Vivvi som journalist, jovisst!

Min lärare i textkommunikation hade planerat att vi elever skulle agera reportrar på stan idag och därför samlades gruppen på Hötorget. Min kära vän Mikael dök som vanligt inte upp, och jag börjar smått fundera på vad som kan vara så viktigt att han sviker mig på måndagsmorgnarnas lektioner. Hur som haver så begav jag mig av mot Vasastan eftersom det är den delen av Stockholm som jag gillar bäst.

Jag började med att gå till Adolf Fredriks kyrka, som faktiskt fascinerade mig oerhört mycket. Speciellt fäst blev jag vid lindallén på baksidan och därför måste jag ju visa er andra vilken fantastiskt duktig fotograf jag (inte) är. Det har jag precis skrivit ihop en krönika om som handlar om att vi borde vörda våra döda oftare. Jag har inte riktigt hunnit reflektera kring hur jag själv står i frågan egentligen, men eftersom jag i krönikan förespråkar att man ska besöka kyrkogården oftare får jag väl helt enkelt ställa mig bakom den åsikten.

Sedan begav jag mig av till Norra Real för att samla material till en faktaartikel. Norra Reals fasad är något som alltid kommer att imponera på mig, men medan jag stod där blev jag även påmind om att det bara är ett vackert skal med ett genomruttet innanmäte. Hur som helst fick jag chans att njuta av byggnadens yttre utan att bry mig om insidan då alla satt på lektion då, mycket praktiskt!

Sedan behövde jag hitta material till en nyhetsnotis, vilket visade sig vara riktigt knepigt. Som sista utväg begav jag mig tillbaka till Hötorget för att intervjua någon torghandlare om dennes pumpor (det är ju faktiskt riktigt aktuellt och intressant med pumpor, eller hur?). Det fanns dock inget som helst intresse hos torghandlarna att prata om sig själva, utan de började genast prata om mig istället. När jag gick ifrån Hötorget hade jag enbart skrapat ihop lite fattiga anteckningar om finska kantareller och x antal beundrare som skrek "We love you Veronica!" efter mig. Jag tänker aldrig mer visa mig på det torget dagtid. 

image108
Takes my breath away ;D


image109
Doesn't take my breath away :D

Kommentarer
Postat av: Eje

haha micke tror visst att han trabbats av den där akuta jag vill inte påbörja ny vecka efterhelg sjukan.

torghandlare dom e väl för goa ;)

2007-10-17 @ 23:37:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback