"Cellen behöver...syra", lycka till!

Pettson ringde mig precis när jag "var 2 cm ifrån att somna" (fråga inte) och vi lyckades inte lägga på förrän vid halv 2, vilket förstås resulterade i två lagom pigga individer imorse. Pettson försov sig medan jag vaknade, upptäckte att jag bara hade 37.7 graders feber och fick således ordentligt med motivation att gå till skolan.

På vägen dit fick jag halvt panik. Det är exakt samma människor som står och väntar på bussen när jag kommer, det är exakt samma människor som går förbi när jag ställt mig där och det är exakt samma människor som åker förbi för att skjutsa sina ungar till dagis innan bussen kommer. Allting är exakt likadant och det känns... obehagligt.

Jag fick samma känsla över lektionen vi hade idag. Det vore fel att påstå att jag inte lär mig något eller att jag redan kan allt, för så är det inte, men när alla klasskamrater ivrigt började diskutera arv- och miljö höll jag halvt på att spy. Den där jeeklans arv- och miljödebatten tjatade vi in till förbannelse under kunskapsgymnasiet och helt plötsligt sitter jag och undrar vad fan jag gör på omvårdnadsprogrammet.

Jag har lärt, och kommer att lära, mig supermycket på den här kursen, men till viss del känns det som bortkastad tid. Den är på gymnasial nivå, jag har redan gymnasiekompetens och har behörighet att söka till sjuksköterskeprogrammet eller motsvarande, varför gjorde jag inte det direkt? För att jag inte vill bli en sjuksköterska som saknar erfarenhet av omvårdnadsbiten, så var det. Hur mycket erfarenhet hade du tänkt är nödvändigt då, Veronica? Du kan inte söka in förrän till nästa höst och vad ska du göra under hela våren hade du tänkt då? Dumma människa.

Nääe, jag vaknade på fel sida idag :p Skall nog peta i mig lite mat, plugga och se glad ut så blir det nog bra :D

 


Bekymrande.


Räddaren i nöden.

Max svar på min panik angående att jag enbart ser samma människor vid bussen varje dag. Idag vet jag inte vad jag skulle ta mig till utan den gossen alltså.

"Håll ut och titta ned i marken,
folk byter oftare skor än ansikte."


- Max.

:o kan tydligen betyda många saker? Haha!

"Varför gör du en kuksugarsmiley för?"

- Pettson.

BläÄäÄä.

Ödet tycks anse det lämpligt att isolera mig från omvärlden. Jag skulle ha umgåtts med Kjelle igår, men då hans syster snott hans bussremsa och jag dessutom insjuknade i något som liknar förkylning blev detta inte av. Idag skulle jag ha idkat umgänge med Engan, men då jag fortfarande är sjuk och Engan dessutom också insjuknat under natten blir det förstås inte heller av.

Jag är grinig, vill absolut inte bli sjuk och hamna efter i skolan och nu känns det dessutom som om jag suttit hemma för länge. Jag vill ut och umgås så jag hoppas banne mig att febern går ned och huvudvärken försvinner snarast möjligt. Uuää!


Ungefär såhär ser jag nog ut idag ;P

Pannkak-igt.

Det händer en del när man är frånvarande ett tag, en av vårdtagarna hade avlidit och ytterligare en annan hade fått stroke och låg på sjukhus.

Jag jobbade med den person jag gillar minst av all personal jag träffat hittills och kom på med mig själv med att räkna timmarna tills hon skulle gå hem istället för att räkna de som återstod tills jag själv slutade. Det kändes hemskt nog som en befrielse när hon gick och jag blev ensam på avdelningen. Alla låg och sov förutom min favoritvårdtagare och jag passade således på att slutföra alla uppgifter så fort som möjligt för att sitta uppe och se på tv med honom, han är verkligen härlig.

När nattpersonalen, i form av en grabb jag träffat tidigare, kom och löste av mig blev det till att springa runt som en yr höna för att lämna in timrapporter och guu vet vad för att hinna med tåget som skulle ta mig till Madde. Maddsan hade gjort en superhärlig pannkakstårta som var så rosa den kunde bli (=me soo happy :D!) Den var dessutom riktigt god, trots att jag egentligen ogillar idén att göra tårta av pannkakor.

Hon passade på att redogöra för upptåg på kth där hon numera huserar och vi hade som vanligt superkul, tills dess att energin helt plötsligt försvann från oss båda och vi närapå somnade i varsin soffa i vardagsrummet. Vi börjar nog bli gamla nu, haha ;P Pappa kom sedan och hämtade mig, vilket jag uppskattade till tusen :D TackTack!


Pettson ringde även när vi åkte över Lidingöbron och tyckte att jag skulle med ut och festa. Jag sade då att jag skulle hem att sova, varpå han svarade "du kan ju lika gärna sova hos mig". När man är fem minuter hemifrån och megatrött känns det faktiskt inte som om jag lika gärna kan det, Pettson ;D haha!

 

    
Maddsan und das pannkakstårta :D


  
Pappa var lagom pigg när han hämtade mig,
men han gjorde det ändå :D såå Taack! haha

Undrar om killen verkligen säljer mobiltelefoner och inget annat?

"Vi brukar visa dem för kunder ibland,
men de är aldrig påsatta innan man köper dem."


- Försäljare.

Det blir sällan som man tänkt sig.

Jag vet inte hur det står till med minnet egentligen. Jag var på något mysko vis övertygad om att provet ägde rum imorgon och ändå så måste jag ha haft i bakhuvudet att det var idag, jag är helt förvirrad. Det var väl först när jag kollade på schemat för att kolla vad vi skulle ha för lektioner som det gick upp för mig ordentligt att det faktiskt var examination och det blev således inte mycket pluggat, men jag tror att det gick ganska bra ändå (får hoppas det i alla fall ;p).

Jag missade bussen precis eftersom jag stod och pratade med Lotta och Seija så då var de bussiga och övertalade en bekant att köra hem mig innan han körde hem dem. Känns som om jag har himlans bussiga klasskamrater som fixar skjuts åt mig så ofta :D tacktack! haha!

Idag var det tänkt att jag skulle ta det himlans lugnt och sedan åka till Madde. Istället ringde jobbet och frågade om jag kunde jobba kväll på min introduktionsavdelning och då jag gått runt och saknat jobbet så mycket hade jag inte mage att säga nej, guu jag längtar tills jag får träffa alla där igen :D haha! Madde förslog att hon skulle baka pannkakstårta om jag åkte hem till henne efter jobbet och pannkakstårta á la Madde känns som något man inte vill missa, så troligtvis blir det så :D

Pannkakstårta :D
Jag och Madde har för övrigt känt varandra i ett år nu,
måste förstås firas ;D


Minnesförlust, sjukhus och shopping.

Jag... minns verkligen ingenting av skoldagen idag och jag vet inte varför. Den var visserligen inte så lång eftersom vi slutade vid lunch idag, så kaanske kan det bero på det? Eller så håller jag på att bli ett supertidigt demensfall, vore otäckt :o

Anyhow. Efter skoldagen åkte jag in till Odenplan för att möta upp mamma och åka vidare till Danderyds sjukhus. Innan besöket passade vi på att fika i cafeterian, där en minst sagt charmerande spanjor betjänade oss. Han gav mamma sitt kaffe och sade sedan att han skulle komma ut med min choklad och jag är helt ovetande om vad han lagt i glaset, men det var bland det godaste jag druckit. Heelt klart värt 15 spänn, jag får åka dit oftare och fika tror jag ;P haha.

Imorgon äger min första examination rum och jag har inte pluggat någonting ännu, känns inte som om det kommer gå överdrivet bra ;P haha! Håll tummar och tår för mig, pleease? (a)På vägen hem gjorde vi stan en snabbis
och jag, som var i desperat behov av en större skolväska,
åkte hem med en väska och plånbok för världens blygsammaste summa.
Superbt med så billiga saker :D

Fulländad kvinna?

Läraren visade en bild på följande venusstaty och sade "den här kvinnan ses som fulländad":


...konstigt att hon saknar armar då tyckte jag.

Intervju och superduva.

Intervju hos ica ägde rum idag och det kändes ganska onödigt att åka dit nu när jag känner att jag vill in i vården mer, men då det även känns dumt att stänga dörrar så åkte jag dit i alla fall. Hamnade på intervju med två supertrevliga killar och vi skrattade oss mer eller mindre igenom halva tiden och jag gick därifrån med ett betydligt större intresse för jobbet. Det kan ju faktiskt vara bra att prova på andra branscher också... hmm, ja, vi får se helt enkelt :D

Storyn om den olycksdrabbade duvan visade sig gör övrigt bli längre än vad någon kunnat gissa. Vi hittade den först vid vägkanten med skador som misstänkts ha tillkommit via påkörning av bil. Sedan flög vederbörande rakt in i en betongvägg med huvudet före, riktigt otäckt ljud uppstod och efter att ha konstaterat att vi inte kunde göra något (annat än att ringa polisen..lol) tog jag bussen hem. Idag berättade Sandra att fågeln blivit överkörd igen av en backande bil efter att jag åkt och bara det fick mig att tappa hakan, men sedan skall den dessutom ha överlevt och flugit in i trafiken igen... för att återigen bli påkörd.. och överleva. Sjuukt!

Att min danske vän Lange, via något inlägg längre ned, tillkännagav att han fortfarande läser min blogg gjorde mig förstås superglad ;D You're too sweet, Lange ;) haha!Sandra gjorde ett suuuperfint armband till mig
av plastfoliet från en av våra lunchsmörgåsar.
Det var förstås inte tänkt att jag skulle bära det hela dagen,
men då jag glömde bort det och hade med mig det hem
får det hamna på bild.. seedan.. hamnar det nog i papperskorgen.
Förlåt Sandra! :/
Jag får min lööön imorgon! :D
Visserligen bara för introduktionsdagarna först,
men deet var inte så illa det heller :D
Wuuhuu :DSedan en bild på mig enbart för att illustrera
att jag är trött. Oovanligt :D

fem-i-tre-inlägg... ungefär.

Herre Jösse namn, häär glömmer vi bort att blogga. Nada komplikationer i skolan idag heller, Mirgolja och Gullfija försökte lära mig ryska (med omärkbar framgång) och på vägen hem märkte Sandra och Nina en skadad fågel som vi alla (tillsammans med Lotta och Seija) engagerade oss i. "Ring till polisen" löd vaktmästarens råd, lite lustigt med tanke på att jag hör pappa klaga på "idioter som ringer in om skadade djur", haha!

Annars på Vivvifronten intet nytt... tror jag.

Bild på Rasmus,
han har varit osedvanligt underhållande idag ;D Tack!

Nog låter det som om jag vore speciell, ja ;D haha!

