäna multum, jag ville ut i världen, träffa intressant folk och se till att livet blev roligt. Den livsfilosofin har jag anammat därifrån ända fram tills imorse, då Oscar helt plötsligt frågade varför jag alltid försökte framstå som en osmart person.

Enligt honom är jag en av de smartaste personerna han känner till (och tro mig, kommer den komplimangen från Oscar skall man suga upp den som en svamp) och han kunde inte förstå varför jag jämt försökte framhålla att jag bara är en rolig person utan något större vett i skallen när jag faktiskt är jäkligt smart. Sorgligt nog är det väl sådan jag har blivit, jag tog avstånd från mitt eget intellekt när jag lämnade Norra och när Oscar nu drog fram den sidan hos mig igen började jag ifrågasätta om jag är inne på rätt spår i livet och ja, vem jag egentligen är.

Kanske är jag ändå en sådan som skall sitta och plugga ihjäl mig på en högskola, gifta mig rikt och skaffa 2 väluppfostrade ungar, ett underbart hus och två stadsjeepar? Kanske skulle det till och med vara ett liv som jag faktiskt vill ha? Jag kanske vantrivs något enormt om jag vaknar upp när jag är 40, har levt livet efter vad som fallit mig in och efter vad som varit roligt, men sitter där utan något intellektuellt umgänge och utan ett tillräckligt intellektuellt stimulerande jobb?


Det här är nog första gången i hela mitt liv som jag inte vet
vem fan jag är eller vad faen jag vill.

 Vad gör jag nu?


(Tror ni att bilden är photoshopad? Ni har rätt.)

Oljud :D

Under kvällen lyckades vi även tillverka två filmer, varav jag enbart törs visa den första, då den andra kom till i slutskedet av kvällen (under ett osedvanligt  onykert tillstånd) höhö! :P


Tja, helt nyktra är vi väl inte där heller ;P haha!

Regngrillning utan regn? :o

Nu skall jag förtälja varför bloggupdate har dröjt. I fredags var jag soffbunden och igår anordnade jag och Lajnda "regngrillning". Vi hade valt gårdagen just för att SMHI påstått att den dagen bar med sig mest chans till regn, men inte tusan blev det något regn?! :o arghh! Grillning blev det i alla fall och efter att diverse grabbar gått fram och försökt ragga upp oss till deras grill fick Linda och Lina plötsligt för sig att vi skulle åka till Västerhaninge.

Vi andra var väl kanske inte superpigga på det, utan ville stanna på stranden med folket, men efter x antal av Max komponerade drinkar (kallade "Jarmos") lyckades L-duon övertala oss andra och vi begav oss till Västerhaninge.

På vägen hoppade jag, Max och Madde av i jakt på en toalett och sedan försvann Max till Jordbro för att festa vidare med sina kompisar (han hade inget leg på sig, så det var ju lagom schysst av oss att dra vidare till krogen när han inte kunde komma in där :o Usch för att jag inte tänkte på det förrän jag nyktrade till :/ förlåt Max!). Jag tror dock att han hade roligare i Jordbro än vad vi hade i Västerhaninge, för jag och Madde anlände till krogen tio minuter innan vi var tvungna att gå igen för att inte missa sista pendeln. Väärdelööwst.


     
Lina och Lajnda tänder grillen :D


     
Lajnda das fotograf und das sandslottsutforskare :D


     
Madde och Max byggde egna sandslott sedan
och Madde gjorde även ett porträtt av mig i sanden :o sjuukt likt ;) haha!


    
Jag och Lajnda / Max, Vivvsan och Lajnda


  
 Max och Vivvsan / Lina och Lajnda.


    
På väg till Kallhäll för att åka till Västerhaninge :D


   
Någonstans på vägen slängde Max min kylbag
och jag har tusan för mig att jag sade åt honom att det var okej :o
Haha, nu har jag tillfälle att köpa en rosa istället ;D wiie! haha!
Madde och jag på väg hem,
vi var lagom nyktra och saknade Max :D häähää.

Kakan var inte så ätbar som jag trodde (sedan kan man undra hur min bror kan tro att chokladbitar = russin)

"imorse när jag vaknade jag bah AWESOME KLADDKAKA!
så jag tog en tugga sen bah WTF RUSSIN BLÄ BLÄ spotta ut -
gå te jobbet sen när jag kom hem
sa pappa att det inte var russin å det gick å äta :3"

- Lillebror.

