Fredagens bravader.

När jag kommit hem från simningen med Jenny var jag helt slut och ville egentligen bara sova, men min favoritbror (hade jag haft fler bröder än honom hade jag aldrig använt det ordet) kom i vägen för denna självklarhet eftersom han behövde experthjälp med att få igång sitt internet. Efter att ha förklarat för honom att funktionen han hela tiden avaktiverar är Internetanslutningen, och inte bluethoothen som han trodde, var problemet enkelt löst och vi övergick till att msn-lana med våra laptops.

Efter ett tag ringde Erik och berättade att han och Niclas med sällskap var på väg till Borås och föreslog att vi skulle ha telesex för att fördriva tiden på bussen. Dessvärre var toaletten på bussen upptagen och därför gick inte detta att genomföra, annars hade jag naturligtvis gått med på det för Eriks skull!

På inrådan av Hänt Extras horoskop bestämde jag mig för att göra ett miljöombyte och följa med pappa till landet över helgen, så det är där ni lär hitta mig sittandes i något smärre buskage för att filosofera.


image39
Avancerade saker.

Veckans jobbigaste dag känns inte alltför pjåkig!

Idag har skolan tagit upp hela min dag, men det känns faktiskt som om jag hunnit med att skjuta in en hel del sällskapliga aktiviteter däremellan! Efter basgruppsamlingen på morgonen följde jag med Jenny och Michaela ned till cafeterian och höll dem sällskap medan de avnjöt sin, något försenade men originella, frukost. Vi fick efter en stund sällskap av Linda som dessvärre missade min smygfoto-session, haha!

Efter att ha fått ett sms av Patrick från Rashids mobil kastade jag mig över bron vid lunchtid för att hinna luncha med Patrick innan vi båda var tvungna att rusa tillbaka till respektive skolor. Dessvärre är Patrick och mobiltelefoner inte en bra kombination och han hade denna gång glömt att ladda mobilen vilket resulterade i att vi gick miste om en halvtimmes extra lunchtid, men han har lovat att öva på mobilladdning tills nästa gång och fixar han det ändå inte får jag väl åka över och läxa upp honom! (Ja Patrick, du borde vara rädd! ;D)

Några timmar senare på väg hem från skolan fick jag sällskap av Max och Kenneth som var fast beslutna att bli blodgivare någonstans vid Zinken, det hela gjorde mig naturligtvis mycket nyfiken men jag var alltför artig för att fråga om de ville göra det för pengarnas eller den goda sakens skull. Max har ju dock som bekant klarat av att spela hjälte på film, så varför inte i verkliga livet också?                         
                      Jenny, ovetande om                         Blecktornskällaren!
                     mina smygfoto-skills!

Är det jag eller Djurgården som är mest utslitna?

Efter en kort natt med lite sömn och en lång dag av textkommunikation i skolan mötte jag upp Eje och hans kamrater utanför den magnifika Stadion för att bevittna mötet mellan Djurgården och Kalmar. Jag var nog alldeles för trött egentligen och var säkerligen inte mycket till sällskap men det visade sig att Eje har en bra tendens till att få en att skratta och halvt om halvt glömma bort sin brist på sömn.

Något som dock inte gick att glömma bort var det spel och resultat som Djurgården presterade och det är med stor sorg som jag faktiskt måste medge att Djurgården inte spelade särskilt bra alls och inte blev det bättre av att domaren var jävigt inställd. Trots förlusten och min trötthet var det en otroligt härlig känsla att få ta på sig matchtröjan igen och bestiga trapporna upp till Stadions läktare och självfallet var det även kul att se Eje igen, då det var över ett år sedan vi sist sågs.


 

image36
Jag har hört kommentarer om att jag ser liten ut på bilden,
och om det verkligen är så vill jag passa på att skylla allt på ljuset i bilden
 och avsaknaden av mitt smink.

Bara jag som fixar att gå från ägg till korsett!

Vila skrev jag igår upp att jag skulle göra idag, men icke! Dagen började med en stärkande frukost i form av ägg i pappas nya äggkoppar, (jag tyckte att det såg ut som något annat, betydligt snuskigare), och sedan bar det av på storhandling. Jag lyckades hitta en kjol och två tröjor som jag bara var tvungen att ha, men hade jag råd? - NEJ! Köpte jag sakerna ändå? - JA!  Min budget ligger numera på 100 spänn tills ngn gång i slutet av september, vilket snarast reduceras till 10 kr om Micke kräver att jag betalar för bion senare (jag hoppas innerligt att han låter mig bjuda honom på bio en annan gång istället!)