"Men än kan jag fan inte placera dig någonstans..
Du är en blandning av dryg och supersocial...
dvs dryg och supersnäll och trevlig, hm.
Du är speciell du."

- Burgos.

Andreas blir visst 20 idag.

"Är du inte sugen på att gå ut en dölugn måndag
när du har skola dagen efter och bli full i onödan?"

 - Max.

Helknasigt.

Kjelle drabbades av huvudvärk som inte ville gå över och med detta i åtanke kan jag inte annat än att bara skratta åt helgen och blicka framåt. Well... först skall jag väl klaga lite på att min symaskin verkar tycka att det är lämpligt att lägga ned. Tråden trasslar sig och går av hur jag än gör och jag antar att jag får försöka med att köpa nya nålar (de jag kört med hittills är bara billigt skräp), men hjälper inte det ser det inte bättre ut än att jag måste överge min trogna vapendragare och skaffa en ny. Sorgligt.

Apropå "köpa nytt" så måste jag tydligen köpa en bok till utbildning för cirka 450 kronor också. Det är ju bara knas, jag kommer aldrig ha råd med det där himlans simkortet (som för övrigt syftar på simhall och inte ett sådant där kort man har i mobiler ;P). Jistanes. Lyckligtvis ringde jobbet idag och frågade om kontonummer, så jag antar att pengar är på väg :D

Utifall ni är intresserade av mer kuriosa så skaffade jag en community för... några dagar sedan, i syfte att kunna tjuvläsa Annas blogg med jämna mellanrum. Däär kan man visst hitta allt möjligt utan att lyfta ett finger, under 24 timmar fick jag bland annat skumma erbjudanden om frisörtjänster, trekanter, promenadsällskap samt fanns där någon pojke som ville se mig agera utställningsobjekt för honom. Jag tror jag lägger ned den sidan.


Dumma dumma :/

Jobblans.

Jag gick under jorden där ett tag, vilket ni kanske märkte. Jag blev himla less på allt och alla bara, folk är för himla jobbiga stundvis. Andreas föreslog att jag skulle följa med på hemmafest på fredagen, men jag orkade helt enkelt inte med att träffa människor. Lördagen förflöt lite likadant, jag följde med pappa och idkade shoppingterapi på dagen och på kvällen nobbade jag alla förslag till umgänge och satt istället hemma och såg en film med mamma.

Jag vet egentligen inte om det blev bättre efter det, men usch vad jobbigt det känns att umgås med människor helt plötsligt. Jag vet inte exakt vad det var som utlöste det hela, kanske en pojkes tjat i kombination med en annan pojkes oförmåga att höra av sig. Kanske är det bara dags att ha en downperiod nu när allt varit bra så länge.

Hur som haver hade jag idag hemskt gärna stannat hemma igen, jag har sannerligen ingen lust till någonting egentligen, men eftersom jag och Kjelle försökt träffats så länge känns det inte rätt att lämna återbud till honom. Jag får bita ihop och förhoppningsvis kanske Kjelle till och med lyckas få mig på bra humör igen? Ingen press där inte ;D haha!


    
Jag hittade ett tyg som jag bara förälskade mig i direkt
och har således planerat att sy någon klänning av det...
när jag finner tid :D haha.
Sedan köpte jag en kjol och två par skor
(varav det ena paret syns på bilden) ;P

En vecka närmare titlarna vårdbiträde och undersköterska.

Första skolveckan är avklarad och dagen flöt som vanligt på riktigt bra. Våra lärare verkar faktiskt galet bra och vi konstaterade idag att en av dem, Christer, är den största pedagog vi stött på i skolsammanhang. Vi får bland annat 10 poäng extra på hemskrivningen nästa vecka om vi lämnar in den i tid, hur sjukt smart är inte det av en lärare att komma på? ;D haha!

Det enda vi hade oflyt med var att bussen gick precis framför näsan på oss när vi kom ut från skolan. Då hade jag sådan tur att Sandra beordrade sin pappa att komma och hämta upp oss båda och så släpptes jag av vid porten. Sjuukt bra var det förstås, tack så mycket! :D

Inför ikväll hade Adde föreslagit en utekväll med ölande, men då gossen tycks ha tillfälligt gått upp i rök är det nog inget jag räknar med blir av. Vi har inte lyckats ses sedan vi gjorde slut för 4 år sedan, så vaarför skulle vi lyckas nu egentligen? Haha ja, den pojken är allt bra bångstyrig. Fy! ;D


Nu tänkte jag hänga ut grabben på bild,
ser ni honom på stan kan ni väl kasta en tomat eller två? :D
Ja, morr på den där jeeklans muppen till ex.

Adde är för övrigt den till höger,
han till vänster förtjänar ingen kritik eller tomatkastning,
han har nog bara hamnat i dåligt sällskap ;)

Shiiit asssååå.

Skoldagen flöt på utan större missöden, förutom att det (som ni kan förstå av föregående inlägg) fortfarande är galet svårt att hitta i den där himlans labyrinten till skola. Nina har påbörjat indoktrinering av frasen "shiit assååå" och jag tippar på att inte bara jag, utan även större delar av den resterande klassen, kommer snappa upp denna härliga fras innan 1a advent.

Av okänd anledning tycks jag alltid få huvudvärk i den där skolan och det gör det förstås lite extra tungt att sätta sig och plugga när man kommer hem och att somliga pojkar även passar på att tjata lite extra på en gör det ytterligare lite tyngre. "Skulle vi ses i helgen eller har du ångrat dig?" x10 på en och samma dag = avbokning, capish?