Frågetecken?

Arbetsförmedlingen fortsätter att råvägra höra av sig och då fick jag för mig att jag skulle sy istället. Jag fick syn på min provdocka som fortfarande står klädd i min knappt påbörjade maskeraddräkt och jag är nu osäker på om jag skall fortsätta på min ursprungliga idé, om jag skall göra en annan maskeraddräkt eller helt enkelt sy ihop ett vanligt plagg av tyget. Hmm.. tåls att tänka på, förslag mottages tacksamt :D

Jag fann även mig själv med kaffeabstinens idag och jag som hittills inte ens varit i närheten av att gilla kaffe behövde tydligen enbart vistas en dag på utbildning med en kaffemaskin i närheten för att bli beroende. Ack ack, icke bra :D

Avsluta tänkte jag göra genom att berätta att kakan togs med till pappa igår, där det konstaterades att den var ätbar. Heelt otroligt om ni frågar mig :D


Hmm hmm... vad ska det bli? :o

Bakerian Bakeraaa, Vivvi har ingen mognadsgraad :D

Jag verkligen hatar att bara stå och trampa, vilket är exakt vad jag gör i mitt liv just nu. Jag måste ha besked av arbetsförmedlingen om hur jag skall gå vidare med jobbet och människan tar ju år och dagar på sig att ringa. Det jobbiga är att man inte kan planera in aktiviteter med vänner, då arbetsförmedlingen har en tendens att ringa ungefär samma dag och säga "koom hit annars blir du utskriven". Öörk :D

Igår satt en viss gosse och suktade mig med kladdkaka, vilket resulterade i att jag ville baka en själv idag. Då visade det sig att det fattades smör, så det fick bli blåbärsbrownies istället. Well, vi saknade kakao och blåbär också såå det fick bli någon hemmasnickrad variant. Huruvida den är god återstår att se, men med tanke på att det är jag som snickrat ihop receptet halvt på egen hand har jag inte alltför höga förhoppningar ;D haha!

Sedan har jag upptäckt att det tydligen finns folk till allt. En gammal klasskamrat från min grundskola skickade en vänförfrågan på facebook hux flux. Vi har väl i princip avskytt varandra sedan dagis och dessutom inte pratat sedan vi slutade 9an, så hur tänker människan? En annan sak hade det varit om hon hade skickat något meddelande eller något kanske, men att bara lägga till mig utan ens ett "hej"? :D Lagom ynkligt att vara så pass desperat efter facebookvänner, men jag hade väl inga större tankar om mänskligheten innan heller.
Kakan. Utifall ni undrar över den knäppa färgen
så kan jag avslöja att jag färgade smeten rosa.
Rosa smet = ful färg i slutresultat (Kom ihåg, Vivvsan!)


       
Min uberfina måttsats,
som är lite snudd på hypnotiserande ;P

Snudd på tristess.

Vivvis dag har varit ypperligt intressant (ana ironi). Datorn har tagit upp större delen av dagen och då varken Madde, Max eller Anna kommer igång med sina bloggar samtidigt som Lajnda och Kirre råvägrar uppdatera sina vet jag inte vaad jag ska ta mig till. Rädda mig människor! :p haha!

Annars har jag inte så förfärligt mycket att förtälja. Jag klippte till min lugg idag för att försöka få den att se lite dräglig ut, Elektrikern flyr landet om några timmar och Tobbe berättade igår att hans knä halvt är utom räddning. Eländes elände överallt med andra ord. Nä, nu skall jag komponera ihop ett positivt avslut här, ehm... Snart är det jul? :D

Juust det! Jag hittade en inställning i kameran som heter "underwater", innebär det att den kan fota under vatten och således är vattentålig? :o Kanske ska prova helt enkelt? Haha, kanskee inte.


Jag kom på att jag måste visa upp mina superfina lakan :D
Dessvärre blev det väl mer Vivvi än lakan på bilden,
men såå kan livet vara :D

Jag är tydligen äldre än vad jag trodde :o

"Du är lika sexig som för hundra år sedan"
- Alexander (livvakten).

Vägskäl.

