Synd att vädret inte speglar mitt goda humör!

Efter en viss tids sjukdom (det är ännu ovisst om det var Bång eller Patrick som smittade mig) är jag nu på fötterna och börjar må riktigt bra! Skolarbetena har reducerats till tre stycken och skolavslutningen närmar sig med stormsteg. En annan faktor som bidrar till detta välmående är att min bror flyttar ut på fredag. Visserligen försvinner han bara till andra sidan gatan, men det är ändå en lättnad att få ha sina tröjor och toastmaskinen ifred.

Jag behöver bara gå till skolan en dag den här veckan, vilket är fullkomligt underbart! Jag ska dock försöka gå upp lite tidigare än vad jag gjorde idag. Imorgon måste jag automatiskt upp rätt tidigt i alla fall, då Patrick ska lura i mig mer indisk mat. Som tur är så är det bra mycket bättre att han lurar i mig indisk mat än vodka.

Indisk mat och konstig vodka <3

Jag hade en mycket intressant dag igår. Det hela började med att jag skulle åka hem från Bång vid 8. När jag kom till Karlaplan var jag tvungen att hoppa av, spy i en papperskorg och sedan gå på t-banan igen. (Lite skills var det att jag hann, eller hur?) Efter det vägrade i alla fall pappa att hämta mig från Ropsten för att han inte var påklädd eller hunnit fixa håret. Något fixerad kanske?

Efter att jag sovit till klockan 17.00 och ätit middag ville jag egentligen bara sova, men det ville inte Patrick att jag skulle göra. Så efter att ha beställt en hamburgare till Patrick (av en ovanligt spydig kioskgubbe) hamnade vi hemma hos Arvid. Patrick lyckades då lura i mig för mycket ren vodka och jag är förvånad över att jag lyckades ta mig hem. Det var nog tur att jag åkte hem tidigt. Detta ska du dock få igen för Patrick, men inte idag för idag ska jag ta mig fan vila.

image5


A shade of black.

Min mascara rinner. Ett typiskt fall av "emobarn" tänker ni genast då, men detta är värre. Jag trodde faktiskt inte att en lärare kunde påverka mig så starkt. Många anser att filosofikurser bara är ett sätt att skaffa lättförtjänta betyg genom att enkelt prata på om abstrakta ämnen som inte betyder någonting. De personerna har fel. Filosofi är nyckeln till det inre, psykologi är nyckeln till det yttre och rörlig bild är nyckelhålet som tillåter oss att se dem. Jag vet att även om jag skulle ha varit intresserade av ämnena hade jag aldrig förstått det utan Åke Boström. Han är en av de bästa lärarna jag haft, definitivt en av de fåtal bra lärare på Kunskapsgymnasiet och även en underbart mångsidig, begåvad och sympatisk person. Nu ska han sluta innan terminen är slut och det känns rent utsagt för jävligt, för jag förstår varför han slutar.

Kanske är det tur att lärarna inte har tillgång till min blogg?

Vägen upp till dalarna brukar vara ganska enformig och kännas likadan hela vägen, men inte i fredags. Det första jag lade märke till var att de dessvärre rivit många av de förfallna skjul som länge funnits längs vägen och som jag förälskat mig i och brukar sätta betyg på. Numera finns det bara en tiopoängare kvar och det ligger jämnat vid marken. Tyvärr kunde jag inte fotografera, annars hade ni säkerligen varit extremt intresserade av att se det. Mellan Leksand och Rättvik hade de dock rest en stor rosa dalahäst, vilket naturligtvis kompenserade för de rivna skjulen. Det som dock väckte ännu mer uppmärksamhet från min sida var det lilla huset som det stod "spruthus" på. Jag måste fråga Hoback vad som menas med det, trots att jag förstås kan föreställa mig både det ena och det andra.

Idag frågade jag även rörlig bild-, filmkunskaps, psykologi- och filosofiläraren Åke varför det inte kom att bli en Filosofi B-kurs nästa år, men han visste tyvärr inte ens att fallet var så. Detta innebär att jag måste gå till vår Syokonsulent eller rektorn för att försvara min rätt att få mina utomordentligt givande tankar betygsatta. Jag undrar om de kommer uppfatta mig som besvärlig med tanke på att jag nyss betonat rätten att tenta av Historia B för en annan lärare än min mentor? Nåja, misslyckas det kan jag alltid försöka mig på att skicka samtliga berörda lärare till betingad terapi (detta inkluderar svenska- och naturkunskapslärare).

Valborg på söder och gärdet.

Jag blir helt trollbunden när jag ser hur vackra hus det finns på söder. Det syns att man lade ned sin själ i byggnaderna på den tiden, det är så synd att man idag bara reser osmakliga betongbyggnader till höger och vänster. Jag avundas Patricks boende något enormt!

Något annat som jag funderar över är varför vi aldrig hittade någon majbrasa igår. Det var trots allt valborg, så det borde ju ha funnits överallt kan man tycka, men vi lyckades inte spåra upp en enda. Det kan förstås ha berott på att vi inte ansträngde oss så hårt, utan fick ganska bråttom att möta upp Patrick och hans homies på söder efter att vi hade fått åka tillbaka hem efter min mobil och förlorat massa tid. Jag är ledsen Linda, men till mitt försvar är mobilen faktiskt väldigt smal!

Igår "plankade" jag (det fanns ingen spärrvakt och jag hade egentligen busskort) även för första gången i mitt liv. Tyvärr är jag ingen mästerlig fotograf, men det syns ändå att Linda är måttligt road av att jag fotograferar händelsen. Det är dock rätt skönt att tunnelbanan finns när man är för trött för att gå, eller hur Patrick?