Jag fick samtal från ett jobb jag sökt tidigare också, men då fick jag förstås lov att säga att jag hade börjat plugga såå han skulle återkomma med information om eventuellt extrajobb. Vii får se hur det blir med det antar jag, men med tanke på att simkort numera kostar 2500 någonting känns det som om jag kommer behöva vända på varenda slant jag kommer åt. Bjöbb!


Min geriatrikbok.
Att jag inte är på toppenhumör idag syns kanske? :D

Det är inte lätt att hitta i Hersby gymnasium...

"Kuratorn och skolsystern brukar ju ligga tillsammans"

- Vivvisen.

Gossen är klurig.

"Jag har fixat en dejt åt dig.
Egentligen är dejten med mig,
men jag använder honom som lockbete"

- Vermin.

Lidingö fungerar trots allt? :o

I hur många utbildningar ingår massage under lektionstid? Jag måste säga att jag gillar min utbildning mer och mer, haha! Vi presenterade varandra idag också och jag fann det väldigt intressant att höra om allas olika bakgrund och dylikt, det går braa mycket intressant folk där och jag får nog omvärdera mina fördomar gentemot Lidingös befolkning ;P haha!

Jag sällskapade hem med en tjej vid namn Gullfia (kanskee innehavare av värld coolaste namn?) och efter att hon bjudit mig på en hel näve solrosfrön utnämnde jag henne till min bästa kompis för dagen.

Precis efter att hon stigit av bussen började jag dock må illa och blev således tvungen att hoppa av någon station tidigare för att inte behöva spy. Medan jag promenerade hem började jag dessutom feberfrossa och fick synbortfall, riktigt otäckt :S Sedan fick jag höra att Max mått lite likadant i 2-3 dagar nu.. undrar om det var något sent utlöst virus i hans födelsedagstårta kanske? ;p haha!


Däär är min skola förresten.
Snodde bilden från Lidingö Kommuns hemsida, hihi.
Stäm mig inte pleeeease? (a) :D

Tankeställare kanske?

Utbildningen ger oss även underlag för att bli personliga assistenter och till den delen visade läraren ett citat (som jag troor att hon sade att hon snott från en tidning) och av någon anledning fastnade jag för det. Det var.. starkt på nå vis :D


"Du säger utvecklingsstörd,
doktorn säger downs syndrom,
vi säger Hanna"


- Utdrag från föresläsning.

Mer detaljer åt folket!

Ödet ansåg det lämpligt att jag skulle återfå kontakt med Burgos igår, vi råkade båda två vara inne på våra respektive gamla msnadresser samtidigt och konversation uppstod därifrån. Jag har inte haft kontakt med killen sedan jag slutade Norra, så det var riktigt kul att snacka lite igen. Han är numera bosatt i Sundsvall och pluggar för fulla muggar för att bli civilingenjör, duktig!

Jag är så van att skriva under sekretess nu så att jag lätt glömmer bort att gå in på detaljer om dagen har jag märkt på sistone, så jag skall väl försöka bryta det mönstret genast och berätta (väldigt detaljrikt) om min dag. Vi pluggade vård och omsorg hela dagen och märkligt nog känns det lite halvt som om jag vore skapt för det ämnet, det var helt sjukt intressant och jag minns till och med vad lärarna pratade om (wooow liksom ;p haha!)

Det uppdagades att det varken finns möjligheter att förvara mat i kylskåp eller att värma den i mikro och det enda alternativ skolan erbjuder är skolmat för 375 kr för 10 gånger. Skall jag betala 37.5 kr för skolmat varje dag? Knaappast! Jag och klassen bad om att få installera mikro i klassrummet, läraren skulle fråga rektorn. Vi lärde oss idag (utifall man inte redan visste det) att människan klarar sig utan mat i 3 veckor, så jag behöver ju bara äta drygt en gång i månaden? Wuuhuu :P Haha! Nej, men innan mikron blir installerad får jag nöja mig med att äta sallad/smörgåsar till lunch, näringsbrist here I come.

Efter skolan promenerade jag och Sandra till arbetsförmedlingen innan hon skulle iväg och jobba och där stötte jag på Alexander. Vi har ju inte setts på ett tag, så vi hade rätt mycket att prata om (och när handledaren var på lunch i cirka 2.5 timme hade vi även ordentligt med tid på oss). Den gossen är tusan riktigt smart och hade en hel del intressanta teorier om olika vårdaspekter :D

Slutligen anlände arbetsförmedlaren och jag är numera av med dem och snart någon tusenlapp rikare när försäkringskassan vill sätta in mina pengar. Wiihii :D hihi!


 
Min första lärobok från omvårdnadsutbildningen,
som mamma snodde och bläddrade i ;D hihi!


     
Att jag slipper arbetsförmedlingen är värt
att dokumenteras även i bildformat ;P

Den där Jonas är ett riktigt charmtroll.

"You´ll never get cold when Im in the bed."

- Jonas.

Tillbaka på ruta ett (1).

Uppropet överlevt. Lärarna verkade vänliga och kurskamraterna såg närapå vettiga ut för att vara Lidingöbor, även om jag är väl medveten om att det skenet gärna bedrar. Jag skall nog lyckas överleva till December i alla fall så får vi se om jag hoppar av då eller fortsätter, väldigt spännande känns det just nu i alla fall.