Jag vet verkligen inte. Jag var på utbildning idag och jag upprepar: jag veet verkligen inte. Utbildningen bestod mest av information om företaget och innehöll i princip nada om det faktiska jobb det är tänkt att vi skall utföra.

Jag fick veta att nästan alla andra redan börjat jobba (jag har fortfarande inte fått något besked om när jag skall börja) och dessutom var resten av deltagarna i utbildning asociala som tusan. Jag lyckades få två stycken att tina upp mot slutet, men det var tusan inte lätt. Dessutom fick jag veta att det inte är tillåtet att interagera under arbetstid. Hur i *piip* skall jag, som faktiskt är lite sjukligt social, fixa att jobba dag ut och dag in utan sociala kontakter?! :O Ösch, jag vet inte vad jag ska göra med någonting just nu, det kan ju bli superbra också, men jag tänker inte älta det mer idag.

Istället tänkte jag berätta att jag och Madde for ut till Nacka för att hämta Maddsans pass och jag måste säga att hennes passfoto blev förvånansvärt bra jämfört med hur t.ex. mitt eget ser ut :D haha! Jag måste dock förnya mitt nästa år, så jag skall allt tvinga Madde att coacha mig i hur man ser bra ut på passfoton tills dess ;D

Ikväll skall jag troligtvis lägga mig tidigt, vill någon komma över och ge mig en kram tippar jag på att jag inte är alltför svårövertalad ;D haha!


          
Oerhört meningsfulla bilder från idag :D mahah.

Dags att bjuda på ett av mina egna knasiga citat.

"Det var bra att du kollade den, Anna,
för jag tyckte inte det såg ut som om han fick in den"

- Vivvisen.

Glassigt i Kungsan... wuu där fick jag till det :D

Jag hade planerat att vara hemma och fortsätta vila och ladda inför imorgon, men Anna lyckades lura in mig till stan ändå. Filurigt av henne, haha! ;D Där letade vi rätt på en megadyr laddare till hennes mobil och sedan slog vi runt på stan. När vi gett upp letandet efter present till min far köpte vi glass och satte oss i Kungsan och jag måste bara inflika: hur i herrans namn överlever man utan glass? :o

För övrigt började vi undra om Stockholmsgrabbarna fått solsting allihop, för tusan vad de visslade och tutade hela tiden. Dessutom var det någon typ som satt på en uteservering och ropade "heeej spelar du basket? Vilka låånga been" efter oss. Braa raggningsreplik tycker jag, veerkligen.

Slutligen skickade Dogge sms och frågade om jag ville hänga med till norrköping över natten och det är nu tredje gången som jag tvingas tacka nej :( Supertråkigt. Han får börja köra på helgerna, när arbetsförmedlingen och dylikt inte kan kräva min tid, tycker jag ;D haha!

Bilden är tagen häromdagen, men den får duga i alla fall :D hiii...hiii.

Läs bara de första fyra orden, okej? ;)

"Du är världens bästa att smsa med ju!
Du ställer fler skumma frågor än mig, nu blev jag glad!"

- Max.

Namedropping pågår.

Min fredagskväll artade sig väldigt egendomligt. Efter att ha ägnat större delen av kvällen åt att städa försökte Elektrikern lura över mig till sin nya lägenhet mitt i natten, medan jag tyckte att han kunde åka hit då, vilket han inte aalls tyckte var en lika bra idé som hans. Bångstyrig gosse alltså :p

Lagom till att vi insett att varken han eller jag tänkte ge oss fylleringde André och frågade om jag ville hänga med ut, men vid det laget var jag enbart iförd morgonrock efter att ha blivit genomvåt (lång story som inte alls är lika snuskig som den låter) och hade således ingen ork till att göra mig i ordning och åka iväg, varpå jag istället fortsatte att prata med honom i telefon in på småtimmarna tills han flippade ur och jag lade på :p

Sista delen av kvällen/natten spenderades kommunicerandes med Niclas och Rausis via sms och sedan somnade jag bland mina nyinköpta lakan :D iinte helt fel vill jag påstå, särskilt inte när Mike framkallade en ovanligt trevlig dröm för mig under natten, jag som annars bara drömmer mardrömmar :D tacktack ;p


     
Jag och Niclas kom fram till att vi inte setts sedan 2007,
varför vi skall försöka umgås snarast möjligt.
Måste ävem boka in Eje, Rausis och Kjelle (glöm inte det, Vivvi! :D)
Aja, tillbaka till bilderna: då vi inte setts på 2 år
har han inte figurerat i bloggen på länge
och därför ser ni nu: Niiclas :D

Uppochned.