Häromdagen köpte jag ett sidenband till min korsett och när jag berättade detta för Micke påtalade han att han aldrig sett mig i korsetten och därmed blev villkoret för biobesöket att jag skulle visa upp den. Det var då tanken slog mig, att det kanske finns andra som inte sett mig i korsett ännu och därför infogar jag en bild eller två på den bredvid en av de fina äggkopparna. Ni som redan sett mig i korsetten kan spana in min nyinköpta kjol som faktiskt är bland de längsta jag har!

   
Ser ni det snuskiga jag ser... i den första bilden alltså? ;D

Powerwalk..? Föredrar powernap.

Jag har promenerat på tok för mycket de senaste två dagarna, mina hälsenor rodnar som aldrig förr och det är tyvärr inte av förälskelse. Igår tog jag tillfället i akt att shoppa i stan och detta resulterade i att jag blev en matchbiljett och några tights rikare. En annan positiv sak är att jag faktiskt hittade klänningen som jag funderat på att köpa i en annan affär och överväger nu starkt att köpa den till min student (lite kul skulle det väl vara att ha en stundentklänning från en sexshop... eller?).

 Som om inte en heldag på stan igår räckte har jag, i sällskap med Jenny, gått fram och tillbaka från globen, Jennys hem och skolan konstant mellan 10.30-16.30.. Jag är död, men vi hade himla kul!

Jag får försöka vila upp mig mellan aktiviteterna i helgen eller anställa en manlig massör? Svårt val, så jag får väl avvakta och se vilka som kan tänkas ställa upp först! ;D


 

image33

På måndag äger vi Kalmar!

Är jag ovanligt tacksam nu på senare tid?

Första skoldagen är avklarad och jag lyckades missa den enda lektionen jag hade idag, skickligt värre må jag säga! Det hela kan ju bottna i olika saker, men jag skulle helst vilja ge min mentor hela skulden eftersom han slarvat bort mitt schema. Det hela gjorde mig i vilket fall hemskt upprörd och hade inte Jenny och Becki dragit med mig ut och proppat i mig bl.a. knäckbåtar till tröstätning vet man aldrig hur jag skulle ha klarat mig, tack tjejer!

När jag ändå är igång och tackar folk vill jag passa på att tacka Dennis. Han lyckades efter många om och men få mig i säng (lägg märke till tvetydigheten) vid 3-tiden inatt och utan honom hade jag antagligen inte fått någon sömn alls innan skoldagen, så tack till dig också!

Sommarens avslut, på mitt och Patricks vis.

Sista klockslaget på sista dagen på det sista sommarlovet tillbringade jag i tanto med Patrick. Då Arvid och Jacob, efter att ha hört mitt förslag om att ta farväl till sommarlovet, sett till att hålla sig så långt bort som möjligt resulterade detta i att jag och Patrick blev ensamma om att nattbada vid midnatt. Det kändes dock som en riktigt bra avslutning på sommarlovet och det gav nya krafter inför morgondagen då skolan drar igång.

Jag måste bara uttrycka min glädje över att Patrick ställer upp på mina halvgalna impulser, och han ska ha en extra eloge för nattens upptåg då det faktiskt visade sig att han är lite utav en badkruka, haha!


image32
det är svårt att tro att den där grabben är rädd för vatten, haha! :D

Musik by Bronka

Jag tänkte att jag borde dela med mig av Johans sensationellt romantiska låt tillägnad mig, så därför har jag numera infört musik i bloggen. Av olika anledningar är det dock ännu ovisst hur länge Johans låt får stanna, så passa på att lyssna medan den är kvar!

Insikter föder min förundran.

Att det är bra att bilda sin egen uppfattning fick jag bekräftelse på igår, då Kjelle bjöd mig på bio. Innan jag inleder min omfattande recension av Simpsons filmen måste jag passa på att varna mina killkompisar för att jag kommer bli bortskämd och snart ta för givet att de ska betala bion för mig, då det var riktigt länge sedan jag betalade för mig själv. Hur som haver så hade jag hört blandade recensioner om filmen vi skulle se, bl.a. Dennis hade sågat den extra hårt och jag tänkte därför först strunta i att se den, men jag är glad över att Kjelle fick mig på andra tankar då det visade sig att Dennis antingen har riktigt dålig filmsmak eller helt fel sällskap!

Igår blev jag även riktigt uppvaktad av mina favorittrubadurer på msn senare när jag kommit hem, då Johan "freestylade" ihop en låt till mig (bl.a. kunde man klart tyda ut hans genuina intresse för min rumpa), medan Dennis imponerade med att spela  Billy Talent- och Yellowcardlåtar på gitarren. Jag har aldrig förstått varför alla andra tjejer springer efter musiker, men jag undrar om jag inte ska ändra uppfattning på den punkten?

    
Johan och Dennis, hur kan man inte smälta?


Sommarlovets slut, lika underbart för det!

Åh vad härliga de här sista dagarna är innan skolan sätter igång! Idag har jag inte gjort ett dugg, bara njutit av att kunna göra just ingenting. Det enda jag grämer mig en aning över är att jag undvek "the voice" i Kungsan idag eftersom jag antog att det inte skulle vara speciellt kul och lyssna på hiphopmusiken, men det visade sig att Kjelle med Matte och Jenny med Malin var där. Det hade jag ju absolut åkt in till stan för om jag vetat det, men om man ska se det från den ljusa sidan slapp jag ju lyssna på massa hiphop och fick dessutom tid över för mig själv, vilket jag som tidigare nämnt faktiskt föredrar rätt ofta.

Just nu sitter jag och inväntar besked från Erik angående hur finalen han just nu spelar ska sluta. Vinner han de där 10.000 kronorna har han lovat att bjuda mig på mat och vinner han inte har jag ändock lovat honom en sovplats här inatt, så ur hans perspektiv kan det ju inte bli annat än vinst, eller? haha!


image28
Erik.

Vem fan kan stava till marshmallows?

Grillningen igår blev väl kanske inte riktigt som vi hade planerat. Efter att ha startat grillen, sprungit till Willys för att köpa marshmallows och sedan lagt på de första burgarna på den då nästan kalla grillen började det naturligtvis att regna. Så där promenerade vi långa minuter i ösregnet med varsin ciderflaska i handen och en massa väskor och plastkassar innan vi äntligen kom innanför min farstudörr, och man kan ju undra hur många här på ön som kommer att misstänka oss för att ha blivit uteliggare?

Kvällen blev dock inte mindre lyckad på grund av regnet, utan Becki visade oss att man likväl kan grilla marshmallows över värmeljus som över en grill och ett ordentligt popcornkrig som jag misstänker Jenny för att ha startat och många skratt senare saknades bara Linda x2. Nästa gång måste de båda dock komma, för då ska vi slå på stort!

Om jag idag som utlovat får bilderna som togs kan jag publicera dem senare, annars får det vara för nu måste jag sticka över till killarna för att lämna igen grillbesticken.

Im feeling blue...

Ja, jag har fått mani på att göra om bloggar och eftersom jag inte hade någon annans blogg att pilla på utsatte jag min egen för en ny, aningen blåare, look.

Enjoy!

Exposed.

Jag börjar bli en riktig hejare på att göra om andras bloggar, det senaste offret för mina ingrepp är Jennys blogg (dessvärre är hennes blogg topphemlig, så tyvärr får ni inte se mästerverket denna gång). Jag hoppas att hon blev nöjd i alla fall!

Igår fick jag frågan "Vem av dina killkompisar bryr du dig minst om?", och jag började naturligtvis genast istället tänka på vem som betyder mest för mig. Det är formligen omöjligt att säga då jag tycker om dem allihop, men en riktigt stark kandidat är Bång. Det är nog en av de som jag ser minst av, men han är trots detta alltid ett starkt stöd och har varit det i fem år nu. Jag måste bara passa på att ge honom en stor eloge och jag hoppas att han förstår att han är en av de få personerna som jag aldrig vill se lämna min sida.

Ikväll blir det dock killfritt då det är grillning med tjejerna från skolan, om Micke inte lyckas smyga sig dit vill säga.

image26
Jag tycker det syns att han är speciell =)

Stilistisk uppvärmning till fotboll.

Det kändes underbart att träffa en Stockholmare utan raggartendenser igår efter att ha vistats så länge i Dalarna. Jag och Dennis hittade på små trevliga upptåg igen och efter det träffade jag en man på nattbussen som satte igång en massa filosofiska tankar i mitt arma huvud. Det visade sig att han bara bodde några hus ifrån mig, så om jag kör fast i min tankeverksamhet kan jag ju alltid springa över och reda ut de virriga tankarna.

Idag hjälpte jag
Therese med att styla upp hennes blogg en aning, och om jag får säga det själv måste jag erkänna att resultatet blev riktigt lyckat! Eller vad säger ni?

Senare idag ska jag gå på bio med Linda och sedan förhoppningsvis hinna se en del av Djurgårdens match mot Hammarby. Hoppas att Erik kan finna i sitt hjärta att förlåta mig för att jag skjuter fram vår dejt en aning!

Nu kan ni sluta sakna mig!

Jag är numera hemkommen från Dalarna, så nu kan ni andra Stockholms ungar känna er minst lika lyckliga som jag gör! Jag hade nu på hemvägen med mig 3 väskor mer i bagaget än när jag åkte upp, vilket kan tyckas besynnerligt men vid det här laget känner nog de flesta av er till att dalarna är mitt hemliga shoppingtillhåll. Mest nöjd är jag nog med de två bikinis som jag hittade och skrivit om tidigare, men i detta inlägg kanske jag till och med publicerar en bild om ni har tur... eller otur.

Min morfar närmar sig snart 76, och detta passade vi på att fira med en tårta som jag så fantastiskt konstnärligt dekorerade och "draught master" som höll ölen kall och skummig (eller "foamy" som man kan tänkas säga på vivvi-språk). Dessvärre tröttnade jag snart på min bror som jag längtade efter ett tag och det blev därför ingen fotboll, men det positiva i det hela är att jag nog aldrig gör om misstaget att sakna honom.

På menyn ikväll står Dennis tätt följd av Erik imorgon och eftersom jag klumpigt nog inte nämnde Jonte i förra inlägget vill jag även tillägga att jag ska boka in honom snarast möjligt!       
Dalarna när det är som bäst!

Jag vill hem nu.

Den där ihärdiga hemlängtan börjar göra sig påmind allt mer och mer och jag börjar faktiskt känna mig riktigt rastlös här uppe i bushen. Det är nästan hemskt att erkänna det, men jag längtar faktiskt tills på fredag då Dogge kommer upp.. bara för att jag vill ha någon anständig person att spela fotboll med. (Kallade jag just min lillebror anständig?! Oh my...)

Jag fick i alla fall iväg alla vykort som skulle skickas och det verkar som om de flesta faktiskt lyckats tyda ut min tafatta handstil, beröm till er! Eriks föräldrar tog hans vykort bra, av vad jag förstod verkade det som om hans mamma var den som skrattade mest åt att jag tillkännagav min falska graviditet via ett vykort.

Det är svårt att bedöma vad jag längtar hem till mest, men jag ser verkligen framemot att grilla med bland annat Jenny och Linda när jag är tillbaka och det ska även bli kul att träffa Dennis igen när jag bara hann träffa honom som hastigast innan jag åkte upp hit. Tills vidare vill jag tacka er för uppmärksamheten ni tillägnar min blogg i form av besök och kommentarer, det är för er skull jag skriver! (Låtsas jag i alla fall ;D)


image22
Är det konstigt att man längtar hem?

Somebody save me?

En förfärlig trötthet hänger över mig, ett resultat av sömnsvårigheter som har varat ända sedan jag kom upp hit till Rättvik i Dalarna. Riktigt vad det beror på är svårt att sätta fingret på men två starka kandidater är min rädsla för mörker och det faktum att Douglas kommer upp på fredag. Som tur är lyckades jag få igång mormors och morfars hederliga gamla datorburk som alternativ till förlorad sömn och jag håller tummarna för att den inte ska slockna efter 10 min, vilket den annars har en ovana att göra.

Just nu pågår Classic Car Week i Rättvik, vilket jag personligen anser är vansinnigt. Det säger sig självt att det inte fungerar att klämma in varenda veteranbil i hela Sverige i en liten by som kan liknas vid Hötorgets storlek. Jag måste dock erkänna att förutom att man tvingas omringas av en massa bilar som sett bättre dagar, (för en si så där 50 år sedan), så är det ovanligt trevligt att se att det faktiskt finns folk ute efter 21.00 på kvällen för en gångs skull.

Igår hade jag faktiskt turen att träffa på Rikard som efter att ha lurat i mig någon rosa grogg med okänt innehåll erbjöd sig att ge mig en guidad tour runt Rättvik idag, dessvärre blev jag upptagen med att avpolitera en 40åring som "artigt" kysste mig på handen och bönade och bad om att jag skulle komma tillbaka till Rättvik vid ett senare tillfälle. Hade inte min kära mamma varit med och inskjutit att jag enbart är 17 år vet man ju aldrig hur det hade slutat.

Jag har i alla fall haft den enorma turen att hitta hela två bikinis här uppe, så jag antar att jag är skyldig Jonte att bada med honom när jag kommer hem då jag faktiskt lovat honom det och inte längre har några bra ursäkter till övers. Imorgon ska jag lägga på mina vykort som jag extremt omsorgsfullt skrivit, framför allt Eriks föräldrar lär bli chockade när de smygläser hans.


image21
Förstår ni vad jag menar?