Max och Madde började sina skolor idag samtidigt som Lajndas första arbetsdag ägde rum och det känns plötsligt som om alla är på väg någonstans - åt olika håll. Växer upp kallas det väl och det är allt lite småläskigt, innan jag vet ordet av sitter väl alla där med barn och det enda nöjet som blir över för mig... är att stjäla pojkvänner? Haha njaa, innan den där babytrenden kommer kan jag ju i alla fall sysselsätta mig med att ragga lammköttsbrats från gymnasiet min utbildning är inhyst i.. Äsch, nej tack, jag skippar det också.

Nuu ska jag försöka knepa ihop en måltid att äta, det var så länge sedan jag var hemma vid lunchtid ensam att det skall bli spännande att se om jag minns hur man gör :D


   
Vivvsan är tillbaka i skolbänken.
Att min datorskärm var skum visste jag redan,
men nu har den blivit ännu knäppare.
Alla nyanser går i blått helt plötsligt, så har nada aning om
hur bilderna ser ut för enligt den här datorn är jag blå som en smurf :D    

Superstressig dag och superläskig kväll.

Pappa räddade min morgon. Jag hade kollat ut en buss att åka med via sl.se, men måste ha sett galet fel för inte kom det någon buss då inte. Tåget gick om 25 minuter och jag skulle börja om 45 minuter, dött lopp med andra ord. Jag ringde pappa och han kastade sig ned i bilen, hämtade upp mig och körde ända in till stan med mig för att jag skulle hinna. Galet snällt, taaaaaaaaaack! :D

Sedan fick han agera hjälte igen, då skumma typer lyckats ta sig in på jobbet under kvällen. Jag var ensam på avdelningen efter att min kollega precis begett sig av, men efter 5 minuter var han tillbaka igen och sade åt mig att låsa ordentligt om mig på avdelningen. Tydligen hade han stött på några skumma snubbar nere i entrén som påstod att de skulle fixa kakelplattorna (eller något sådant). 20.15 en söndagskväll skulle de alltså kakla om? Suuure.

Jag var livrädd och då tjejen på avdelningen mittemot inte skulle ned till omklädningsrummet i källaren (dit jag skulle) och pappa och mamma dessutom erbjöd sig att komma och hämta mig fick det bli så. SUUUPERTAACK :D

För övrigt ringde tjejen som anställde mig (som är samordnare på en annan avdelning) mig idag och erbjöd mig jobb imorgon. Jag var förstås tvungen att tacka nej på grund av skolan, men hon tyckte att jag skulle ringa så fort jag fått mitt skolschema så hon kan ta in mig och jobba på all min lediga tid :P haha. Hejdå kompisar, har inte tid med er i höst :P haha!Det är allt braa tryggt att ha en polisfar ibland :)
Särskilt när han ställer upp så pass mycket som han gör,
Taaaack Pappii :D


Morfar kan trafikens gråzoner.

"Det är bara att köra!"
- Morfar.

"Nej, de har faktiskt grön gubbe, så de får gå över här."

- Mamma.

"Men gubben blinkar, dååå får man köra över dem."

- Morfar.

Historialektion: Sorunda.

Med anledning av morfars födelsedag som ägde rum igår blev det bestämt att han, mormor, mamma och jag skulle göra en mycket efterlängtad tripp till Sorunda, där morfar växte upp. Det var nästan en utomkroppslig upplevelse att få tillfälle att se gravar, hus, platser och dylikt från alla dessa sanna skeenden jag hört morfar berätta om, oerhört mäktigt.

Sorunda är snudd på magiskt med spännande personligheter som gått oerhört märkliga öden till mötes (allt från soldater som blivit dödade av vargflockar till flygplan som störtat och försvunnit ned i lera), det är historia det mina vänner.

 Det skulle bli ett himlans långt inlägg om jag skulle försöka mig på att återge alla dessa berättelser och då det dessutom är omöjligt för mig att berätta dem lika bra som morfar gör nöjer jag mig med att bara ladda upp bilder från dagen :)Sorundaskylten - obligatoriskt foto.


  
Morfars barndomshem och hans gamla skola,
dessvärre gick det inte att köra närmare och stanna,
så fick fota båda från vägen i rullande bil ;(


     
Detta hus har min morfars far byggt - och det såg riktigt skickligt ut.
Känns bra att veta att man har sådana bra snickargener,
synd att jag inte ärvde dem bara :o haha!


  
Tant Märtas gamla hus - Jag hann aldrig träffa henne innan hon dog,
men från vad jag hört var hon en fena på att berätta spökhistorier
så med tanke på hur mörkrädd jag är var det kanske lika bra :o
Det andra huset är min morfars farbrors gamla hus.
Han och morfars far var båda intresserade av morfars mor,
så när morfars far sedan fick henne pratade de inte mer med varandra
fastän husen ligger på samma gata.


  
Sorundas kyrka.
Den är ännu finare inuti och jag blev närapå religiös där inne :o haha!
Det var även i den kyrkan som kommissarien i byn avled av hjärtinfarkt under begravningen
av familjen Von Rosen, pappan i familjen sköt ihjäl hela familjen inklusive sig själv och
deras gravsten finns kvar på kyrkogården.
Morfar hade förövrigt en tragisk historia att berätta om var och varannan gravsten där,
tänk att så mycket hemskheter kan inträffa i en så liten by.På vägen hem passerade vi rishögen,
dessvärre syns den knappt då vi inte kunde stanna där heller.
Där blev i alla fall ett ungt nygift par mördade samma dag som
bröllopet ägde rum, av makans svartsjuka expojkvän
och därför skall man egentligen stanna och lägga en kvist
på den högen varje gång man passerar.