Arbetsförmedlingen + shopping med pappa + släktingar =
Ovärt blogginlägg :D


     
Vivvsan blev full och ramla omkull :)
..Nää :(

Alex har höga tankar om mig.

"Du har inte varit singel.
 Det är därför du inte hört av dig, eller hur? Haha"


- Alexander (livvakten)

Religiöst.

"Titta nu när hon stoppar in den i munnen,
det ser ut som om hon ser en bild av Jesus,
så lycklig blir hon"

- Morfar.

Al fin estoy en casa :D

Nu bör Stockholm vara på sin vakt, Vivvi är back in town efter en superlång bilresa tillsammans med mormor, morfar och mamma. Vi stannade för att shoppa 2 gånger på vägen och var jag inte skuldsatt förut är jag definitivt nu. Låt oss hoppas att jag fixar utbildningen på måndag så jag kan börja jobba, annars ligger jag riktigt pyrt till ;D haha!

Just nu är jag faktiskt riktigt lycklig över att jag, om några timmar, kan krypa ned i min egen säng med nyinköpta lakan (jag har försökt hitta sådana sedan jag var ungefär 10, så jag är glaaad :D).

Nu håller jag även tummarna för att mormor inte skall uppmuntra min mindre trevliga moster att köpa likadana, men är hon så pass patetisk att hon går och köper samma lakan som sin systerdotter får jag väl deala med det då. Det skulle inte förvåna mig ett dugg dock, så det är skönt att jag slipper umgås med människan, även om mormor gärna pratar om henne trots att jag sagt att jag inte vill höra ;p Just det, det behöver jag inte lyssna på här hemma :D wiiie! haha!


Det här låg och väntade på mig när jag kom hem :D
Jag trooor inte att jag gjort något dumt,
möjligtvis haft för mycket sex offentligt,
meen inte framför någon polisman vad jag vet :o

Citaten är tillbaka.

Det har framkommit önskemål om att jag skall införa "dagens citat" igen. Jag har således länge funderat på att göra det, men alltid glömt bort det när jag väl sitter med bloggen. Nu föll det sig inte bättre än att jag kom att tänka på det och jag har således valt att göra en ny kategori kallad absorptionskapacitet, där citaten skall hålla hus. Huruvida det blir dagliga citat återstår att se, jag tippar på att jag kommer att göra det enkelt för mig och bara publicera citat allt eftersom de dyker upp :)"Jag kan berätta om mitt bästa sexminne efter att vi haft sex"

- Elektrikern.

Djävulskap och disserier.

Jag har fått smak för att jävlas med dalmasar och när grannen idag hade en ovanligt snygg pojke jobbandes i trädgården kände jag mig givetvis manad att strippa framför honom och sedan lägga mig att sola precis intill häcken, detta resulterade i att häcken blev lite ojämn på vissa håll, men roligare än så blev det dessvärre inte ;)

Sedan var det tänkt att jag skulle umgås med Rikard idag, men hans morbror fick trubbel på gården och behövde således Rikards hjälp. Detta gjorde Max väldigt konfunderad, då han inte kunde förstå hur man kunde dissa mig för en "bondemorbror", haha! Max, dalmasar will be dalmasar antar jag ;D

Efter den hårda dissen började det passande nog åska och detta ledde till att mormor drog med mig och mamma till Mora för att shoppa loss. På vägen dit/hem försökte jag fotografera och det får bli dagens lärdom: kamera + mormor som förare = suddigt. Meen jag lägger upp några bilder i alla fall så får vi se hur det blir :)

Jag ägnar för övrigt en extra tanke till Kirre som just flyttat och således blivit fast med segt bradband på grund av uteblivet telefonjack. Inte kuul!  
På väg tillbaka in i Rättvik :)


  
En skylt och en Mamma :PSedan försökte jag fota ett par kor
för att göra Lajnda glad på mig,
men vet inte om det ens syns att det är kor :(

RSS 2.0