     
Vi stannade även för att äta mat
och jag blev serverad väärldens största (och förmodligen godaste) pizza ever :D
Sorunda borde fixa hemkörning till Lidingö tycker jag ;) haha!  
Resesällskapet som väntade medan jag fotograferade.
Sedan körde vi förbi kor och dåå måste jag givetvis
fotografera dessa för Lajndas skull, som vanligt :D
Fick med en bonde där också tydligen, bonus ;D haha!

Mentalt uppror.

Ive gone soft. Jag hade världens underbaraste dag på jobbet idag och när jag kom hem och insåg att det bara är dubbelpass på söndagen kvar innan skolan börjar bröt jag halvt ihop. Jag insåg hur mycket jag kommer sakna alla, både patienter och kollegor. Jag kommer gå varje dag och undra hur de har det och iisch, jag vill visst inte bege mig av in i pluggträsket ännu :( Jag får verkligen hoppas att pluggtiden går fort och att jag snart är tillbaka på mina 2 avdelningar, det är någe galet vad jag kommer sakna dem under tiden.

Annars vet jag inte om det var "säg-till-Vivvi-att-hon-är-snäll-dagen" eller något i den stilen, men jag har fått höra att jag är snäll så pass många gånger idag att jag börjat tro det. Sakta inser jag att tjejen jag var innan jag började Kunskapsgymnasiet är på väg tillbaka, den där djupa, omtänksamma tjejen som satte alla andra före sig själv och som ville göra något stort med sitt liv. Jag är osäker på om jag skall välkomna henne ännu, då jag har trivts förträffligt bra med att enbart tänka på mig själv och bara försöka ha kul genom livet. Huua.

Det där blev... ja, djupt, såå kanske skall jag övergå till kvällens planer. Jag har varit så tråkig att jag nobbat de flesta förslagen, men nu frågade Anna om vi skulle försöka hitta på något och kanske vore det kul att göra något i alla fall? Samtidigt vore det galet skönt att vara hemma också. Gaha, vi får väl se helt enkelt :DAndreas har för övrigt skaffat blogg :D
Ni kan läsa den här,
eller leta upp den senare i länklistan ;D

Tokigt.

Arbetsdagen var sannerligen omtumlande idag. Min favoritmänniska på avdelningen jag huserar mest på numera låg inför döden imorse och en av kollegorna konstaterade att hon aldrig sett så mycket blod förut, lagom uppskakande med andra ord. Ni anar inte känslan som översköljde mig när patienten i fråga blev inrullad på avdelningen via bår senare samma dag (efter sjukhusvistelse) med ett vagt leende över läpparna, helt otroligt. Jag ville bara lägga mig ned och gråta av lättnad, underbart.

Annars skall jag nog försöka att avsluta jobbsnacket där, så att jag inte går in på detaljer som jag inte får dela med mig av. Det är dock bara 2 dagars jobb kvar innan skolan börjar och det känns faktiskt riktigt ledsamt, men samtidigt är jag helt sjukt stolt efter att ha fått ytterligare information om att de högre makterna på stället sällan ringer upp sina timmisar, då de på grund av enormt höga krav ofta är missnöjda med dem. Helt otroligt att jag överlevt där i snart en månads tid ;) haha!


Kuriosa: Denna pojke har nada tålamod
för bångstyriga Vivvisar. Isch råå :D

Jag ogillar mode, men jobb är nice.

Storshopping med mammii stod på planeringen idag och trots det uberfula rådande modet lyckades jag faktiskt hitta linnen, kjolar och en jacka. Amazing. Dessutom upptäckte jag att min ena sko var trasig, haha, så det blir till att begrava dem och gå vidare. Gå vidare-delen lär bli svårt med tanke på att det är till synes omöjligt att hitta snygga skor. Ösch, mode suger.

För övrigt ringde jobbet och schemalagde tider på torsdag och fredag åt mig, såå jag hinner tjäna några tusenlappar till innan skolan börjar. Wuuhuu :D


    
Min superrosa jacka :D
Det fanns dessvärre inga mindre storlekar,
så jag skall försöka sy in den vid tillfälle.
Och du, Anna, den är inte svart. Var stolt över mig! ;D haha!   

I år gav han inte sina presenter till Kenneth i alla fall ;p haha!

"Har du öppnat presenterna nu då?"
- Vivvsan.

"Ja, men dina vågade jag inte visa för mamma, hihihih"
- Max.

Hemligt partajande.

Gårdagens kuligheter är dessvärre hemlighetsstämplade, så jag får icke förtälja nåågonting. Att Max fyllde 20 och att detta firades är väl det jag kan berätta och jag hade även riktigt kul. Tack för att jag fick deltaga, Max, och Grattiiis, nu är du gammal :D häähääähää.


  
Jag mådde lite småroligt imorse,
speciellt var jag arg på mitt hår som
förvandlats till ett tovigt skatbo under föregående kväll/natt.
Orättviist :o


Det var nog inte menat att låta så snuskigt, meen... haha! :D

"Titta, man kan inte sära på benen i den här
så jag köper den nog inte."


- Anna.

Anna räddar dagen ;D

Blogginlägg uteblev igår, då jag var redigt trött efter att ha jobbat och umgåtts med pappa. Hemskt ledsen ;)

Idaag tyckte Madde att jag skulle tigga in mig själv på poolparty hos Sofia, men då jag har på tok för hög självaktning för sådant bestämde jag mig för att dejta Adde istället. Dessa planer gick dock i stöpet när han var tvungen att jobba, men till min stora förtjusning hade Anna tid att åka med mig till stan och shoppa :D Thaank god för henne! :D

Vi provade en hel del knäppa kläder som sedan visade sig vara galet snygga på, typiskt var det då att de var himlans dyra :/ Anna försökte även få mig att köpa annat än svarta kläder, vilket visade sig bli en misslyckad aktion, men jag är superglad för att hon försöker ändå ;D Strongt jobbat, tjejen! haha!

Vi avslutade med yoghurtglass/Pizza-aktig mat på 7eleven och jag kunde (med ett linne och 2 leggings i väskan) summera dagen som lyckad :) Tack för en trevlig dag, Anna! :)


 Kan det vara jag kanske?

Hej, jag är en tråkig människa.

Jobbet ringde idag och ville ha in mig på morgonpass imorgon och då morgondagen infaller på en söndag innebär detta (förutom att jag får galet bra med ob) att bussarna inte alls går och jag måste således ta lidingötåget och gå upp innan klockan 4. FYRA?! Det är tusan tortyr :P haha!

Dessutom innebär detta att jag måste nobba Andreas fest samt Engans förslag om filmkväll hemma hos honom. Ischa, jag känner mig som en riktig tråkmåns ikväll vill jag lova. Förlåt! :/Jag tröttnade galet mycket på min skrivbordsbakgrund
och knåpade därför ihop en egen
med Sid Vicious, Charlie Simpson och Billy Idol som frontfigurer.
Gosh, skulle nästan kunna tänka mig att
ge upp mitt singelliv om någon av dem friade ;) grr! haha!

Väggen nästa!... nej tack :D

Jag kastade upp igår och kunde för mitt liv inte förstå varför, mamma ställde diagnosen överarbetad och efter att ha konstaterat att jag inte för mitt liv kunde få i mig mat på hela dagen idag (förrän jag beställde pizza nyss hihi) antar jag att jag är på väg in i väggen innan jag ens hunnit jobba en månad.

Gårdagen var verkligen osedvanligt tufft, med patienter som bråkade med varandra och guu vet vad. Hela stället tar knäcken på mig stundvis, just för att jag tycker mig se bättre lösningar än de befintliga och därför är jag så sjukt glad över att kunna utbilda mig, så att jag kan få mer att säga till om. Det är inte direkt lätt att, som outbildad och oerfaren, säga till resterande personal att man anser att de i många avseenden gör fel. Så när jag utbildat mig skall jag se till att genomföra idéer och vara till ordentlig nytta, haha! ;D

Annars har jag inget att förtälja - jag är som ni förstår rätt slutkörd och passar därför på att ta det piano idag :)


  
Hade inga passande bilder så får bli på
Madde och Anna, vilka är några av de som
håller mig sällskap över msn just nu
Braa tjejor det där :D


Jobb 24/7 = feel. 7 + 7 = 14 och 1 + 1 = 3. Ungefär.

Nu ska jag fatta mig väldigt kort, för jag vill i säng. Såå till att börja med jobbade jag kväll igår med 3 av, förmodligen, världens skönaste killar. Det där kan man ju tolka lite som man vill, häähää, men roligt som tusan hade jag i alla fall :)

Seedan åkte jag hem, sov 2 timmar, gick upp och åkte till jobbet igen. Jobbade 7 timmar, åkte på att jobba kvällspasset också (+ 7 timmar, vilket innebär 7 + 7 = 14 timmar... utifall någon är sämre på matte än vad jag är) och åkte hem. Nu blir det säng och min planerade våldgästning av Addes hem blir framskjutet till nästa vecka. Godnatt :D


Ooh just det. Fick brev från utbildningen, jag är antagen. Wuuhu.
Detta är kurserna jag skall läsa fram till december,
lägg märke till att datorkunskap (som jag sökte till förut, men inte kom in på)
finns med. Är inte det helskumt att jag heelt plötsligt får läsa den kursen ändå?
Skitskola :D jag hatar den redan, men vi får hoppas att det ändrar sig.

I närheten av Max uppstår alltid roliga citat.

"Jag var ute och sprang 1 mil nyss"
- Max

"1 mil?! Va? Vet du hur långt det är?
- Vivvsan."Jag tänkte på det när jag var ute och sprang,
det är ju du som jobbar ihjäl dig nu och inte jag"

- Max.

"Jaa.. kan vi byta tillbaka?"

- Vivvsan.

Nu är det kört.

Jag skulle ju ifrån jobbet så fort som möjligt, jag skulle inte fastna. Guess what? Im reeeally stuck. Skall iväg om någon timme och kasta in en reservplatsansökan till komvux - för att bli undersköterska. Igår när jag satt och sökte andra jobb insåg jag helt plötsligt att vårdyrket är det enda jag vill ha just nu. Alla andra jobb känns menlösa för mig att utföra i jämförelse, jag vill (som man så klyschigt säger) känna att jag gör en skillnad. Vårdyrket är viktigt och just nu känns det faktiskt som att jag vill stanna, jag är heelt fast.

Med anledning av detta ringde jag studievägledaren imorse och hon sade att det inte skulle vara några problem för mig att få gå utbildningen, så jag är med högsta sannolikhet tillbaka i skolbänken om några veckor. Det är ju bara sjukt, jag är inte klok någonstans. Jag är skoltrött och har hela mitt liv intalat mig själv att jag inte ska fastna i vården som mamma, men återigen: jag är fast. Jösses.

Vivvsan goes sjuksköterska på riktigt :o haha!
Nja, vi börjar med vårdbiträde och undersköterska så får vi se ;)
Och bilden är inte aalls photoshopad.. tss ;)

Ibland tror jag faktiskt att Dogge vet vad han pratar om.

"Pengar gör ingen lycklig... MYT!"

- Lillebruur.

WuUuhUuUuUUUUuuUuu!

Det visade sig att jag skulle ansvara för avdelningen alldeles ensam igår och goosh vad det var pirrigt må ni tro, men det gick braa och alla (inklusive jag själv) överlevde. Thaank god :D Det får jag väl också se som en superstor eloge, att de litar så pass mycket på mig att de låter mig jobba där alldeles ensam på kvällen, egoboost :D

Idag har jag istället basat över tvättstugan och sedan begett mig av till arbetsförmedlingen för att få papper påskrivna, det tog väl 45 minuter för människan att skriva på dem då hon tyckte att det var nödvändigt att jag skulle berätta mitt livs historia för henne. Gaaha.. men nu är det mer pengar på väg så fort jag postat brevet, wuuhuu :D Apropå pengar får jag mina första efterlängtade tusenlappar av försäkringskassan imorgon, awesooome :D


       

Jag hann även med att hänga med Pappsen
till Södergarn för att pimpla vatten och få lite sol på sig :D

        

I eventuellt kommande brist på ork.

Jag tror att jag skall passa på att försöka klämma in ett blogginlägg innan jag går och äter lunch och sedan beger mig av till jobbet. Bussarna går helknas såhär mitt på dagen och min oerhört snälla far har därför erbjudit sig (jag tjatade in i det oändliga) att skjutsa mig och därmed är allt frid och fröjd ändå :D

Något annat som är grääjt är att jag skall få mina pengar från försäkringskassan senast onsdag :D Wuuhuu, dagens lärdom: den lönar sig att bråka. Extra tack till Jörgen där förresten, jag tror jag älskar dig :)


     
På inrådan av Madde passade jag på att städa rummet
och dåå hanns det givetvis även
med poserande med le dammsugare.

 
Sedan fick jag nytt mobilsmycke av mormor igår
Taack :D

20 minuter senare...

"Nu ljög jag på söndagen"

- Max.

Betryggande.

"Jag ljuger inte på söndagar"

- Max.

Ett helt inlägg om bara pengar :D

Pengar Pengar Pengar, nu skall jag leka girig pengafanatiker. Jimmie frågade nämligen hur mycket jag hade i lön och efter att jag avslöjat summan sade han "Det är la okej i alla fall.." och då gick jag givetvis i taket, för jag hade fått för mig att min lön inte alls bara var okej, utan tvärtom himlans bra.

Jag höjde med flit mitt löneanspråk långt över snittet för vad en tjej på 19 år utan erfarenhet och utbildning skall ha i lön och lyckades därifrån förhandla upp min lön en krona mer än vad mitt företag egentligen ger till min lönegrupp. Bara det tyckte jag var övertygelse nog om att lönen var bra, men efter att Jimmie hånat lönen på det viset var jag givetvis tvungen att kolla upp det ändå.

Slutsatsen är att Jimmie har nada aning om vad han pratar om gällande vårdlöner. Jag såg just att min lön är högre än vad vissa utbildade vårdbiträden och undersköterskor på minst 20 år och med minst 1 års erfarenhet får. Då har jag heller inte räknat med OB, så huuuur sjukt bra är inte det?! :D Helt plösligt känns det lite roligare att gå till jobbet imorgon, trots att jag har kvällspasset. uöö :D

Skall väl ringa och jaga försäkringskassan imorgon
så jag får mina pengar från dem också..
Wuhu Vivvsan goes rik efter att ha levt på 0 kr i 7 månader :D
Jag förstår fortfarande inte hur jag överlevt så länge utan pengar :o
Skills! :D

kr(h)äftigt.

Jaa jag säger då det, det är dumt att blogga när man är trött :D Helt plötsligt har jag ju lovat att jag inte skall klaga mer och vad skall jag då fylla ut inläggen med? :D

Well idag skola jag berätta att jag och Madde ätit kräftor, vilka smakade väldigt bra. André ville ha ut oss på fest i Knivsta, men då det ansågs vara farligt nära den numera alltför ökända hålan Bålsta (det ligger ju i samma län) avböjde vi. Istället satt vi här och kollade på gamla filmer, hamnade i djupa diskussioner samt förtärde ostbågar och honungsmelon. Det gick med andra ord ingen nöd på oss ;D

Nu är Maddsan precis på väg hem och jag skall hålla mig vaken för att se till att hon kommer hem ordentligt, men sedan satsar jag på att stupa i säng återigen :D Igår kväll slocknade jag precis efter blogginlägget, utan att hinna dra täcket över mig eller dylikt. Om inte ens Stolle kan hålla en uppe vet man att det är illa, så lite mer sömn skulle nog inte göra så mycket ;D


  
Kräftbordet på balkongen
(det är Maddsan som står för den superbt fina uppläggningen)
och sedan le likör som hade en superfin färg ;D


    
Denna videofilm hittade vi och gosh vilken nostalgitripp :D
Lillebruuur och jag för en hiimlans massa år sedan ;P

HihiHiHi :D Förevigat foreeeveeer.

"Ja, du äger ju mig i alla fall"

- Madde.

RSS 2.0